شناسهٔ خبر: 71514963 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در دومین همایش ملی سلامت دفاعی:

جامعه دانشگاهی در حوزه‌های دفاع زیستی و بیوتروریسم فعالانه وارد عمل شود

دکتر مسعود حبیبی گفت: تامل در مسائل دفاع زیستی و توجه به تهدیدات نوین، همچون حملات سایبری و بیوتروریسم، امری ضروری و حیاتی است. ما به‌عنوان جامعه دانشگاهی وظیفه داریم که در حوزه‌هایی مانند دفاع زیستی، بیوتروریسم و هوش مصنوعی فعالانه وارد عمل شویم. وقتی در این زمینه‌ها کار کنیم، نه ‌تنها جامعه علمی کشور رشد می‌کند، بلکه مردم نیز از نتایج آن بهره‌مند خواهند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا، دومین همایش ملی سلامت دفاعی با حضور دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از سوی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با همکاری مرکز تحقیقات سلامت دفاعی برگزار شد.

این همایش در روزهای دوم و سوم اسفند ماه با محوریت موضوعات مهمی همچون مدیریت تروما، مدیریت بحران، توانبخشی، سلامت اجتماعی، سلامت معنوی و ایده‌های نوآورانه در بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) برپا شد.

حبیبی در سخنرانی خود در این همایش با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و تهدیدات نوظهور در حوزه‌های بیوتروریسم و حملات سایبری، گفت: امروز دیگر جنگ‌ها تنها در میدان‌های نبرد زمینی رخ نمی‌دهند. تجربه‌های تلخی چون جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، جنایت مربوط به پیجرها و شهادت سید حسن نصرالله نشان می‌دهد که دشمنان از هر ابزاری برای ضربه زدن استفاده می‌کنند. از این ‌رو، تامل در مسائل دفاع زیستی و توجه به تهدیدات نوین، همچون حملات سایبری و بیوتروریسم، امری ضروری و حیاتی است که باید در دانشگاه‌ها و مجامع علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی از محققان ، دانشمندان و مسئولانی که با نگاه‌های بلندشان به این موضوع توجه دارند و به دفاع زیستی اهمیت می‌دهند، تشکر کرد.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اهمیت تقویت انجمن‌های علمی و دانشجویی در حوزه بحران و مدیریت بحران اظهار داشت: باید در دانشگاه‌ها ظرفیت‌های علمی و پژوهشی لازم را ایجاد کنیم تا دانشجویان، محققان و اساتید ما بتوانند با نگاه بلند و آینده‌نگر به این مسائل توجه کنند. امیدواریم سال آینده شاهد حضور فعال‌تر انجمن‌های علمی در این همایش باشیم و بستری مناسب برای مشارکت هر چه بیشتر جامعه علمی کشور در حوزه دفاع زیستی فراهم شود.

جامعه دانشگاهی در حوزه‌های دفاع زیستی و بیوتروریسم فعالانه وارد عمل شود

حبیبی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تقویت بنیه علمی کشور، خاطر نشان کرد: قدرت واقعی در علم است و اگر می‌خواهیم در برابر تهدیدات دشمنان مقاوم باشیم، باید به توسعه علمی کشور توجه ویژه‌ای داشته باشیم. قدرت نظامی و علمی، مکمل یکدیگرند و عوامل اصلی بازدارندگی در برابر دشمنانی هستند که لحظه‌ای از رفتارهای خصمانه خود دست نمی‌کشند.

وی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در حوزه سلامت دفاعی تصریح کرد: ما به‌عنوان جامعه دانشگاهی وظیفه داریم که در حوزه‌هایی مانند دفاع زیستی، بیوتروریسم و هوش مصنوعی فعالانه وارد عمل شویم. وقتی در این زمینه‌ها کار کنیم، نه ‌تنها جامعه علمی کشور رشد می‌کند، بلکه مردم نیز از نتایج آن بهره‌مند خواهند شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تقدیر از تلاش‌های امدادگران و رزمندگان دوران دفاع مقدس، افزود: روحیه سلحشوری، عشق به وطن و ایثارگری بزرگ‌ترین سرمایه‌های این ملت هستند که باید هم حفظ شوند و هم به نسل‌های بعدی انتقال یابند. عشق به وطن پیشران توسعه ماست و هر ملتی که به توسعه علمی و سرمایه‌گذاری در این حوزه توجه داشته باشد، قطعاً در مسیر موفقیت قرار خواهد گرفت.

حبیبی در پایان با اشاره به اهمیت برگزاری چنین همایش‌هایی، تأکید کرد: ما وظیفه داریم هم در انجام فعالیت‌های علمی پیشرفته و هم در بسترسازی برای رشد و شکوفایی استعدادهای علمی کشور اثرگذار باشیم. اجر همه کسانی که در این راه گام برمی‌دارند با خداوند متعال است، اما ما نیز باید با تقدیر و تشکر از تلاش‌های آنان، مسیر توسعه علمی کشور را هموارتر کنیم.