جوان آنلاین: قاتلی که شش سال قبل در درگیری میانجیگری را به قتل رساندهبود، به احترام ماه مبارک رمضان از سوی اولیایدم بخشیده شد.
یکی از روزهای پاییز سال ۱۳۹۸ به مأموران پلیس تهران خبر رسید چند پسر جوان در یکی از خیابانهای جنوب غربی تهران درگیری خونینی را رقم زدهاند.
با اعلام این خبر، به سرعت تیمی از مأموران پلیس راهی محل شدند و دریافتند لحظاتی قبل چند پسر جوان در نزدیکی تکیه عزاداری با هم درگیر میشوند و در جریان آن پسر ۲۰ سالهای زخمی و به بیمارستان منتقل میشود و عاملان درگیری هم از محل فرار میکنند.
قتل میانجیگر
مأموران پلیس در ادامه برای بررسی حادثه به بیمارستان رفتند و دریافتند پسر جوان زخمی به نام پیمان در یک قدمی پرتگاه مرگ قرار دارد و پزشکان در تلاشند وی را نجات دهند. در حالی که تحقیقات درباره این حادثه ادامه داشت، تیم پزشکی اعلام کرد پیمان بر اثر خونریزی شدید به کام مرگ رفتهاست.
با اعلام خبر قتل پسر جوان پرونده وارد مرحله تازهای شد و بازپرس ویژه قتل دادسرای امور جنایی تهران همراه تیمی از کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی در محل تحقیقات خود را آغاز کردند. آنطوری که شاهدان حادثه اعلام کردند، مشخص شد مقتول برای میانجیگری وارد درگیری میشود که از سوی یکی از عاملان درگیری زخمی و به قتل میرسد.
تکیه عزاداری
بررسیها نشان داد چند پسر جوان در نزدیکی تکیه عزاداری با هم درگیر میشوند که مقتول به آنها تذکر میدهد به احترام عزاداری آرامش را رعایت کنند و در نهایت هم به دست یکی از آنها به قتل میرسد.
یکی از شاهدان حادثه گفت: «تعداد زیادی از شهروندان مشغول عزاداری بودند و مقتول هم عزاداری میکرد. چند پسر جوان نزدیکی تکیه عزاداری مشغول مشاجره لفظی بودند که دقایقی بعد با هم درگیر شدند. افرادی که داخل تکیه بودند، از درگیری و فحاشی که پسران جوان به یکدیگر میکردند، ناراحت شدند.
پیمان برای میانجیگری به سمت درگیری رفت و قصد میانجیگری داشت و میخواست درگیری آنها را پایان دهد. او خیلی تلاش کرد، اما موفق به پایان دادن درگیری آنها نشد و در آخر از آنها خواست به احترام عزاداری از آنجا فاصله بگیرند که یکی از آنها عصبانی و به سمت پیمان حملهور شد و او را زخمی کرد. پس از این ما پسر زخمی را به بیمارستان رساندیم، اما او فوت کرد.»
بازداشت
با به دست آمدن این اطلاعات، تیم جنایی تحقیقات خود را برای شناسایی عاملان درگیری ادامه داد و اعضای درگیری را یکی پس از دیگری به دام انداخت. همه افراد دستگیر شده بهزاد را قاتل معرفی کردند و مشخص شد وی پس از حادثه به مکان نامعلومی گریختهاست. بدین ترتیب قاتل تحت تعقیب قرار گرفت و مدتی بعد مخفیگاه وی شناسایی شد و مأموران وی را به دام انداختند. قاتل پس از دستگیری با اظهار پشیمانی به قتل اعتراف کرد.
وی گفت: «روز حادثه همراه تعدادی از دوستانم نزدیکی تکیه عزاداری بودیم که سر موضوع پیشپا افتادهای با هم مشاجره کردیم. وقتی درگیری ما بالا گرفت، مقتول به ما نزدیک شد و از ما خواست درگیریمان را تمام کنیم، اما ما گفتیم به تو ربطی ندارد. او در ادامه از ما خواست از این محل برویم که عصبانی شدم و ضرباتی به او زدم، اما قصد قتل نداشتم. وقتی فهمیدم او فوت کرده خیلی پشیمان شدم و از ترس فرار کردم که مدتی بعد دستگیر شدم.
حکم قصاص
متهم پس از اعتراف و بازسازی صحنه قتل راهی زندان شد و مدتی بعد هم در دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شد. قاتل در دادگاه ماجرا را شرح داد و از اولیایدم درخواست بخشش کرد، اما اولیایدم برای قاتل درخواست قصاص کردند. سپس هیئت قضایی دادگاه متهم را به جرم قتل عمد به قصاص محکوم کرد. حکم قصاص متهم پس از تأیید در دیوان عالی کشور برای سیر مراحل اجرای حکم به شعبه اول اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران فرستاده شد.
تلاش تیم صلح و سازش
در چنین شرایطی قاتل در یک قدمی چوبهدار قرار گرفت و وی مدتی قبل پس از گرفتن استیذان حکمش از رئیس قوه قضائیه برای اولینبار برای اجرای حکم پای چوبه دار حاضر شد. در حالی که طناب به گردن قاتل آویزان بود، تیم صلح و سازش دادسرای امور جنایی تهران تلاش خود را برای جلب رضایت اولیایدم آغاز کردند و در نهایت موفق شدند برای قاتل از اولیای دم مهلت چند ماهه بگیرند. بدین ترتیب قاتل از پای چوبه دار به سلولش بازگشت و پس از آن تیم صلح و سازش دادسرای امور جنایی تهران به سرپرستی قاضی محمد شهریاری، سرپرست دادسرا اقدام به برگزاری جلسات صلح و سازش با حضور اولیایدم و خانواده قاتل کردند. چندین جلسه صلح و سازش برگزار شد و اولیای دم متهم را نبخشیدند و وی در این مدت دو بار دیگر پای چوبه دار رفت، اما باز هم تلاش تیم صلح و سازش و التماسها و گریههای قاتل باعث شد اولیایدم به وی مهلت بدهند و قاتل برای سومینبار از چوبه دار فاصله بگیرد.
بخشش بار چهارم
در حالی که قرار بود چند روز قبل، قاتل برای چهارمین بار پای چوبه دار برود و حکمش اجرا شود، تلاشها برای جلب رضایت اولیایدم ادامه پیدا کرد تا اینکه قبل از اجرای حکم پدر و مادر مقتول به دادسرای امور جنایی تهران رفتند و اعلام کردند قاتل فرزندشان را به احترام ماه مبارک رمضان بخشیدهاند.
یکی از اولیایدم گفت: «پس از حادثه قتل، ما تصمیم گرفتیم قاتل را قصاص کنیم و به همین دلیل هم هرکسی برای میانجیگری پیش ما آمد، قبول نکردیم. قاتل را سه بار پای چوبه دار بردیم، اما هر بار شب قبل از اجرای حکم، فرزندم را در خواب دیدم که ناراحت بود. ما احساس کردیم فرزندمان دوست ندارد جان قاتلش را بگیریم. قرار بود برای چهارمین بار قاتل پای چوبه دار برود و حکم را اجرا کنیم، اما به خاطر اینکه احساس کردیم فرزندمان راضی به قصاص نیست، تصمیم گرفتیم او را ببخشیم. پس از این تصمیم، فرزندم را در خواب دیدم که خوشحال بود و الان به دادسرا آمدیم تا اعلام کنیم قاتل را در آستانه ماه مبارک رمضان بخشیدهایم.»
با اقدام خداپسندانه اولیایدم قاتل به زندگی دوباره بازگشت و وی به زودی از جنبه عمومی جرم در دادگاه کیفری محاکمه میشود.