به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، در سالهای اخیر، تحولات منطقه غرب آسیا، با دگرگونیهای گستردهای مواجه بوده است. در این میان، حزبالله لبنان به عنوان یکی از ارکان اصلی محور مقاومت، همواره نقشی کلیدی در تحولات منطقه ایفا کرده است. اما پس از تحولات اخیر و افزایش فشارهای سیاسی و نظامی، برخی رسانهها و تحلیلگران غربی این گمانهزنی را مطرح کردهاند که حزبالله دچار ضعف و فرسایش شده و توان پیشین خود را از دست داده است. این ادعاها در شرایطی مطرح میشود که حزبالله در طول چهار دهه گذشته، همواره توانسته است خود را با تغییرات محیطی وفق داده و حتی در سختترین شرایط نیز جایگاه خود را بهعنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه حفظ کند.
در خصوص شرایط حزب الله لبنان و آینده پیش روی محور مقاومت با «حسن علاء» مدیر دفتر ارتباطات جنبش مقاوت اسلامی نجباء در لبنان گفت و گو کوتاهی داشتیم:
حسن علا در پاسخ به پرسشی درباره تکرار ادعای تضعیف حزبالله لبنان پس از تحولات یک سال اخیر گفت: در تحولات اخیر، حزب الله، دبیرکل و تعدادی زیادی از فرماندهان خود را از دست داد و نمی توان درگیری های اخیر را با جنگ ۳۳ روزه مقایسه کرد، جایی که حزب الله توانست قدرت خود را بازیابی و بیش از گذشته قد علم کند. رژیم صهیونیستی در طول تحولات اخیر، روزانه بیش از ۲۵۰ نقطه از لبنان را مورد اصابت موشکی قرار می داد و در روز ۲۳ سپتامبر، حدود ۱۲۰۰ حمله هوایی به لبنان صورت گرفت که همه آنها بر اهداف حزب الله متمرکز بود. علاوه بر اسرائیل، کشورهای دیگری از جمله آمریکا و بعضی کشورهای عربی هم در جریان حملات اخیر به لبنان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم نقش داشتند. به همین دلیل، مقایسه جنگ اخیر با جنگ ۲۰۰۶، نمی تواند مقایسه درستی باشد. با این وجود، حزب الله با یک راهبرد دیگر توانایی بازیابی نیرو و توان خود را در آینده خواهد داشت.
مدیر دفتر ارتباطات جنبش مقاوت اسلامی نجباء در پاسخ به این پرسش که چرا گروه های مقاومت از سوی بازیگران غربی و بعضا عربی نیروهای نیابتی ایران معرفی میشوند و رابطه آنها با ایران چگونه تعریف می شود؟ پاسخ داد: یکی از مشکلات گفتمان مقاومت طی سالهای اخیر این بوده که دولتهای رسمی، با دیدگاه و رویکرد گروه های مقاومت زاویه گرفتند و ما این را در عراق، لبنان و سوریه شاهد بودیم. فعالیت نیروهای مقاومت در راستای سیاست هایی که کشورهای خودشان قائل به آنها نیستند اما از سوی جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شده، باعث شده رسانه ها و مقامات غربی، گروه های مقاومت را نیروهای نیابتی ایران معرفی کنند. در صورتی که رابطه میان گروه های مقاومت براساس اهداف مشترک تعریف می شود و نه براساس وابستگی. گروه های مقاومت معتقدند که اسرائیل، خط مقدم جبهه استکبار در منطقه است و از بین بردن رژیم صهیونیستی، عقب نشینی این جبهه در مناطق دیگر جهان را نیز به دنبال خواهد داشت. من فکر می کنم همگرایی میان گروه های مقاومت باید ادامهدار باشد و در غیر این صورت، قدرت هایی مانند آمریکا و اسرائیل به راحتی منطقه را به تسلط خود درمیآورند.
حسن علا در ادامه با اشاره به آزادی یا مبارزه با ستم مفاهیم و آرمان هایی فطری هستند، خاطرنشان کرد: همین رویکرد باعث شد مسئله فلسطین، کشورهایی مانند لبنان، عراق، سوریه و ایران را در این زمینه متحد کند که به شکل گیری محور مقاومت طی دهه های اخیر منجر شد. به همین خاطر، مبارزه علیه ظلم و ستم حتما ادامهدار خواهد بود؛ البته شکل و میزان آن، بسته به شرایط منطقه متغیر است.