شناسهٔ خبر: 71517845 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی:

خراسان رضوی هیچ سهمی از اعتبارات ملی برای خدمات دهی به زائران ندارد

مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: مشهد روزانه پذیرای ۳۰۰ هزار زائر است اما هیچ سهمی از اعتبارات ملی برای جبران هزینه‌های خدمات دهی به این تعدد زائر ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رضا جمشیدی شنبه شب در مراسم برگزیدگان هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه خراسان رضوی افزود: سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی کمتر از پنج درصد است و در حالی که هشت درصد از جمعیت کشور و ۳۰ میلیون زائر در سال دارد رتبه سرانه درآمدی خراسان رضوی در بین استانهای کشور ۲۱ و درآمد هر ساکن خراسان رضوی تقریبا ۶۰ درصد میانگین درآمد یک ایرانی است.

وی اضافه کرد: رسانه پل ارتباطی بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است و با معرفی محصولات داخلی و ترویج فرهنگ خرید ملی می تواند به رشد و تعالی محصولات و رونق اقتصادی کمک کند همچنین این ابزار تاثیرگذار در معرفی و شناسایی توانمندیهای می تواند به موضوع اشتغال استان و اشتغال کشور کمکهای شایانی کند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: رسانه ها می توانند با شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری برای جلب و جذب سرمایه های داخلی و همچنین سرمایه های خارجی، زمینه لازم برای ارایه محصولات باکیفیت تر را فراهم کنند، از سوی دیگر رسانه‌ها می‌توانند مطالبه گر سهم استان از اعتبارات ملی برای خدمات دهی به زائران باشند.

جمشیدی افزود: ارزش تولیدات صنعتی و معدنی خراسان رضوی از کل کشور حدود سه درصد است در حالی که ۶ هزار واحد صنعتی و نزدیک به هزار واحد معدنی دارد، سهم واحدهای بزرگ صنعتی و دارای بیش از ۱۰۰ نفر نیرو از کل صنعت استان حدود چهار درصد است که اصحاب رسانه می توانند به آن پرداخته و بر الزامات افزایش این سهم تاکید کنند.

وی حمایت از تولیدکنندگان داخلی، تبیین مشوق های مالی، کمکهای فنی و اعتباری، زنجیره های تولید، بهبود کیفیت محصولات از طریق آموزش و پژوهش را از دیگر نقش های رسانه در عرصه تولید برشمرد و اضافه کرد: واحدهای تولیدی می‌توانند طبق ماده ۱۴ قانون جهش تولید به اندازه اختصاص بخشی از سرمایه خود به بهبود کیفیت محصولات از طریق آموزش و پژوهش، سهم خود در پرداخت مالیات را کاهش دهند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: امسال برای اولین بار در چند سال اخیر، میزان صادرات خراسان رضوی در ۱۱ ماهه به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید که این مبلغ می توانست بیشتر از این باشد.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: حوزه تجارت خارجی دقیقا همان بخشی است که رسانه می تواند به بخش تولید کمک شایانی کند و این در صورتی محقق می شود که صاحبان تولید و تجارت رسانه را محرم خود بدانند و آن را با مسایل و مفاهیم پایه ای درگیر کنند.

امیررضا رجبی افزود: حضور مردم و همراهی آنان در بخشهای مختلف معدنی و صنعتی از الزامات توسعه است و رسانه‌ها می توانند نقش بی بدیلی در همراهی مردم با تولید داشته باشند و یکی از نقاط تلاقی بخش تولید و رسانه می‌تواند برگزاری بازدیدها از واحدهای تولیدی و نشستهای خبری باشد.

دولت دکتر پزشکیان فضای امید را در بین تولیدکنندگان ایجاد کرد

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: در شرایط کنونی، کشور بر مدار عقلانیت قرار گرفته است و رییس جمهوری پاک‌تر، نجیب‌تر و کاربلدتر از دکتر پزشکیان ندیده ایم، وی فضای امید را در بین تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.

فیروز ابراهیمی به مقایسه شاخص های اقتصادی در کشورمان با کشورهای حاشیه خلیج فارس پرداخت و افزود: میانگین تورم کشورهای حاشیه خلیج فارس ۱.۵ درصد و میانگین سرانه درآمدی آنها ۴۳ هزار دلار است، در حالی که میزان تورم در ایران ۲۷ برابر آن کشورها بوده و یک نهم درآمد سرانه درآمدی آنها را دارد.

وی اظهار کرد: شاخص های اقتصادی در کشورمان نسبت به سال ۱۳۸۴ افت زیادی داشته است، افزون بر این، بخشی از مشکلات مربوط به تامین انرژی و سوخت برای بخش تولید به قاچاق سوختی برمی گردد که از این کشور انجام می شود.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به دلیل شکل گیری جشنواره تولید ملی و رسانه پرداخت و گفت: قدردانی از رسانه‌ها علت اصلی شکل گیری آن بوده که هفت دوره از برگزاری آن می‌گذرد.

یکی از پیشکسوتان رسانه در خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: معتقدم رسانه ها دیده بان توسعه هستند و سه نقش اساسی در توسعه و پیشرفت کشور ایفا می کنند چرا که رسانه‌ها عامل توسعه، شاخص توسعه و ناظر بر آن هستند.

جلال فیاضی افزود: هر چه قدر رسانه بیشتر در جامعه حضور داشته باشد و نقش بهتری را ایفا کند، توسعه اقتصادی رونق بیشتری می گیرد.

در ادامه این آیین ۱۹ برگزیده هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه در هشت بخش معرفی و تجلیل شدند.