به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، جعفر میعادفر روز یکشنبه در چهل و دومین اجلاس روسای اورژانس که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می دهند که وضعیت خوبی نیست که انتظار داریم نوروز ۱۴۰۴ با حضور همه همکاران دستگاه های مختلف شاهد کاهش تصادفات باشیم.
وی اظهار داشت: در ساعت های اولیه صبح و غروب بیشترین میزان تصادفات را داریم.
میعادفر نقش آموزش را در کاهش تصادفات رانندگی مهم دانست و گفت: قرار است امسال با اجرای پویش نه به تصادف کار متمایزی نسبت به سال های قبل انجام دهیم.
وی به اجرای امداد نوروزی از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین اشاره کرد و افزود: این طرح با مشارکت دستگاه های مختلف اجرا می شود و در نوروز ۱۴۰۴ خدمات آموزشی وسیعی را برای کاهش تصادفات با همکاری نهادهای مرتبط اجرا خواهیم کرد.
اورژانس هوایی ثابت بندرعباس پیش از نوروز راه اندازی می شود
میعادفر همچنین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای نوروز ۱۴۰۴ شرایط ویژه ای داریم، اظهار داشت: دولت برای کاهش تصادفات رانندگی به خصوص در تعطیلات نوروزی کمپین نه به تصادف راه اندازی کرده به همین خاطر بخش اورژانس پیش بیمارستانی فعال تر شده و با جدیت امداد نوروزی ۱۴۰۴ را انجام می دهیم.
وی اظهار داشت: سه هزار و ۴۰۰ پایگاه اورژانس که از این تعداد هزار و ۴۰۹ پایگاه شهری ،۵۲ پایگاه هوایی و مابقی هم پایگاه های جاده ای است که در امداد نوروزی به مردم خدمات رسانی می کنند.
میعادفر با بیان اینکه اورژانس هوایی ثابت را در بندرعباس قبل از عید فعال کنیم، ادامه داد: اورژانس هوایی قشم، کیش و سایر جزایر را پوشش می دهد.
رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه ۲۹ هزار نیروی انسانی پیش بیمارستانی داریم، اظهار داشت: با هماهنگی سایر سازمانها قرار است در مبادی شهرها کمپین های سلامت به منظور استراحت و خدمات رسانی به مسافران نوروزی ایجاد شود.
وی ادامه داد: کیفیت خدمات پیشبیمارستانی تأثیر مستقیمی بر نجات جان بیماران دارد و توسعه پایگاههای اورژانس، افزایش تعداد آمبولانسهای مجهز و بهرهگیری از سیستمهای هوشمند مدیریت عملیات از جمله اقداماتی است که میتواند به کاهش زمان رسیدن بر بالین بیماران و ارتقای کیفیت خدمات منجر شود.
رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اجرای برنامههای آموزشی، افزایش نظارتهای ترافیکی و بهبود زیرساختهای جادهای میتواند نقش مهمی در کاهش آمار تصادفات داشته باشد.
میعادفر با اشاره به نقش آموزشهای مستمر در افزایش آمادگی کادر اورژانس، تصریح کرد: برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و بهرهگیری از شبیهسازهای پیشرفته پزشکی از جمله برنامههای سازمان برای ارتقای مهارتهای عملیاتی و تصمیمگیری صحیح در شرایط بحرانی است.
وی با اشاره به لزوم تعامل بینبخشی برای بهبود خدمات فوریتهای پزشکی گفت: همکاری نزدیک با مراکز درمانی، نهادهای امدادی و سایر دستگاههای مسئول، نقش مهمی در افزایش اثربخشی خدمات اورژانس دارد و میتواند به مدیریت بهتر بحرانها و حوادث کمک کند.
رشد ۵ درصدی حوادث ویژه در ۹ ماهه امسال
در ادامه معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور نیز در این نشست بیان اینکه در ۱۰ ماهه امسال با کاهش ۵ درصدی ماموریتهای ترافیکی روبرو بوده ایم، گفت: استان های سمنان، کهگیلویه و بویر احمد، قم، یزد و خراسان جنوبی ۵ استان اول از نظر تعداد مصدومین ترافیکی هستند.
محمد سرور با اشاره به کمپین نه به تصادف از ابتدای اسفند، ادامه داد: رشد ۵ درصدی را در میزان حوادث ویژه در ۹ ماهه امسال داشتیم به طوری که ۲۹ هزار و ۶۱۸ مورد حادثه پرتلفات در ۱۰ ماهه امسال گزارش شده است.
وی با بیان اینکه همچنین امسال رشد ۸ درصدی ثبت حوادث ویژه غیر ترافیکی را شاهد هستیم، تصریح کرد: از سال گذشته طرح ضربتی کاهش حوادث ترافیکی را اجرا کردیم و در مرحله پیش بیمارستانی تمرکز ما بر راهبری عملیات امدادی بود.