به گزارش خبرنگار شهر، علی نصیری در سیصد و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارش تمرین سراسری زلزله در کلانشهر تهران با بیان اینکه این تمرین روز - پنجشنبه دوم اسفندماه ۱۴۰۳- همزمان با رونمایی از بسته حمل و نقل عمومی پاک انجام شد، اظهارکرد: این تمرین با ملاحظات هواشناسی و دریافت مجوزهای امنیتی برگزار شد و بزرگترین تمرین عملیاتی زلزله در تاریخ بلدیه بود.
وی افزود: این تمرین از سال ۱۴۰۰ هر ساله در اسفندماه برگزار می شود. تمرین های منطقه ای و کارکردی در طول سال و تمرین بزرگ در پایان سال در تهران برگزار می شود.
نصیری با بیان اینکه سال قبل ۵۵ دستگاه در تمرین اسکان اضطراری حضور داشتند، خاطرنشان کرد: سال قبل در مساحت دو هکتاری تمرین را انجام دادیم که امسال به ۱۴ هکتار رسید و عملیات عمرانی سنگینی در این راستا با همکاری شهرداری منطقه ۱۹ صورت گرفت. ۱۲ هزار نفر در این تمرین مشارکت کردند و ۲ هزار نفر بازدیدکننده داشت.
وی افزود: ۳ هزار و ۷۵۰ نقطه در این تمرین جانمایی شد و برای اولین بار معاون خدمات شهری مبنا قرار گرفت. سازمان مدیریت بحران نقش ستادی دارد اما تعداد بالای نیروها در اختیار معاونت خدمات شهری هستند.
نصیری با بیان اینکه ۱۱۰ دستگاه و سازمان در تمرین مشارکت کردند، یادآور شد: ۲۰۰ کارکرد در تمرین اخیر مورد آزمایش قرار گرفت و نیروهای بازرسی این کارکردها را مورد تأیید قرار دادند.
وی با اعلام اینکه برای هر پهنه پایتخت یک استان معین در نظر گرفته شده است، گفت: تهران به پنج پهنه تبدیل شده و یک منطقه مرکز هر پهنه است. پیشنهاد ما این است که برای هر پهنه یک شهردار در نظر گرفته شود و شهرداران مناطق می توانند زیر نظر شهرداران پهنه ها قرار بگیرند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینکه پنج استان اطراف پایتخت، استان های پیشتاز هستند، گفت: قزوین، مازندران، قم، سمنان و مرکزی استان های پیشتاز هستند و با اورژانس، هلال احمر و آتش نشانی در این تمرین حضور داشتند. ما باید در سالهای آینده نقش خود را کمرنگ تر کنیم که این استان ها پررنگ تر حضور داشته باشند. خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، فارس و اصفهان نیز در تمرین حضور داشتند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران اظهارکرد: وقتی در این شهر زندگی می کنیم باید حداکثر آمادگی را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در تمرین اخیر در هر پهنه ۱۰۰ چادر نصب شد، یادآور شد: اتاق بهداشت و درمانگاه در تمام پهنه ها مستقر شدند و استقرار این موارد منطبق با پهنه هایی بود که در واقعیت در نظر گرفته شده است.
نصیری با اعلام اینکه ۲۰۰ ارزیاب دانشگاهی این تمرین را مورد بازدید قرار دادند، گفت: ریزترین جزئیات مورد بررسی قرار گرفتند و ۲۰۰ مستندساز، تمرین را برای روایت، پوشش دادند. صدا و سیما و رسانه ها نیز با تمام توان در صحنه حضور داشت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران گفت: بیماران خاص، معلولان، مادران باردار و مادران شیرده و کودکان برای اولین بار در این تمرین مورد توجه قرار گرفتند. در همین راستا تجهیزات معلولان در این تمرین به نمایش گذاشته شد.
نصیری با اعلام اینکه ۸۵ گود پرخطر مقاوم سازی و ۶ هزار ساختمان در ۳ سال اخیرمورد بازدید قرار گرفت، گفت: در دو سال اخیر بر اساس تفاهم نامه بین مدیریت شهری و اورژانس، بیش از ۵۰۰ هزار نفر آموزش همگانی دیدند.
در ادامه این جلسه رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به پرسش اعضای شورا با تأکید بر اینکه باید ۵۱۲ مخزن در سطح شهر داشته باشیم، گفت: ۲۰۵ مخزن ساخته شده که ۱۰۰ مخزن بدون آب است و ۳۳ مخزن شیر آب دارد و به شبکه متصل می شود.
وی با بیان اینکه ۹ کشور سیستم هشدار سریع زلزله دارند، یادآور شد: اگر ایران این سامانه را راه اندازی کند، دهمین کشور خواهد بود. چهار سیستم اولیه را ژاپنی ها به ما آموزش داده اند. تعدادی زیادی شتاب نگار خریداری شده و ۲۴ شتاب نگار در مناطق سخت و صعب العبور نصب شده است. امروز نصب ۵۰ شتاب نگار به پایان رسیده و سیستم نرم افزاری آن تکمیل شده است.
نصیری با تأکید بر اینکه اختلافات علمی در این زمینه وجود داشت اما ما بر مبنای قانون اقدام خواهیم کرد، گفت: با مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در حال تعامل هستیم و امیدواریم به نتیجه برسیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینکه تعداد ۲ تا ۵ میلیون نفری به دلیل ترس از زلزله در خیابان ها مستقر می شوند، گفت: هزار و ۲۲۰ بوستان شناسنامه دار شدند اما در بوستان های بالای هشت هزار مترمربع، امکان استقرار کمپ وجود دارد. ما باید چادر تهیه کنیم که در این مواقع در بوستان ها نصب شود.
وی با اعلام اینکه هزار و ۲۵۰ نیروی دوام در تمرین مذکور حضور داشتند، خاطرنشان کرد: امروز ۵۰ هزار نیروی دوام در تهران آموزش دیده اند که در رسته های مختلف فعالیت می کنند.
نصیری با بیان اینکه اتصال بیمارستان ها به خطوط مترو در نظر گرفته شده است، گفت: در خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مطالعات پدافندی انجام شده و اتصال بیمارستان های بزرگ و مهم از همان ابتدا برای این خطوط پیش بینی شده است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با تأکید بر اینکه مدیریت متوفیان مورد آموزش قرار گرفت، یادآور شد: برای دفن اجساد برنامه مطالعاتی با همکاری سازمان بهشت زهرا (س) و مرکز مطالعات در حال انجام است. در این زمینه تشخیص هویت نیز انجام می شود.
وی ادامه داد: سالانه ۵۰۰ مانور کوچک و یا دورمیزی در تهران برگزار می شود. ما توان برگزاری را داریم اما گردهمایی این دستگاه ها در چند دوره بسیار سخت است.
انتهای پیام/