به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی چالهچاله امروز _یکشنبه پنجم اسفند_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ حدود ۱۶۳ فقره آتشسوزی در سطح ۱۱۰ هزار و ۵۱۷ هکتار در سطح مراتع و جنگلها استان رخ داده و ۶۴ پرونده قضائی تشکیل شده است.
وی افزود: از این تعداد، ۴۵ درصد در سطح مراتع، ۳۹ درصد در اراضی جنگلی، ۱۲ درصد در جنگلهای طبیعی و ۴ درصد در جنگلهای تحت مدیریت دستگاهها اتفاق افتاده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۹۸ درصد آتشسوزیها ناشی از عوامل انسانی بوده است، خاطرنشان کرد: از این میزان ۳۲ درصد مربوط به گردشگران و طبیعتگردان، ۳۱ درصد ناشی از آتشزدن پسچرای مزارع، ۳۵ اختلافات قومی و قبیلهای در گیلانغرب بهدلیل مانورهای نظامی و انتظامی و چهار درصد بهدلیل مقابله با کشت ممنوع است که جنگلهای بالادستی را به آتش میکشیدند.
چالهچاله از تشکیل اکیپهای واکنش سریع، برگزاری چهار مانور اطفای حریق، خرید ۱۸۶ دمنده و ۲۰۰ دستگاه موتور آبی و در مجموع ۸۰۰ دستگاه دمنده در سطح استان خبر داد و اضافه کرد: بهکارگیری ۳۲۰ نفر دیدهبان محلی در مناطق بحرانی و برگزاری ۱۴ جلسه کمیته حفاظت محیط زیست با محوریت مدیریت شهرستانها انجام شده است.
وی خواستار اجرای تبصره ذیل ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهرهبرداری و همکاری بیشتر با دستگاههای کشوری و لشگری در زمان آتشسوزیها شد و تأکید کرد: همه دستگاههای مسئول باید در مدیریت بحران و جلوگیری از آتشسوزی در جنگلها همکاری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از ضرورت برگزاری جلسات هماهنگی با مسئولان کشور عراق برای مدیریت بحرانهای مرزی و افزایش اقدامات پیشگیرانه بهویژه در نواحی مرزی خبر داد و گفت: اختصاص بودجهای بالغبر ۱۶ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات پیشگیرانه و اجرای اقدامات مدیریت بحران در سال آینده ضروری است.