به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان، صبح امروز (شنبه) در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و مقاومت که در سالن قلم این سازمان برگزار شد، امیرخانی با اشاره به جایگاه تاریخ شفاهی در ثبت و مستندسازی وقایع تاریخی گفت: پس از جنگ جهانی دوم، تاریخ شفاهی بهعنوان یک روش علمی برای ثبت رویدادها مطرح شد و امروزه بسیاری از کشورها از این شیوه برای حفظ حافظه ملی خود بهره میبرند. ما نیز باید با دقت و استفاده از روشهای علمی، این میراث گرانبها را برای آیندگان حفظ کنیم.
وی افزود: تاریخ شفاهی دفاع مقدس نهتنها مستندات این دوران را حفظ میکند، بلکه به انسجام ملی نیز کمک میکند. حتی بسیاری از مخالفان نظام هم در برابر فداکاریهای سرداران بزرگی چون خرازی، همت و باکری سر تعظیم فرود میآورند.
امیرخانی همچنین با اشاره به آیات سوره انفال و نگاه قرآن به غزوات پیامبر(ص)، گفت: در قرآن کریم، هنگامی که به جنگ بدر پرداخته میشود، اختلافنظر میان برخی از مسلمانان درباره این نبرد ذکر شده است، اما خداوند همچنان آنان را با عنوان «مؤمنین»خطاب میکند: «کما أخرجک ربک من بیتک بالحق وإن فریقا من المؤمنین لکارهون» (سوره انفال، آیه ۵). این نگاه قرآنی نشان میدهد که حتی در دل حوادث بزرگ، اختلاف نظر امری طبیعی است، اما آنچه امروز و در رابطه با دفاع مقدس اهمیت دارد، ثبت دقیق و مستند وقایع بدون جانبداری است.
وی در ادامه با بیان اینکه دفاع مقدس از مقاطع پرافتخار تاریخ ایران است، اظهار داشت: هرچقدر در این زمینه کار شود، باز هم کافی نیست. تاکنون آثار ارزشمندی در حوزه دفاع مقدس تولید شده، اما همچنان راه زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب باقی مانده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: تاریخ شفاهی دفاع مقدس خوشبختانه آلوده به اغراض و اهداف سیاسی نشده است و مراکزی که در این حوزه فعالیت دارند، بدون جانبداری به ثبت این اسناد ارزشمند پرداختهاند.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیش از ۱۳ سال است که با نهادهای مرتبط در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس همکاری مستقیم دارد و این مشارکت، مایه افتخار ماست.
در پایان مراسم، لوح تقدیری که به منظور تجلیل از خانواده شهید شیرودی که توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تهیه شده بود، را رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به ایشان اهدا کرد.
انتهای پیام