شناسهٔ خبر: 71522022 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

قصد آمریکا برای کنترل تمامی درآمد‌های کی‌یف

گسترش مطالبات ترامپ از اوکراین در توافق معادن، عدم تضمین حمایت نظامی و مالی آمریکا از کی‌یف، ادعای جدید ترامپ درباره پایان درگیری، کمک نظامی جدید اروپا برای کی‌یف و مخالفت نیمی از لهستانی‌ها با ارسال سلاح به اوکراین، از رویداد‌های مهم جنگ هستند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، آژانس خبری "بلومبرگ" به نقل از یک مقام اوکراینی گزارش داده است که این کشور از ایجاد صندوقی با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار که قرار بود بخشی از توافقی برای اعطای سهمی از منابع معدنی اوکراین به واشنگتن باشد، خودداری کرده است.

به گفته این مقام، این صندوق قرار بود به‌عنوان جبران هزینه‌هایی که ایالات متحده برای حمایت از کی‌یف سرمایه‌گذاری کرده، به آمریکا تعلق گیرد. با این حال، طرف اوکراینی اعلام کرده که مبلغ واقعی پنج برابر کمتر بوده و حدود ۹۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. وی همچنین اشاره کرده که یکی دیگر از موانع دستیابی به توافق در این زمینه، فقدان تضمین از سوی آمریکا در مورد تداوم کمک‌های نظامی و مالی آینده به اوکراین است.

روز شنبه در چارچوب توافق درحال نهایی شدن میان اوکراین و ایالات متحده در مورد منابع معدنی، طرف آمریکایی خواستار دریافت ۵۰ درصد از درآمد‌های حاصل از بنادر و سایر زیرساخت‌ها شده است. چهار مقام فعلی و سابق اوکراینی در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها تأیید کرده‌اند که این بند همچنان بدون تغییر در توافقنامه باقی مانده است.

ین در حالی است که روز گذشته شبکه تلویزیونی "Sky News" گزارش داد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در خصوص توافق با آمریکا بر سر فلزات نادر ابراز تردید کرده است. در این گزارش تأکید شده که این سند هنوز به مرحله نهایی نرسیده و در شکل فعلی، زلنسکی حاضر به امضای آن نیست.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته اعلام کرد که به مقامات کی‌یف در مورد مشکلات احتمالی در صورت امتناع از امضای توافقنامه مربوط به مواد معدنی اوکراین هشدار داده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و نود و ششمین (۱۰۹۶) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ترامپ: آمریکا از اوکراین نه‌تنها فلزات نادر، بلکه نفت نیز مطالبه خواهد کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است که در ازای کمک‌های دریافتی قصد دارد از اوکراین نه‌تنها مواد معدنی کمیاب، بلکه نفت و «هر آنچه که بتواند به دست آورد» را مطالبه کند.

وی شب گذشته، شنبه، در جریان کنفرانس اقدام سیاسی محافظه‌کاران با بیان این مطلب، افزود: «به همین دلیل، من می‌خواهم که آنها (مقامات اوکراینی) در ازای تمام پولی که برایشان ارسال کرده‌ایم، چیزی به ما بدهند. من قصد دارم به این <درگیری> پایان دهم و تلاش می‌کنم جلوی این همه مرگ و کشتار را بگیرم؛ بنابراین ما فلزات نادر و نفت را درخواست می‌کنیم، هر چیزی که بتوانیم به دست آوریم.»

وی افزود که اتحادیه اروپا، که به کی‌یف کمک مالی کرده است، می‌تواند پول خود را بازپس گیرد، در حالی که ایالات متحده چنین امکانی ندارد. به عقیده ترامپ، راه‌حل این مسئله، جبران هزینه‌های صرف‌شده با منابع معدنی اوکراین است که قرار است به آمریکا منتقل شوند.

ترامپ احتمال پایان درگیری اوکراین «در همین هفته» را رد نمی‌کند

کارولاین لیویت، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، احتمال پایان درگیری در اوکراین «در همین هفته» را بعید نمی‌داند.

وی گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ و تیم او بر مذاکرات با هر دو طرف این مناقشه متمرکز هستند تا به این درگیری پایان دهند و او به‌شدت اطمینان دارد که می‌توانیم همین هفته به این هدف برسیم.»

لیویت همچنین تأکید کرد که مایک والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، در طول این آخر هفته به‌صورت شبانه‌روزی کار خواهد کرد «تا توافقی حاصل شود و این درگیری به پایان برسد.»

روز شنبه ترامپ وعده داد که مذاکرات جدیدی میان ایالات متحده و روسیه در خصوص اوکراین روز سه‌شنبه، ۲۵ فوریه، برگزار خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که به اعتقاد او، ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین باید دیداری داشته باشند تا «به یک توافق دست یابند.»

اتحادیه اروپا در حال بررسی راه‌های مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه است

مقامات اروپایی در حال بحث درباره امکان ضبط حدود ۲۸۰ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه و استفاده از آن برای بازسازی اوکراین هستند.

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع ناشناس نوشت: مقامات اتحادیه اروپا در حال بررسی این هستند که چگونه می‌توان این دارایی‌ها را به عنوان وثیقه برای کمیسیون بین‌المللی برنامه‌ریزی‌شده جهت رسیدگی به مطالبات اوکراین استفاده کرد. در ادامه، این دارایی‌ها ممکن است در صورتی که مسکو از پرداخت غرامت خودداری کند، مصادره شوند.

بر اساس پیش‌نویس در حال بررسی، ارزش دارایی‌های ضبط شده روسیه با «تعهدات این کشور برای پرداخت غرامت در چارچوب توافق صلح احتمالی» جبران خواهد شد.

اتحادیه اروپا، کشور‌های گروه هفت و استرالیا حدود ۲۸۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را به شکل اوراق بهادار و پول نقد مسدود کرده‌اند. علاوه بر این، تحریم‌های اعمال‌شده بر افراد روسی منجر به مسدود شدن حدود ۵۸ میلیارد دلار دیگر از دارایی‌های این کشور شده است.

بسته کمک نظامی جدید اتحادیه اروپا به اوکراین به ارزش ۲۰ میلیارد یورو

اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای ارائه یک بسته کمک نظامی جدید به اوکراین به ارزش ۲۰ میلیارد یورو است. خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع خود گزارش داده که این مذاکرات به دلیل تلاش برای تضمین حمایت از اوکراین در شرایطی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به دنبال دستیابی سریع به یک توافق صلح با روسیه است، انجام می‌شود.

گفته شده که این بسته شامل مهمات توپخانه‌ای، سامانه‌های پدافند هوایی، موشک‌های هدایت‌شونده دوربرد، پهپاد‌ها و سایر تسلیحات خواهد بود. علاوه بر این، این کمک‌ها امکان تقویت واحد‌های ارتش اوکراین را فراهم خواهد کرد.

اتحادیه اروپا قصد دارد این کمک را از طریق پرداخت‌های مستقیم نقدی و تأمین تجهیزات توسط کشور‌های عضو و شرکای خود تأمین کند. انتظار می‌رود که این پیشنهاد در نشست وزرای امور خارجه کشور‌های عضو که قرار است در هفته جاری برگزار شود، مورد توافق قرار گیرد. با این حال، بلومبرگ هشدار داده که این روند ممکن است به دلیل مخالفت مجارستان با ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین و اختلافات در آلمان در جریان انتخابات پارلمانی زودهنگام با تأخیر مواجه شود.

روزنامه پولیتیکو هفته گذشته گزارش داده بود که اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی یک بسته کمک مالی جدید به اوکراین به ارزش بیش از ۶ میلیارد یورو است. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا تمام کشور‌های عضو اتحادیه اروپا این بسته را تأیید خواهند کرد یا خیر.

نخست‌وزیر مجارستان عضویت اوکراین در ناتو را منتفی دانست

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، در سخنرانی برنامه‌ای خود درباره نتایج سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که اوکراین به جای عضویت در ناتو، به یک منطقه حائل میان این ائتلاف و روسیه تبدیل خواهد شد. به عقیده وی، درگیری در اوکراین به دلیل تلاش ناتو برای تسلط بر این منطقه ایجاد شده است.

نخست‌وزیر مجارستان تأکید کرد که لیبرال‌های غربی در نظر نگرفته بودند که روسیه در برابر چنین تحولی بی‌تفاوت نخواهد ماند. اوربان افزود: «اکنون مشخص است که این آزمایش شکست خورده است و اوکراین، یا آنچه از این کشور باقی خواهد ماند، بار دیگر به منطقه درگیری [میان ناتو و روسیه]تبدیل خواهد شد. این کشور هرگز عضو ناتو نخواهد شد.»

علاوه بر این، نخست‌وزیر مجارستان وعده داد که کی‌یف، برخلاف مواضع بوداپست، هرگز به اتحادیه اروپا نخواهد پیوست. وی توضیح داد: «پیوستن اوکراین، کشاورزان مجارستانی را نابود خواهد کرد، و نه‌تنها آنها، بلکه کل اقتصاد ملی مجارستان را به ورطه سقوط خواهد کشاند.»

توصیه اوربان به اتحادیه اروپا درباره شرکت در مذاکرات اوکراین

علاوه بر این، نخست‌وزیر مجارستان یادآور شد که تلاش بیش از حد کشور‌های اتحادیه اروپا برای مشارکت در مذاکرات حل‌وفصل درگیری اوکراین، آنها را به افرادی شکست‌خورده شبیه کرده است.

ویکتور اوربان با اشاره به نشست غیرضروری و شتاب زده پاریس گفت: «اگر می‌خواهید پای میز بزرگان بنشینید، به اطراف خود نگاه کنید و ببینید که بازنده کیست. اگر کسی را پیدا نکردی، بدان که آن شخص خود تو هستی.»

بیش از نیمی از مردم لهستان با کمک نظامی به کی‌یف مخالفند

بر اساس نتایج یک نظرسنجی که به تازگی توسط مرکز Opinia۲۴ در لهستان انجام شده است، ۵۳ درصد از شهروندان بالغ این کشور با ادامه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین مخالفت کرده‌اند.

در پاسخ به این سؤال که آیا ورشو باید تسلیحات بیشتری در چارچوب درگیری جاری به کی‌یف ارسال کند، ۲۷ درصد از شرکت‌کنندگان پاسخ «قطعاً نه» و ۲۶ درصد پاسخ «احتمالاً نه» داده‌اند. بدین ترتیب در مجموع، ۵۳ درصد از لهستانی‌ها با ادامه حمایت نظامی کشورشان از اوکراین مخالفت کرده‌اند.

در مقابل، ۲۹ درصد از مردم لهستان از ادامه ارسال کمک‌های نظامی به کی‌یف حمایت کرده‌اند، در حالی که ۱۷ درصد از شرکت‌کنندگان نظر مشخصی در این‌باره نداشتند.