محمد خوش سیما روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، نبود زیرساختهای مناسب زندگی در مناطق عشایری و روستایی منطقه به خصوص کمبود و یا به عبارت دقیقتر نبود آب آشامیدنی در این مناطق را علت اصلی مهاجرت مردم این روستاها ذکر کرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر مهاجرت، جمعیت موجود در همه مناطق شهری و روستایی گرمی و انگوت هم به شدت کاهش یافته است به طوری که در بسیاری از روستاها، تنها افراد مسن و تعداد اندکی از اهالی فاقد تمکن مالی ماندگار هستند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دوازدهم با اشاره به کاهش مستمر جمعیت شهرستان گرمی و انگوت در سه دهه اخیر، نبود زیرساختهای عمرانی، صنعت و زمینه اشتغال را از علل این امر عنوان کرد و ادامه داد: تداوم کاهش جمعیت این منطقه موجب کاهش جمعیت دانشآموزی در روستاهای دو شهرستان گرمی و انگوت شده است.
زنگ خطر پیری جمعیت در منطقه به صدا در آمده است
وی پیر شدن جمعیت منطقه را زنگ خطری جدی خواند و با تاکید بر ضرورت بررسی دقیقتر مساله از سوی همه متولیان امر اظهار کرد: جمعیت این دو شهرستان رو به پیری رفته و جمعیت مولد و جوان نیز همزمان از منطقه مهاجرت کرده است.
خوش سیما، دلایل فرهنگی و اجتماعی، تغییر سبک زندگی، نبود زمینه اشتغال و معیشت، کمبود امکانات بهداشت و درمانی و چند عامل دیگر را از جمله علل مهاجرت و کاهش جمعیت شهرستان گرمی و انگوت برشمرد و اضافه کرد: اگر مشکل اشتغال و معیشت مردم این منطقه حل شود، روند کاهش جمعیت در منطقه متوقف خواهد شد.
وی در ادامه خواستار توجه به امر شایستهگزینی در انتخاب مدیریتها در دولت جدید شد و گفت: مسئولان در انتخاب مدیران دولت به شایستگی، توان و ارائه بهترین خدمت به مردم توجه بیشتری بکنند.
عضو مجلس دوازدهم انتخاب مدیران بر مبنای تعلقات سیاسی و جناحی را نادرست خواند و تاکید کرد: انتخاب مدیران و خدمان مردم بر اساس تعلقات جناحی و گروهی، دوقطبی شدید ایجاد میکند و مسیر شایستهگزینی را سد کرده و موجب خروج برخی از افراد لایق از مسیر خدمت میشود.
نماینده مردم شهرستان گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در شهرستانها مردم تنها از نماینده مجلس به عنوان منتخب خود انتظار دارند که در انتصاب افراد در مرکز استان و شهرستان بر مبنای عدالت رفتار شود تا به این طریق مسائل شهرستان هم به نتیجه رسیده و بر مبنای عدالت حل شود.
وی بیان کرد: به علت کمتوجهی به موضوعات و مسائل شهرستانها، برخی مدیران ارشد کشوری هم در صورتی که موافقت خود را با یک امری اعلام میکنند، افراد زیرمجموعه در استان به آن دستورات عمل نکرده و مسیر نادرست خود را ادامه میدهند.
خوش سیما خواستار توجه به عدالت منطقهای در انتصاب مدیران دولت جدید شد و افزود: در انتصابات سطح استان عدالت رعایت نمیشود و پست و سمتهای اجرایی و مدیریتی تنها به افراد آشنا، رفقا، وابستگان و دلبستگان تعلق میگیرد نیروهای موجود و متعلق به شهرستانها، با وجود شایستگی از چرخه مدیریت دور میمانند.
نیمی از جمعیت استان در شهر اردبیل سکونت دارند
وی با بیان این که بیش از نیمی از جمعیت استان در مرکز استان اردبیل ساکن شدهاند، گفت: تعداد زیادی از آنها نیز اهل شهرستانهای تابعه هستند و عملا شامل ۷۰ درصد جمعیت استان متعلق به شهرستانها است ولی به علت ناعدالتی در انتصابات، به اندازه ۲۰ درصد هم از آنها استفاده نمیشود.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دوازدهم تاکید کرد: ما به عنوان منتخب مردم بنای تعامل با دولت را داریم ولی از اصول خود در بحث عدالت کوتاه نخواهیم آمد و در صورت لازم از اهرم نظارتی خود نیز استفاده خواهیم کرد.
وی خواستار تقویت بخش اجرایی و عملیاتی در همه ارکان خدمت به مردم شد و بیان کرد: وضعیت اجرایی کشور فارغ از این که چه دولتی سر کار است، رضایتبخش نبوده و سیستم اجرایی و مدیریتی کشور نیازمند بازنگری است چرا که ساختار اداری کشور به جای این که هرمی باشد، به شکل هرم وارونه شکل گرفته و نیروهای ستادی فربه و پرتعداد و نیروهای میدانی و اجرایی به شدت کمتعداد است.
از ظرفیت شرکتهای دولتی و خصولتی برای محرومیتزدایی استفاده شود
خوشسیما با اشاره به فعالیت هشت هزار شرکت دولتی، خصولتی و حاکمیتی در کشور گفت: این شرکتها منابع مالی زیادی در اختیار دارند و لازم است که از ظرفیت آنها برای سرمایهگذاری در استان اردبیل و به خصوص رفع محرومیت در شهرستانهای گرمی و انگوت استفاده شود.
وی تعامل دولت و مجلس را خوب توصیف کرد و افزود: مجلس با رای اعتماد به همه وزرای دولت نشان داد که برای خدمت به مردم از دولت حمایت میکند تا عقبماندگی کشور جبران شود و الان هم تعاملات دو قوه مجریه و مقننه خوب است.
نماینده مردم شهرستان گرمی و انگوت در مجلس دوازدهم، ترویج فرهنگ وفاق در کشور از سوی دولت را اقدامی مثبت خواند و بیان کرد: هر چند که گاهی با نام وفاق، اقداماتی علیه وفاق انجام میشود ولی رویکرد کلی و جاری وفاق به نفع همه کشور است و تلاش نمایندگان مجلس هم بر این است که این فرهنگ تقویت و تعمیق شود.
وی با بیان این که سیاست آمریکا علیه ایران هیچگاه تغییر نخواهد کرد، گفت: روش فشار به ایران از سوی دولت جدید آمریکا ادامه خواهد داشت و در این مسیر، آنها تا زمانی که اعتماد ایران را جلب نکنند، نمیتوانند حرف از مذاکره بزنند چرا که سوابق آنها نشان داده که قابل اعتماد نیستند.