به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، عزیزالله گنجی صبح امروز _یکشنبه پنجم اسفند_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مالیات از جمله منابع تأمین مالی اصلی دولت به شمار میآید و در شرایط کنونی با توجه به تحریمها و تورم این اهمیت دوچندان شده است، این شرایط، مسئولیت سازمان مالیاتی را در تأمین منابع مالی بیشتر میکند، وظیفه سازمان امور مالیاتی این است که با تلاش بیشتر، منابع مالی لازم را برای ارائه خدمات اجتماعی به گروههای کمدرآمد تأمین کند.
وی افزود: در حال حاضر، تنها ۵۶ درصد هزینههای جاری دولت از طریق مالیات تأمین میشود، با اینکه این میزان انتقاداتی را به همراه دارد، اما رشد این رقم در سالهای اخیر، مثبت بوده است.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری گفت: تا پایان بهمن سال جاری، بیش از چهار هزار و۳۰۰ میلیارد تومان مالیات در چهارمحالوبختیاری وصول شد که نسبت به مبلغی که هدفگذاری شده است، ۱۰۸ درصد تحقق و ۶۳ درصد افزایش داشته است.
گنجی ادامه داد: در ۱۱ ماه گذشته، مالیاتهای مستقیم در استان با تحقق ۱۳۹ درصدی و رشد ۱۱۹ درصدی عملکرد بهتری نسبت به مالیاتهای غیرمستقیم داشتهاند، درصد تحقق مالیاتهای غیرمستقیم ۸۰ درصد و درصد رشد آنها ۲۰ درصد بوده است.
وی تصریح کرد: اداره کل امور مالیاتی علاوه بر وصول مالیات، وظیفه توزیع عوارض ارزش افزوده را نیز بر عهده دارد، این عوارض به شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و عشایر توزیع میشود.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری عنوان کرد: در ۱۱ ماه سالجاری خالص پرداختی عوارض به شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و عشایر و سایر نهادها ۸۵۰ میلیارد تومان بودهاست.
گنجی خاطرنشان کرد: یک درصد از این عوارض به اداره کل ورزش جوانان، یک درصد به نظام سلامت، یک درصد به پارک علم و فناوری و یک درصد به همسان سازی حقوق بازنشستگان در استان، تعلق پیدا کرده است.
وی بیان کرد: با طرح نشاندار کردن مالیات، امکان جدیدی فراهم شده است که مودیان میتوانند به طور مستقیم محل مصرف مالیات خود را انتخاب کنند.
مدیرکل امورمالیاتی چهارمحالوبختیاری تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی و سازمان برنامهوبودجه موظف شدهاند تا پروژههای در حال تکمیل با درصد پیشرفت بالا را از طریق پایگاه اطلاعاتی به مودیان مالیاتی معرفی کنند، مودیان میتوانند هنگام تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود، بهصورت الکترونیکی و از طریق یک لیست کشویی، پروژه مورد نظر خود را انتخاب کنند.
گنجی اضافه کرد: این موضوع به مؤدیان اجازه میدهد تا در محل سکونت خود، از پروژههای مرتبط بهرهمند شوند و تأثیر مالیاتی خود را در توسعه استان مشاهده کنند، این بخش در پروفایل مالیاتی هر مودی فعال است و میتوانند از آن استفاده کنند.
وی اظهار کرد: در نخستین سال اجرای این طرح، ۳۱ پروژه به مودیان ارائه شد و بیش از شش هزار و ۶۰۰ مودی در استان از این طرح استقبال و تصمیمات خود را در مورد محل مصرف مالیات خود اعلام کردند.
مدیرکل امورمالیاتی چهارمحالوبختیاری افزود: با مشارکتهای صورت گرفته توسط مودیان مالیاتی، اعتبار لازم برای بسیاری از این پروژهها به مقدار قابل توجهی تأمین شد که نشاندهنده همکاری مودیان در تحقق این طرح است.
گنجی خاطرنشان کرد: هماکنون بیش از ۱۲.۵ میلیون مودی مالیاتی در سامانههای مالیاتی کشور ثبت شدهاند که در چهارمحالوبختیاری این آمار شامل بیش از ۱۰ هزار شخصیت حقوقی و ۱۲۰ هزار شخص حقیقی فعال هستند.
وی با اشاره به فرارهای مالیاتی گفت: از ابتدای سالجاری تا کنون ۱۷۱ مورد گزارش مردمی از فرار مالیاتی به ثبت رسیده است که کارشناسان اداره کل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری به جدیت این گزارشها را پیگیری خواهند کرد.
مدیرکل امورمالیاتی چهارمحالوبختیاری بیان کرد: سازمان امورمالیاتی در تلاش است فرآیند وصول مالیات را سادهتر کند، به همین منظور درحال اجرای طرح قطعیسازی مالیات بدون رسیدگی است، طبق این طرح، مشاغل انفرادی با فروش کمتر از ۱۸ میلیارد تومان و مشاغل مشارکتی با فروش کمتر از ۳۶ میلیارد تومان میتوانند بدون حسابرسی مالیاتی، مالیات خود را قطعی کنند، این اقدام بسیاری از مودیان را از چرخه حسابرسی خارج میکند.
گنجی تاکید کرد: ارسال نکردن صورت حساب به سامانه مودیان، جریمه معادل ۱۰ درصد کل مبلغ مالیات را برای مؤدی به همراه دارد، چرا که تکمیل نکردن تعهدات مالیاتی نیز جریمههای سنگینی از جمله محرومیت از معافیتها و تسهیلات را به همراه دارد.