شناسهٔ خبر: 71515035 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

اسرائیل باز هم برای مذاکرات مرحله دوم پیش شرط گذاشت

رژیم صهیونیستی برای مرحله دوم مبادله اسرا پیش شرط گذاشت، این در حالی است که به اعتراف کارشناسان اسرائیلی نظر حماس در این مذاکرات یکی از شاخص‌های مهم در پیشبرد روند آن خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد، قرار است برای مرحله مقداماتی جهت آغاز مذاکرات مرحله دوم، درمر وزیر امور راهبردی اسرائیل با ویتکوف فرستاده ویژه کاخ سفید دیدار و گفتگو کند.

اطلاعات رسیده حکایت از آن دارند که ران درمر وزیر امور راهبردی اسرائیل، قرار است به جای رؤسای موساد و شاباک مذاکرات خودرا با استیو ویتکوف فرستاده ویژه کاخ سفید انجام دهد.

او در این گفتگوها قرار است سه شرط اساسی اسرائیل را به عنوان پیش شرط ادامه مذاکرات با طرف آمریکایی در میان بگذارد.

پیش شرط‌های اسرائیل، خلع سلاح کامل نوار غزه، برچیدن کامل حماس از قدرت در نوار غزه و رد هر نوع سلطه تشکیلات خودگردان بر این منطقه خواهد بود.

اطلاعات رسیده به شبکه ۱۲ تلویزیوین اسرائیل همچنین حکایت از آن دارند که تلاش‌هایی برای برگزاری نشستی در قطر یا در هر مکان دیگری برای واقعی کردن مذاکرات و ورود به فاز عملی آن در حال انجام است.

یک مسئول عالی‌رتبه اسرائیلی در این رابطه به این رسانه گفت: بسیار دشوار است که بتوان باور داشت طی یک هفته شاهد تحقق توافقی باشیم، در سایه مسایل سیاسی بسیار دشوار و پیچیده موجود تحقق این امر امری غیر ممکن می‌نماید، اما در عین حال ما از همه مسیرها برای ادامه آتش بس و آزادی اسرا استفاده خواهیم کرد ولی به هر شکل هر طرفی منافع خاص به خود را دارد.

به نوشته پایگاه اطلاع رسانی این رسانه عبری زبان، در مقابل حماس‌ ‌ایده "همه در مقابل همه" را مطرح می‌کند، این به آن معنی است که تمامی گروگان‌ها یکباره در مقابل آزادی تمامی زندانیان (اسرا) آزاد شوند، اما هنوز مشخص نیست که منظور حماس تمامی زندانیان فلسطینی است یا فقط زندانیان عضو حماس مشمول این درخواست است.

این پیشنهاد البته بخشی از یک توافق پیشنهادی فراگیر تر است که حماس در آن بر مخالفت مطلق و قاطع خود با خلع سلاح تاکید می‌کند.

پیش بینی می‌شود که مرحله اول از توافق مبادله اسرا در روزهای آتی تکمیل شوم و بعد از آزادی ۶ اسیر که امروز شنبه انجام شد، جسد چهار اسرائیلی هم روز پنج شنبه آینده تحویل داده شود.

پیش بینی‌های محافل اسرائیلی آن است که حماس این گام را هم خواهد برداشت زیرا در مقابل آن اسرا و بازداشت شدگان در کنار اسرایی که در توافق شالیط آزاد (و دوباره بازداشت شدند) در این مرحله آزاد خواهند شد.

در بخش دیگری از گزارش آمده است، براساس ماده‌های ۸ و ۱۴ از توافق، که بعد از ماه‌ها مذاکره و چانه زنی به امضا رسید، آتش بس تا زمانی که مذاکرات بین دو طرف ادامه داشته باشد، جاری و ساری خواهد بود.

در این بین چالش بزرگ پیش روی اسرائیل در روز چهل و دوم این توافق است که نیروهای امنیتی اسرائیلی باید محور فیلادلفیا را حداکثر تا روز پنجاهم تخلیه کنند، گرچه پیش بینی می‌شود تلاش‌هایی برای تعویق این تخلیه یا مرتبط کردن آن با کمک‌های بشر دوستانه دیگر صورت بپذیرد.

به اعتراف این رسانه امروز چندین پارامتر برای موفقیت این روند وجود دارند و صرفا به دیدار بین درمر و یتکوف خلاصه نخواهد شد، بلکه باید مذاکرات بین فرستاده ویژه آمریکا با میانجی‌های قطری و مصری را هم در نظر گرفت در عین حال از همه مهم‌تر باید موضع و نظر حماس را در رابطه با مذاکرات مد نر قرار داد.