شناسهٔ خبر: 71521057 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

با حضور رئیس جمهور؛

مراسم اختتامیه جشنواره سی و هشتم خوارزمی آغاز شد 

تهران- ایرنا- آیین معرفی و تجلیل از ۱۸ برگزیده جشنواره‌های خوارزمی شامل ۹ برگزیده سی‌وهشتمین دوره بین‌الملل و ۹ برگزیده بیست‌و ششمین دوره جوان با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور، حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از پژوهشگران و دانشگاهیان آغاز شد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، آیین اختتامیه و اعطای جوایز برگزیدگان جشنواره‌های بین‌المللی خوارزمی و جوان خوارزمی امروز (یکشنبه) در محل سالن اجلاس سران جمهوری اسلامی گشایش یافت.

جشنواره خوارزمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۶ بنیان نهاده شد، اکنون باسابقه‌ترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران است و جامعه برگزیدگان این جشنواره به اجتماعی چند هزارنفره می‌رسد. این جایزه به‌تدریج تکامل یافت و جشنواره جوان خوارزمی نیز در سال ۱۳۷۸ به آن اضافه شد.سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، متولی برگزاری جشنواره‌های خوارزمی است و اعضای هیات‌علمی این سازمان در قالب گروه‌های مختلف تخصصی داوری اولیه را برعهده دارند.

فراخوان پذیرش سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ از طریق وبگاه جشنواره و سایر مسیرهای اطلاع‌رسانی الکترونیکی و پستی در داخل کشور و به زبان انگلیسی در خارج از کشور اعلام شد و پذیرش طرح‌ها در آبان ماه خاتمه یافت.

جشنواره بین‌المللی خوارزمی در چهار محور اصلی پژوهش‌های بنیادی، طرح‌های کاربردی، طرح‌های توسعه‌ای، نوآوری و فناوری و ابتکار و در ۱۸ گروه تخصصی در تمام زمینه‌های علمی و فنی به جز علوم انسانی در سطح ملی و بین‌الملی فعالیت می‌کند.

در این دوره بیش از ۵۰۰ طرح در سامانه جشنواره بین‌الملی خوارزمی ثبت شد که در نهایت ۳۰ طرح به هیات داوران جشنواره ارائه شد و در نهایت هشت طرح داخلی و یک طرح ایرانی مقیم کشور هلند به عنوان برگزیدگان سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی انتخاب شدند.

فراخوان پذیرش بیست‌و ششمین جشنواره جوان خوارزمی همچون جشنواره بین‌المللی از اردیبهشت سال ۱۴۰۳ آغاز شد. در این دوره ۲۳۳ طرح برای ارزیابی ارسال شد که از بین آنها ۱۷ طرح از سوی گروه‌های تخصصی به هیات داوران جشنواره ارجاع داده شد و در نهایت ۹ طرح به عنوان برگزیده انتخاب شد.

در نهایت با رای هیات داوران، تعداد چهار طرح با ماهیت پژوهش‌های بنیادی از گروه‌های تخصصی فناوری‌های شیمیایی و مواد، متالوژی و انرژی‌های نو، چهار طرح از نوع پژوهش‌های کاربردی در گروه‌های کشاورزی و منابع طبیعی، مهندسی برق و کامپیوتر، مکاترونیک و هنر و یک طرح در بخش نوآوری از گروه تخصصی هنر برگزیده شدند.

جشنواره‌های خوارزمی در محورهای اصلی پژوهش‌های بنیادی، کاربردی، نوآوری و فناوری در گروه‌های تخصصی مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی مکاترونیک، فناوری‌های شیمیایی، فناوری نانو، مواد، متالورژی و انرژی‌های نو، مهندسی نرم‌افزار و فناوری اطلاعات، مهندسی مخابرات، صنایع پیشرفته و مدیریت هوشمند فناوری، زیست‌فناوری و علوم پایه پزشکی، مدیریت آب، کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست، علوم پایه، عمران، هوافضا، معماری و شهرسازی، هنر، هوش مصنوعی و فناوری کوانتوم علوم پزشکی و نظایر آن در سطح ملی و بین‌المللی فعالیت می‌کند.

هیات داوران که بالاترین رکن علمی و تخصصی جشنواره است وظیفه بررسی علمی، فنی، ارزشی و رتبه‌بندی طرح‌های پیشنهادی توسط گروه‌های تخصصی را به عهده دارد.