شناسهٔ خبر: 71525726 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رئیس اتاق بازرگانی:

افزایش نرخ ارز تامین مواد اولیه را با اختلال مواجه کرده است/ اعلام آمادگی بخش خصوصی برای عبور از شرایط کنونی

صمد حسن‌‍زاده گفت: افزایش نرخ ارز در روز‌های اخیر عاملی برای افزایش نگرانی‌های فعالان اقتصادی، رشد هزینه‌های تولید و اختلال در تامین مواد اولیه است. کمیته ارزی اتاق ایران آماده همکاری با دولت برای عبور از شرایط کنونی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در آخرین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی در سال ۱۴۰۳ با اشاره به پیشنهاداتی در راستای بهبود فضای کسب‌وکار و توسعه اقتصادی، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای فعالان اقتصادی، پیچیدگی و زمان‌بر بودن فرایند‌های دولتی است. برای کاهش مشکلات موجود، لازم است که فرایند‌های مجوزدهی، ثبت‌نام‌های تجاری و گمرکی به‌طور قابل توجهی ساده‌تر و شفاف‌تر شوند.

 

وی ادامه داد: جهش‌های ارزی اخیر عاملی برای افزایش نگرانی‌های فعالان اقتصادی، رشد هزینه‌های تولید و اختلال در تامین مواد اولیه است. کمیته ارزی اتاق ایران آماده همکاری با دولت برای عبور از شرایط کنونی است.

 

حسن‌زاده افزود: کسب‌وکار‌های کوچک و متوسط نقش کلیدی در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی ایفا می‌کنند، اما همچنان مشکلاتی مانند دسترسی محدود به منابع مالی و بازار‌های بین‌المللی سد راه این واحد‌ها هستند. برای رفع این مشکلات، نیاز است که سیاست‌های حمایتی از جمله تسهیل دسترسی به وام‌های کم‌بهره، فراهم کردن شرایط صادراتی بهتر و حمایت از نوآوری در این کسب‌وکار‌ها ایجاد شود.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: حمل و نقل و لوجستیک بخش حیاتی در توسعه صادرات و کاهش هزینه‌های تولید به شمار می‌آید. ایران نیاز به زیرساخت‌های قوی‌تر در این حوزه دارد تا محصولات ایرانی در بازار‌های جهانی با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر رقابت کنند. بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل داخلی، از جمله سرمایه‌گذاری در پروژه‌های راه‌آهن، بنادر و جاده‌های بزرگ می‌تواند به بهبود فضای کسب‌وکار و تسهیل حمل و نقل کالا‌ها کمک کند.

 

حسن‌زاده با بیان اینکه توسعه منابع انسانی از مهم‌ترین ارکان توسعه اقتصادی است، اظهار کرد: برای اینکه نیروی کار کشور به توانمندی‌های لازم دست یابد، باید آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و زبان‌های خارجی به طور گسترده‌تری در سطح مدارس و دانشگاه‌ها ارائه شود. ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای و فنی، به ویژه در میان جوانان، می‌تواند به کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهره‌وری منجر شود. به‌طور خاص، ایجاد فرصت‌های آموزشی برای کارآفرینان و افرادی که در حوزه‌های مختلف اقتصادی فعال هستند، ضروری است.

 

گسترش روابط تجاری و اقتصادی با کشور‌های همسایه و سایر شرکای تجاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در همین راستا از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم در زمینه پیوستن به اف‌ای تی نظر مساعد خود را اعلام نمایند.