به گزارش عصر یکشنبه ایرنا، سیوهشتمین جلسه کمیسیون تخصصی فدراسیونهای ورزشی به فدراسیون بولینگ و بیلیارد اختصاص داشت و عملکرد تیمهای ملی مردان و زنان این رشته برای شرکت در بازیهای جهانی ۲۰۲۵ چین (ورلد گیمز) از سوی کارشناسان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک مورد بررسی قرار گرفت.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در جمع بندی خود از جلسه نقد و بررسی عملکرد فدراسیون بولینگ و بیلیارد به توسعه زیرساختها در این رشته تاکید کرد و گفت: میدانیم بولینگ و بیلیارد جز رشتههایی است که با مشکل زیربنایی مواجه است بوده، اما واقعیت این است که نباید همه توجه فدراسیون به بحث ورزش قهرمانی معطوف شود. ما باید این ورزش را در بخش همگانی نیز گسترش بدهیم. بنابراین باید ترتیبی داده شود که جوانان بیشتر سمت بولینگ و بیلیارد بیایند. کارکرد فرهنگی فدراسیون در داخل این مجموعه رضایت بخش بوده اما فعالیت ها برای فرهنگ سازی در بیرون از فدراسیون باید بیشتر شود.
وی با اشاره به راه اندازی رشته بولز که جز رشتههای زیرمجموعه فدراسیون بولینگ و بیلیارد است، توضیح داد: فدراسیون باید یک برنامه پنج ساله در خصوص رشته بولز ارائه کند تا برنامهها و اهدافش در این رشته ترسیم شود. بولز (بولینگ روی چمن ) رشتهای است که روی چمن بازی میشود و بعد قهرمانی هم دارد. پیشنهاد میکنیم فدراسیون، این رشته را در بخش سالنی هم راه اندازی کند تا از این طریق بتوانیم در حوزه سلامت و اوقات فراغت جوانان هم کار مفیدی انجام بدهیم. وزارت ورزش و جوانان هم در این زمینه پشتیبانی می کند تا بتواند زیرساخت ها را مهیا کند.
یکی دیگر موارد مورد بحث در این نشست قرار گرفتن رشته بولینگ در فهرست کاروان ورزش ناشنوایان ایران برای حضور در المپیک ۲۰۲۵ توکیو بود که دنیامالی در این باره توضیح داد: حضور در المپیک ناشنوایان برای ورزش کشور خیلی مهم است. ما از شما میخواهیم تعامل لازم را با فدراسیون ورزشهای ناشنوایان داشته باشید تا نمایندگان بولینگ کشورمان را در این بازیها داشته باشیم.
وزیر ورزش و جوانان همچنین از مسئولان این فدراسیون خواست که برنامه جدیتر برای جذب اسپانسر داشته باشند.
تیم فوتبال ناشنوایان نیاز به پوست اندازی دارد
کمیسیون تخصصی فدراسیونهای ورزشی در ادامه به وضعیت کاروان ورزش ناشنوایان ایران برای شرکت در المپیک ۲۰۲۵ توکیو پرداخت. این کاروان در دوره قبلی بازیها در برزیل به عنوان سومی المپیک دست یافت. تلاشها بر این است تا با اعزام کاروانی کیفی به توکیو، از این عنوان دفاع شود.
دنیامالی با بیان این که باید نتیجهای بزرگ در المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان رقم بخورد، یادآور شد: حضور در این المپیک برای ما خیلی مهم است. باید تلاش کنیم در تمام رشتههایی که پتانسیل داریم در این بازیها حاضر شویم. این بازیها آبان ماه سال آینده برگزار میشود و ما از الان نشستهای کارشناسی منظمی را با رشتههایی که در آن مزیت نسبی برای مدال گرفتن داریم، برگزار میکنیم تا نفرات خوبی را به توکیو بفرستیم. وزارت ورزش از این کاروان حمایت مالی میکند اما برای این که دغدغهای وجود نداشته باشد، ظرف روزهای آینده نشستی مشترکی هم با سازمان تامین اجتماعی، بهزیستی و وزارت کار و تعاون خواهیم داشت.
وزیر ورزش بیان کرد: در ترکیب فعلی کاوران ورزش ناشنوایان، اعزامی به المپیک توکیو، حضور بانوان خیلی چشمگیر نیست. وقتی میخواهیم یک کاوران ۱۷۰ نفره به المپیک بفرستیم باید آمار بانوان ورزشکار هم در آن قابل ملاحظه باشد. این که بخواهیم ۲۳ نفر در بخش زنان اعزام کنیم، در شان ما نیست. از الان فرصت است و باید در خصوص زنان کار ویژه ای صورت بگیرد و نفرات را افزایش بدهیم. باید جوری کار کنیم که عملکرد قابل دفاعی در این بازی ها داشته باشیم.
وی در خصوص تیم ملی فوتبال ناشنوایان، یادآور شد: عملکردی که در بازیهای پاراآسیایی اخیر از تیم ملی فوتبال دیدیم قدری نگران کننده بود. انتظار داریم که در این تیم پوست اندازی شود. به هر حال رشتههای تیمی برای ما خیلی مهم است. گاهی وقتها ارزشی که مدالهای تیمی دارد، شاید چند برابر رشته های انفرادی باشد.
دنیامالی در پایان تصریح کرد: فدراسیون ورزشهای ناشنوایان باید حتما به پوشش رسانهای المپیک توکیو نیز توجه جدی داشته باشد. باید بتوانیم با هماهنگی صدا و سیما و کمیته برگزاری مسابقات بخشی از رقابتها را پخش کنیم. وقتی مسابقات از تلویزیون پخش می شود، مخاطب پذیری آن زیادی میشود و در نهایت توجه دولت و مجلس هم به ورزش ناشنوایان هر چه بهتر جلب می شود.