شناسهٔ خبر: 71527060 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در نشست گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر؛

بهروز آذر: کارآفرینی یکی از روش‌های موثر در حل مسئله زنان است

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، ارائه آموزش‌های مهارتی خصوصا در مناطق محروم را در رفع فقر موثر دانست و گفت: حمایت از کارآفرینی به لحاظ مالی و فنی یکی از روش‌های موثر در حل مسئله زنان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا بهروزآذر روز یکشنبه در نشست گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر با موضوع «فقرزدایی زدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی» که در موسسه کار و تامین اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه با زنانه شدن فقر مواجه هستیم، بر فعالیت‌های پیشگیرانه از بدسرپرست شدن یا بی‌سرپرست شدن زنان و توانمندسازی آنان تاکید کرد.

بهروزآذر افزود: برای حل مساله فقر در حوزه زنان باید داده‌های آماری دقیقی به دست آورد و بر اساس آن اقدامات لازم را انجام داد.

وی با بیان اینکه زنان خانه دار و زنان سرپرست خانوار گروه‌هایی از جامعه بزرگ زنان هستند؛ افزود: شرایط زنان سرپرست خانوار ناشی از فوت همسر با زنان سرپرست خانوار ناشی از طلاق متفاوت است. برخی از زنان سرپرست خانوار ناشی از فوت همسر حتی تحصیلات خوبی دارند، اما چون انتخاب کرده‌اند که خانه دار باشند و هیچ وقت کار نکرده‌اند؛ ناگهان با فوت همسر مواجه می‌شوند؛ از این رو باید به سرعت به یک فعال اقتصادی تبدیل شوند و هزینه‌های مسکن و معیشت خود و فرزندان را تامین کنند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار بر اثر طلاق نیز فعال اقتصادی هستند و آنها هم مشکلات خاص خود را دارند، خاطر نشان کرد: این زنان اگر فعال اقتصادی نباشند هم با مسائل زیادی رو به رو خواهند شد.

به گفته بهروزآذر، برخی زنان بدسرپرست و زنان خانه دار نیز با وجود فراهم بودن لوازم ابتدایی زندگی به سبب نداشتن اختیار مالی دچار فقر هستند و ممکن است در حوزه سلامت دچار مشکل باشند و تامین هزینه‌های مربوط به سلامت مثلا سلامت دهان و دندان را در اولویت هزینه‌های زندگی ندانند.

برای حل آنی مشکل فقر پرداخت یارانه نقدی یکی از راه حل هاست

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: فقر و جنس فقر در زنان روستایی و عشایر شکل متفاوتی دارد و آنها نیز مشکلات خاص خود را دارند.

بهروزآذر با بیان اینکه برای حل آنی مشکل فقر پرداخت یارانه نقدی یکی از راه حل‌ها است، خاطر نشان کرد: بخش عمده فقری که وجود دارد به دلیل فقدان دسترسی به خدمات بهداشتی است.

معاون رئیس جمهور، ارائه یارانه‌ها بدون هدفمندی را یکی از روش‌های کم بازده عنوان کرد و افزود: این روش وابستگی می‌آورد و نمی‌توان این افراد را از آن شرایط نامطلوب خارج کرد. حذف این یارانه‌ها هم این افراد را دچار مشکل بیشتری می‌کنند.

بهروزآذر افزود: زنانی که دوست دارند وارد چرخه توسعه، توانمندسازی و کارآفرینی شوند باید افرادی باشند که خلاقیت و نوآوری، کنترل درونی نه بیرونی، پیگیری و تداوم داشته باشند.

وی تاکید کرد: راحت‌ترین کار این است که پولی داده شود و تجهیزاتی تهیه شود و دوره آموزشی هم برگزار کنیم، اما همین‌ها باعث افسردگی و سرخوردگی بیشتر او می‌شود، زیرا هم وام گرفته و هم آموزش دیده، اما خودباوری لازم را ندارد و در نهایت بدهکار است.

بهروز آذر با اشاره به اثر وام‌های خرد در باز کردن گره‌های فقر و معیشت گفت: صندوق‌های مختلف در باز کردن گره از فقر موثر است، اما برای کارآفرینی باید اقدامات دیگری انجام شود.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر تقویت روحیه مشارکت و کار گروهی، ادامه داد: باید افراد یاد بگیرند که در همکاری با هم فعالیت کنند و برای فقر زدایی تلاش کنند و با آموزش این کار را به زنجیره تبدیل کنند.

پویش «نه به تصادفات» اقدامی پیشگیرانه

معاون رئیس جمهور پویش «نه به تصادفات» را اقدامی پیشگیرانه دانست و اظهار داشت: این موضوع برای ما اهمیت دارد یکی از آنها موضوع تصادفات است که موجب بی‌سرپرست شدن زنان می‌شود.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۷ هزار نفر را در تصادفات از دست می‌دهیم که بین ۱۸ تا ۲۵ سال هستند، گفت: ۵۰ درصد تصادفات به دلیل خواب آلودگی، فقدان هوشیاری، ناآشنا بودن با مسیر و خودرو‌های ناایمن و عوامل دیگر دخیل هستند که نیاز به افزایش آگاهی در این زمینه وجود دارد.

بهروز آذر ادامه داد: یکی دیگر از عواملی که طبقه افراد را تغییر می‌دهد و در ایجاد فقر موثر است؛ بحث بیماری‌ها است و یکی از این بیماری‌ها سرطان پستان است که اگر زود تشخیص داده شود، هزینه کمی برای درمان دارد، اما اگر پیشرفت کند، هزینه‌های سنگینی را در کنار مشکلات روحی به خانواده تحمیل می‌کند.

معاون رئیس جمهور افزود: در این خصوص با هماهنگی وزارت بهداشت، موضوع پوشش‌های بیمه‌ای در این بیماری‌ها را در دستورکار داریم ضمن اینکه شورای اجتماعی در موضوعات خودکشی، اعتیاد و طلاق هم فعالیت‌های پیشگیرانه دارد.