به گزارش خبرنگار بین الملل ایرنا؛ پیکر شهیدان «سید حسن نصرالله» دبیر کل سابق حزب الله لبنان و «سید هاشم صفیالدین» معاون وی قرار است امروز (یکشنبه پنجم اسفند ۱۴۰۳) مطابق با ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ میلادی در جنوب لبنان تشییع و خاکسپاری شود.
سید حسن نصرالله دبیرکل شهید حزبالله لبنان جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به منطقه ضاحیه جنوبی بیروت به شهادت رسید.
حزب الله لبنان در بیانیهای که روز شنبه هفتم مهر ۱۴۰۳ منتشر شد، آسمانی شدن این مجاهد بزرگ لبنان را تائید کرد.
سید حسن نصرالله در ۶۴ سالگی و پس از ۳۲ سال برعهده داشتن مسئولیت دبیرکلی حزب الله به آرزوی دیرینه خود یعنی شهادت دست یافت.
آنطور که «شیخ علی دعموش» رئیس کمیته عالی مراسم تشییع شهیدان «سید حسن نصرالله» و «سید هاشم صفیالدین» گفته است؛ بیش از ۸۰۰ شخصیتها و چهره از بیش از ۶۵ کشور در این مراسم حضور خواهند داشت و عراق در رأس کشورهای شرکت کننده قرار دارد و با گروههای شیعه و رسمی شرکت کرده است.
به این بهانه در گزارش پیش رو نگاهی گذرا خواهیم داشت به اظهارات برخی از شخصیتهای داخلی و خارجی که به بیان ویژگیهایی در خصوص سیدحسن نصرالله پرداختهاند.
سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی؛ به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله بیان داشتند: دنیای اسلام، شخصیتی باعظمت را؛ و جبههی مقاومت پرچمداری برجسته را، و حزب الله لبنان رهبری کمنظیر را از دست داد، ولی برکات تدبیر و جهاد چند ده سالهی او هرگز از دست نخواهد رفت. اساسی که او در لبنان پایهگذاری کرد و به دیگر مراکز مقاومت، جهت بخشید، با فقدان او نه تنها از میان نخواهد رفت، که به برکت خون او و دیگر شهیدان این حادثه استحکام بیشتر خواهد یافت.
ایشان گفتند: ضربات جبههی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، بحول و قوهی الهی کوبندهتر خواهد شد. ذات پلید رژیم صهیونی در این حادثه، به پیروزی دست نیافته است.
رهبر انقلاب افزودند: سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود، و این راه همچنان ادامه خواهد یافت. خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند.
نام «سید حسن نصرالله» تا ابد در تارک اسلام خواهد درخشید
مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز با انتشار پیامی در واکنش به شهادت سیدحسن نصرالله گفت: دبیرکل حزبالله لبنان، فخر مسلمانان و اسوه جهاد و مقاومت، شهید سید حسن نصرالله به آرزوی دیرینه خود، یعنی نائل آمدن به درجه رفیع شهادت، دست یافت. کلمات در وصف رشادتها، سلحشوریها، دلاوریها و مجاهدتهای مداوم او حقیر و ناچیزند.
وی گفت: داغی بزرگ بر دل همه مظلومین و مستضعفین عالم نشسته است. حمله تروریستی شامگاه ۶ مهرماه صهیونیستها به ضاحیه و فقدان شخصیتهای برجستهی مقاومت و در رأس آنها رهبر جاویدالاثر حزبالله شهید سید حسن نصرالله، شجره طیبه مقاومت را بیش از پیش مستحکمتر میکند و نام «سید حسن نصرالله» تا ابد در تارک اسلام خواهد درخشید.
شهید نصرالله الگوی نسل آیندۀ مجاهدان و باورمندان به آرمان مقاومت
«محمد باقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی در واکنش به شهادت دبیرکل وقت حزب الله لبنان؛ اظهارکرد: شهادت رحمت خدا بر آن عالم ربّانی و لعنت و نفرین ابدی تاریخ بر تبهکاران خونآشام صهیونیست که دستشان به خون پاکترین بندگان خدا آغشته است و وجود منحوسشان بزرگترین لکۀ ننگ تاریخ بشریت است.
این شهید عالی مقام، الگوی نسل آیندۀ مجاهدان و باورمندان به آرمان مقاومت در سراسر جهان خواهد ماند. راه پرافتخار او که همان راه انبیاء و اولیاء الهی و عموم عدالتطلبان و ظلمستیزان جهان بود توسط یاران و دوستداران و شاگردانش در تمام دنیا ادامه خواهد یافت.
شهید نصرالله جنبش حزب الله را به اوج قله های عزت و قدرت رسانید
سردار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه نیز در واکنش به خبر شهادت سیدحسن نصرالله اظهارداشت: همه عمر بابرکت و پرافتخار خویش را در میدان رزم با خبیث ترین دشمنان اسلام و قرآن گذراند و سر انجام خون الهی و جان گرامی خود را در راه آرمان های بلند اسلامی و حمایت از ملت مظلوم فلسطین و سربلندی مردم لبنان تقدیم کرد.
آن سیّد نورانی با معنویت و تدابیر بی خطیر خود، جنبش حزب الله را رهبری کرد و به اوج قله های عزت و قدرت بی پایان روحی و جهادی رسانید. فرماندهی معرکه های سخت حرب تموز و جنگ با داعش و تکفیری ها در شام و عراق، صفحاتی زرین از دفتر قطور مجاهدت های ماندگار آن شهید سعید است.
نصرالله در راه حق به شهادت رسید
«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در واکنش به خبر شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل وقت حزب الله لبنان واکنش نشان داد و اعلام کرد: در جنایتی جدید که تاکیدی بر عبور رژیم صهیونیستی از همه خطوط قرمز است، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در راه حق به شهادت رسید و راه شهیدانی را طی کرد که خود را نذر مبارزه با اشغالگران کردند.
لبنان یک رهبر برجسته و صادق را از دست داد
«میشل عون» رئیسجمهور پیشین لبنان در واکنش به خبر شهادت سیدحسن نصرالله پیامی با این مضمون منتشر کرد: لبنان یک رهبر برجسته و صادق را از دست داد، کسی که مقاومت ملی را در مسیرهای پیروزی و آزادسازی هدایت کرد؛ او به وعدههایش وفادار بود و به مردمش که عشق، اعتماد و تعهد او را پاسخ دادند، وفادار ماند.
از نظر شخصی، من یک دوست شرافتمند را از دست دادم که با او مواضع بسیاری برای خیر و صلاح لبنان و مردمش داشتم.
حسن نصرالله نماد مقاومت بود
«سلیمان فرنجیه»، رئیس جریان المرده لبنان در سخنانی درباره شهادت سید حسن نصرالله، گفت: نماد مقاومت از میان ما رفت و به یک اسطوره تبدیل شد. مقاومت ادامه خواهد داشت.
شهید نصرالله پشتوانه بزرگ مقاومت فلسطین
«زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در پیامی اظهار کرد: شهادت رهبر مقاومت و نماد بزرگ آن سید حسن نصرالله را به امت عربی و اسلامی تسلیت میگوییم.
النخاله گفت: در حالی که مقاومت فلسطین با سید حسن نصرالله وداع میکند، میداند که پشتوانه بزرگ خود را از دست داده است.
وی ادامه داد: مقاومت فلسطین یاد و خاطره سید نصرالله را گرامی می دارد و به دستاوردهای بزرگ او در دوران رهبری برجسته وی در مقاومت لبنان و منطقه وفادار خواهد ماند. ما اطمینان داریم که برادران مجاهد سید حسن نصرالله در حزبالله راه او را ادامه خواهند داد و پرچم مقاومت را ان شاالله در بیتالمقدس برافراشته خواهند کرد.
حسن نصرالله از تدبیر و هوش رهبری بالایی برخوردار بود
«عبدالملک بدرالدین الحوثی»، رهبر انصارالله یمن در یکی از سخنرانیهای خود به مناسبت بزرگداشت شهیدحسن نصرالله اظهارکرد: سیدحسن نصرالله همواره در میدان جهاد حاضر بودند و عملکرد بسیار مهمی در رهبری ۳۰ سال گذشته حزبالله داشتند. ایشان همواره بر مردم تکیه داشتند و نظر مردم را مهم میدانستند.
وی گفت: این جنایت باعث جریحه دار شدن قلوب تمام امت اسلامی شد. وی نقش بزرگی ایفا کرد و به عنوان یک سمبل و نماد اسلامی شناخته میشد. سید حسن نصرالله اهمیت و تأثیرگذاری ویژه ای در سطوح داخلی، منطقهای و جهانی داشت.
رهبر انصارالله یمن در ادامه افزود: در رأس نقش آفرینی بزرگ سید حسن نصرالله می توان به مبارزات ایشان با خطر صهیونیسم و وارد آوردن ضربات به دشمن اسرائیلی اشاره کرد. اهمیت عملکرد ایشان به فلسطین، لبنان و کشورهای همسایه آنها و امت اسلامی برمی گردد چرا که دشمن صهیونیستی خطری برای تمام مسلمانان به شمار می رود. طی بیش از ۴۰ سال، این شهید بزرگوار در میادین جهاد و مبارزه با دشمن صهیونیستی با تأثیرگذاری بالایی حضور داشت.
وی مسیر حرکت جهادی حزب الله را به مدت ۳۰ سال به صورت موفقیت آمیزی رهبری کرد و پیروزی های بزرگی در این مدت به دست آورد و ویژگی های شخصیتی منحصربه فردی نیز داشت و از تدبیر و هوش رهبری بالایی برخوردار بود.
الحوثی اضافه کرد: وی ارتباط خوبی با مردم داشت و به رابطه میان حزب الله و مردم لبنان اهمیت می داد چرا که می دانست نقش مردم و تبیین تحولات و وقایع برای آنها چقدر مهم است. مردم لبنان نیز به وی احترام می گذاشتند و به او اعتماد داشتند. نگاه دشمن صهیونیستی نیز به سید حسن نصرالله با نگاه آن به بسیاری از رهبران عرب که ارزشی برای آنها قائل نبود تفاوت داشت، زیرا می دانست چه قدرت رهبری، شجاعت و ایمان و بصیرتی در ایشان نهفته است.
«نصرالله» در آینه رسانههای غربی؛ رهبری که توانست در برابر اسرائیل بایستد
در مقالهای که در سال ۲۰۰۶ برای The New York Times نوشته شده بود، خبرنگار رابرت اف. ورث، به تحسین گستردهای که از نصرالله در دنیای عرب بهویژه پس از توانایی حزبالله در ایستادگی در برابر یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان، اشاره کرد.
این مقاله بر این نکته تأکید داشت که رهبری نصرالله در این جنگ او را به «نماد مقاومت» و قهرمانی برای کسانی که این جنگ را نمادی از تابآوری عربها در برابر تجاوزات اسرائیل میدیدند، تبدیل کرده است.
موفقیت او در این جنگ باعث شد به عنوان رهبری که توانسته در برابر قدرت اسرائیل بایستد شهرت یابد، و حتی از جانب برخی تحلیلگران اروپایی و آمریکایی که کارآمدی حزبالله در میدان نبرد را تأیید کردند، احترام دریافت کند.
در Le Monde، روزنامهنگار فرانسوی «ژان پییر پرن» به توانایی نصرالله در حرکت در میان زمین سیاسی پیچیده خاورمیانه اشاره کرد؛ دیپلماسی او که اغلب بحثبرانگیز است، به او شهرتی به عنوان رهبری ماهر داده است. با وجود اختلاف نظر با غرب، ائتلافهای استراتژیک نصرالله به او قدرت سیاسی قابل توجهی در منطقه داده است که او را به یکی از بازیگران قدرتمند در سیاستهای خاورمیانه تبدیل کرده است.
همچنین؛ در مقالهای برای The Guardian، خبرنگار «جاناتان استیل» بر کارآمدی نصرالله در جلب احساسات نهتنها در لبنان بلکه در میان اعراب علیه سیاستهای اسرائیل اشاره کرد.
استیل نقش نصرالله را در بازتعریف جنبشهای مقاومت در چارچوب عربی مدرن به عنوان یک شخصیت برجسته در نظر بسیاری، حتی فراتر از خاورمیانه، مورد توجه قرار داد.