شناسهٔ خبر: 71527349 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره):

برای ترسیم ایران مطلوب باید بر حوزه فناوری تمرکز کنیم

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) گفت: برای ترسیم ایران مطلوب در آینده باید بر حوزه علم و فناوری تمرکز کنیم و اعتقاد دارم طرح‌های ما در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید پیوست علم و فناوری داشته باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده عصر امروز _یکشنبه پنجم اسفند_ در نشست تخصصی نخستین رویداد ملی «هم‌آفرینی ایران آینده» اظهار کرد: مفهوم «مدینه فاضله» گمگشته فرهنگی ملت‌ها است و ما ایرانی‌ها هم این باور را داشتیم که باید ایران‌شهر یا یک جامعه مطلوبی را برای خود ترسیم کنیم.

وی افزود: این ایران‌شهر یا مدینه فاضله در طول تاریخ به ضرورت‌های مختلف دچار تحولاتی می‌شود و امروز که تغییرات فرهنگی خیلی‌سریع صورت می‌گیرد، نقش آینده‌پژوهی در ترسیم جامعه آرمانی ایران خیلی‌مهم است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ادامه داد: آینده‌پژوهی باید بتواند متغیرهایی که باعث تغییر زیست‌بوم در همه عرصه‌ها می‌شوند را شناسایی کرده تا با رسیدن به درک درست از وضعیت کنونی سناریوهای پیدایش دنیای مطلوب برای جامعه آینده ایرانی را ترسیم کند.

قاسم‌زاده قانون اساسی را مهمترین رکن برای ترسیم ایران مطلوب دانست و گفت: قانون اساسی میثاق ملی ما است و با توجه به اینکه زحمات زیادی برای تدوین و اصلاح این قانون اساسی مترقی کشیده شده، باید در جهت تحقق ۱۰۰ درصدی این قانون گام برداریم.

وی افزود: برای ترسیم ایران آینده باید ظرفیت‌های امروز را بهتر بشناسیم و باید بررسی کنیم که ایران امروز چه توانمندی‌ها، دستاوردها و نقاط ضعفی دارد و آینده جهان به چه سمت‌وسویی حرکت می‌کند تا بر اساس این داده‌ها بتوانیم وضعیت مطلوبی برای کشور در آینده ترسیم کنیم.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به تغییرات جهان سریع اشاره می‌کنند، گفت: ایشان بیشتر از همه ملت افق‌های پیش رو را می‌بینند که یکی از همین افق‌های پیش رو آینده هوش مصنوعی است که یکی از متغیرهای اصلی تغییر در جهان آینده است.

قاسم‌زاده اضافه کرد: برای ترسیم ایران مطلوب در آینده باید بر حوزه علم و فناوری تمرکز کنیم و اعتقاد دارم طرح‌های ما در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید پیوست علم و فناوری داشته باشند.

وی بحران‌شناسی را از ابزار مهم ترسیم ایران آینده دانست و ادامه داد: به هر حال بحران‌های دنیای معاصر از جمله بحران زیست‌محیطی و بحران معنویت را همه می‌شناسیم و باید پیش‌بینی کنیم که وضعیت این بحران‌ها در آینده چطور خواهد بود. بنابراین حوزه آینده‌پژوهی باید نسبت به شناسایی و پیش‌بینی بحران‌های آینده اقدام کند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) با تأکید بر اینکه ایران آینده مطلوب یک جناح یا جریان خاص نیست، گفت: ایران آینده متعلق به همه ایرانی‌ها با همه سلیقه‌های متفاوت است و ایران آینده یک ایران جامع است.

قاسم‌زاده افزود: باید از خود بپرسیم در مقابل تفکر جهانی‌سازی غربی که در حال بلعیدن دنیا است، چه برنامه‌ای داریم، چرا که نمی‌توانیم کشوری را مطابق با خواسته‌های غرب بسازیم و باید استقلال و هویت را در همه عرصه‌ها حفظ کنیم.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی ما باید طوری باشد که ضمن حفظ تاریخ، فرهنگ و هویت خود یک کشور پیشرفته در همه عرصه‌ها و ساحت‌ها داشته باشیم و به آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی در همه حوزه‌ها دست پیدا کنیم.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) با بیان اینکه اقتصاد درون‌زای ما تضعیف شده است، گفت: قبول کنیم که در این زمینه خوب عمل نکردیم و از ظرفیت‌های اقتصاد درون‌زا بهره نبردیم. اگر مشکلات اقتصادی وجود دارد، به سبب برخی کوتاهی‌هایی است که در درون کشور داشتیم.

قاسم‌زاده اضافه کرد: در ترسیم ایران آینده نباید نگاه جزیره‌ای به حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشته باشیم و باید بدانیم همه این حوزه‌ها به هم وابسته‌اند تا بتوانیم فضای آرمانی خوبی برای جامعه آینده ایران ترسیم کنیم.