شناسهٔ خبر: 71528209 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

جوانان ایران ۱ (۳) - (۴) ۱ جوانان ژاپن؛ تیم عبدی به جام جهانی نرسید

در نخستین مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا در سطح جوانان، تیم زیر ۲۰ سال ایران باید به مصاف ژاپن می‌رفت و شاگردان حسین عبدی در شرایطی پا به میدان گذاشتند که می‌دانستند، صرف یک پیروزی مقابل سامورایی‌ها، ایران را مسافر جام جهانی جوانان ۲۰۲۵ شیلی خواهد کرد تا برای چهارمین مرتبه در تاریخ، جوانان ایران در این تورنمنت شرکت کنند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فوتبال ۳۶۰: تیم جوانان ایران در ضربات پنالتی مغلوب ژاپن شد.

در نخستین مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا در سطح جوانان، تیم زیر ۲۰ سال ایران باید به مصاف ژاپن می‌رفت و شاگردان حسین عبدی در شرایطی پا به میدان گذاشتند که می‌دانستند، صرف یک پیروزی مقابل سامورایی‌ها، ایران را مسافر جام جهانی جوانان ۲۰۲۵ شیلی خواهد کرد تا برای چهارمین مرتبه در تاریخ، جوانان ایران در این تورنمنت شرکت کنند.

تیم جوانان ایران در مرحله گروهی، توانست با شکست دادن سه تیم اندونزی، یمن و ازبکستان مقتدرانه صعود کند و ژاپن علی‌رغم دو تساوی مقابل کره‌جنوبی و سوریه، با پیروزی در نخستین بازی مرحله گروهی برابر تایلند توانست به عنوان تیم دوم صعود کند.

این دیدار از ساعت ۱۱:۴۵ آغاز شد و با نظر کادرفنی تیم جوانان ایران، آرشا شکوری، حسام نفری، عرفان درویش عالی، ابوالفضل ذلیخایی، نیما اندرز، مبین دهقان، امیرمحمد رزاقی‌نیا، ماهان صادقی، یعقوب براجعه، اسماعیل قلی‌زاده و رضا غندی‌پور در ترکیب قرار گرفتند.

تیم جوانان ایران توانست اولین حمله را در این دیدار داشته باشد و در دقیقه ۵، در اولین حمله خطرناک بازی، قلی‌زاده با یورش به سمت محوطه جریمه ژاپن، دفاع این تیم را عقب کشید و توپ را به غندی‌پور سپرد و این باعث شد مدافعان ژاپنی دچار آشفتگی شوند و ابتدا توپ را به قلی‌زاده برگرداند که ضربه او توسط دفاع جواب برگشت داده شد و بلافاصله، رضا غندی‌پور گل اول بازی را به ثمر رساند.  

بعد از گل نخست ایران، حملات ژاپن آغاز شد. ابتدا در دقیقه ۱۳، ژاپنی‌ها با پاس رو به بیرون توپ را به دهانه دروازه برای سوما کاندا فرستادند و در حالی که این بازیکن قصد داشت با ضربه پشت پا گل زیبایی به‌ثمر برساند، واکنش به موقع آرشا شکوری و مهار توپش چنین اجازه‌ای به او نداد.

پس از آن در دقیقه ۱۸، کار تیمی خوب ژاپنی‌ها فرصتی طلایی برای این تیم خلق کرد و در نهایت شوت ری اومکی ضربه نهایی را زد که شوت او به شکلی نفس گیر از کنار دروازه ایران به بیرون رفت.

با این حال، ژاپن در دقیقه ۳۰ به آنچه می‌خواست رسید؛ باز هم سانتر تیم ژاپن از سمت چپ خطرساز شد، اما دفع ناقص مدافعان توپ را به سمت مقابل برد. در ادامه ری اومکی در پشت محوطه ایران توپ را به اوگورا رساند و این بازیکن که کاملا آزاد بود شوت قدرتمندی به سمت دروازه ایران شلیک کرد که به گل تساوی تبدیل شد.

در ادامه نیمه نخست اول شاهد موقعیت خاصی روی دروازه دو تیم نبودیم که البته در آغاز نیمه دوم، ژاپنی‌ها در اولین دقیقه نیمه دوم، به یک موقعیت خیلی خوب رسیدند. در دقیقه ۴۶، اوزکی به خوبی روزنه بین مدافعان ایران را دید و از همانجا پاس خوبی برای اینوئی فرستاد و این بازیکن که در موقعیت تک به تک قرار گرفته بود ضربه خطرناکی زد که با برخورد به بازیکنان ایران تبدیل به کرنر شد.

در دقیقه ۵۸، شوت ناگهانی هیساتسوگو ایشی از فاصله نسبتا دور تا دروازه ایران زده شد، اما آرشا شکوری با هوشیاری کامل غافلگیر نشد و به خوبی توپ را در اختیار گرفت.

در دقیقه ۶۷، رضا غندی‌پور و ابوالفضل ذلیخایی از زمین بازی خارج شدند تا جایشان ابوالفضل موردی و علیرضا همامی‌فرد به زمین رفتند.

در دقیقه ۷۱ اوزکی که درون محوطه ایران صاحب توپ شد، بعد از کنترل و چرخش، شوت کات‌دار خطرناکی زد که با اختلاف کم نسبت به دروازه ایران به بیرون رفت.

با این حال شاگردان عبدی برای زدن گل دوم فشار می‌آورد و این‌بار در دقیقه ۷۷، ابوالفضل موردی که بین سه مدافع ژاپن گیر کرده بود به خوبی توپ را حفظ کرد و آن را برای امیرمحمد رزاقی‌نیا کاشت و شوت رزاقی نیا به شکلی خطرناک از بالای دروازه حریف راهی اوت شد.

دقایقی پس از آن، پاس بلند آرشا شکوری برای علیرضا همایی‌فرد به خوبی فرستاده شد و علیرضا هم قصد داشت با پاس عمقی ایران را صاحب موقعیت کند، اما در آخرین لحظه دروازه‌بان ژاپن با خروج به موقع از دروازه، توپ را در اختیار گرفت.

در دقایق پایانی، ژاپنی‌ها با تمام توان خود به سمت دروازه ایران یورش بردند، اما خوش شانس بودند که دفاع جانانه ملی پوشان سبب شد تا ایران در جام بماند. در دقیقه (۲+۹۰)، در حالی که مهاجم ژاپن آماده بود تا در موقعیت تک به تک قرار بگیرد، مدافعان ایران خودشان را رساندند و با محاصره او اجازه کار به وی ندادند و توپ دفع شد.

در دقیقه (۳+۹۰)، نفوذ ژاپنی‌ها از سمت راست به خلق موقعیت تبدیل شد و در نهایت شوت اومکی با واکنش آرشا شکوری راه به جایی نبرد. در ادامه نیز در حالی که شکوری داخل دروازه نبود توپ ژاپنی‌ها از روی خط دروازه ایران برگشت داده شد.

در ۱۲۰ دقیقه، دو تیم نمایشی پایاپای داشتند. در دقیقه ۹۴، شوت خطرناک تاکائوکا در حالی از دهانه دروازه ایران زده شد که آرشا شکوری مسیر توپ را درست تشخیص نداده بود، اما عرفان درویش عالی در آخرین لحظه جلوی گل شدن توپ را گرفت.

در دقیقه ۱۰۴، ضربه سر تاکائوکا از بین مدافعان ایران به راحتی در اختیار آرشا شکوری قرار گرفت. بعد از آن، ماهان صادقی و امیرمحمد رزاقی‌نیا جای خود را به یوسف مزرعه و ابوالفضل زمانی به زمین رفتند.

پیش از پایان نیمه دوم وقت اضافه، جوانان ایران برای گلزنی تلاش کردند و در فاصله ۲ دقیقه، به موقعیت‌های خوبی رسیدند. ابتدا در دقیقه ۱۱۷، نیما اندرز پشت ضربه ایستگاهی ایران قرار گرفت، اما توپ ارسالی او خیلی بلند بود و با عبور از همه بازیکنان در اختیار دروازه بان ژاپن قرار گرفت و در شروع مجدد بار دیگر، ژاپنی‌ها توپ را لو دادند که مبین دهقان از پشت محوطه جریمه ژاپن شوت محکمی زد که با اختلاف از بالای دروازه راهی اوت شد.

ضربات پنالتی را ایرانی‌ها آغاز کردند. اولین ضربه پنالتی را عرفان درویش‌عالی پنالتی خود را به تیر دروازه زد. پس از آن، یوتورو ناکاجیما پنالتی خودش را خلاف جهت آرشا شکوری وارد دروازه کرد. پوریا شهرآبادی هم پنالتی خودش را به بیرون زد. بار دیگر رنتو تاکااوکا ضربه خودش را محکم درون دروازه قرار داد. پس از آن، آرشا شکوری دروازه‌بان تیم جوانان پشت پنالتی ایستاد و پنالتی را خودش گل کرد.

تاکاهاشی برای زدن پنالتی سوم به پشت نقطه سفید رنگ محوطه جریمه رفت و آرشا شکوری آن را مهار کرد. علی حسنی بعد از آن پنالتی خود را توانست گل کند که پس از آن ریونسوکه ساتو هم موفق شد پنالتی‌اش را گل کند.  

پنجمین پنالتی را نیما اندرز زد و این مدافع توانست پنالتی‌اش را گل کند. ایچی‌هارا پنالتی پنجم ژاپن را تبدیل به گل کرد تا ژاپنی‌ها در مجموع با نتیجه ۴ بر ۳ راهی نیمه‌نهایی شود و تیم جوانان ایران برای سومین دوره متوالی از رسیدن به جام جهانی جوانان باز بماند.

لینک کوتاه کپی لینک