شناسهٔ خبر: 71513562 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

هفدهمین جشنواره تجسمی فجر پایان یافت

آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، نکوداشت و اهدای جوایز این جشنواره در تالار وحدت برگزار و زنگ پایان این جشنواره نواخته شد.

صاحب‌خبر -

آیین نکوداشت و اهدای جوایز هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شامگاه شنبه (چهارم اسفند) با حضور زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر، بهرام کلهرنیا دبیرکل جشنواره و جمعی از مسئولان، هنرمندان، استادان دانشگاه و گالری‌دارانی از هشت کشور همسایه با اجرای محمد سلوکی در تالار وحدت برگزار شد.

کارهای نوینی انجام دادیم

بهرام کلهرنیا دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهارداشت: ما به پایان این راه رسیدیم، گام‌های من خسته شده است و سختی راه و پیچیدگی‌ها، پیرسالی من، مرا خسته کرد و از پیروزی‌هایی که به دست آمد، شادمان هستم.

وی گفت: جشن امسال جای گام بزرگ مهر و شادی و محبت را به خود اختصاص داد و در این دوره با همکاری دوستان و همکاران، تغییرات و تحولاتی رخ داد و با وامداری و پشتیبانی از تجربیات همکارانی که شانزده دوره پیشین جشنواره تجسمی فجر را هدایت کرده بودند، کارهای نوینی انجام دادیم و کوشیدیم نظام‌های اندیشه‌ای دیگری را برای جشنواره تعریف کنیم.

کلهرنیا افزود: ما ایرانیان، قدر شادی‌ها، مهر، دوستی و شفقت را می‌دانیم که چه جایگاه ارزشمندی دارند، ما براساس این ویژگی‌ها تلاش کردیم امسال جشنواره تجسمی فجر را به دوستی، محبت، عدالت، راهبری و پراکنده ساختن اندیشه و بزرگی فکر تبدیل کنیم و نکوشیدیم رقابت بسازیم. ما رقیب هم نیستیم. هم‌پیمان هستیم و از هم پشتیبانی کردیم، اگر خطایی وجود دارد، به من مربوط است و تمام بزرگی‌ها و یافته‌ها متعلق به شماست.

دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بیان کرد: جشن کنونی، جشن هنرمندان نیست، هنرمندان یک ضلع از آن هستند و مردم راس مهم آن هستند و راس دیگر مدیران هستند که با ترکیب اینها می‌توان تصور کرد آینده روشن‌تری را به وجود آورد. جشن فجر امسال تعهدات جدیدی را پدید آورده است؛ تعهد اینکه بیندیشد و متدهای تفکر ماضی را در کار تعبیه کند. در این رویداد صنوف به یکدیگر نزدیک شدند و در برگزاری آن مشارکت داشتند. جشنواره تجسمی فجر باید بتواند آکادمی هنرهای تجسمی را ایجاد کند و در جشن آن، گردهم بیاییم. این موضوع یکی از خواسته‌های ماست و آن را پیگیری می‌کنیم.

برگزیدگان

امیر راد دبیر هنری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در این آیین اظهارداشت: تلاش شد تا هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر جشن همه فعالان از جمله هنرمندان، ناشران و گالری‌داران باشد. براین اساس در این جشنواره بنا بر حرکت به سوی هنر بود. فعالان این عرصه بدون هیچ وابستگی به جناح، بررسی شدند.

وی افزود: این پایش می‌توانست در هر نهاد دیگر و توسط گروهی دیگر انجام شود اما تفاوت این سفارش که از سوی دبیرخانه اتفاق افتاد، امکان بکارگیری نتایج این پایش برای عموم است.
در ادامه نتایج این پژوهش در قالب برگزیدگان بخش پایش فعالان تجسمی اعلام شد:

حرفه هنرمند در بخش پادکست
علی بختیاری در بخش نمایشگاه‌گردانی
گالری زیرزمین دستان در بخش گالری‌ها
محمدتقی فرامرزی در بخش ترجمه
رویین پاکباز در بخش تالیف
نشر نظر در بخش انتشارات
همچنین در این آیین هنرمندان منتخب از سراسر کشور لوح تقدیر و جوایز خود را دریافت کردند. در بخش «نماینده استان برتر»، اسما حجازی از استان فارس، مهدی جعفری از استان کرمان تندیس و لوح تقدیر دریافت کردند و وحید سلیمانی از استان قوم و بهارک زرگروفا از استان البرز موفق به دریافت لوح تقدیر شدند.

در بخش «مدیران هنری برتر»، ابوذر نوروزی‌نژاد از استان هرمزگان، فاطمه پری‌نژاد از استان مازندران، محمدجواد زارع مهذبیه از استان فارس شایسته دریافت جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره شدند.

همچنین روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه، فاطمه ابراهیمی از استان بوشهر، بهداد نجفی اسدالهی از استان تهران، حمید بهجت از استان آذربایجان غربی، مهدی جعفری از استان کرمان و علی سلطانی از استان قم جایزه نقدی و لوح تقدیر دریافت کردند.

در حوزه «زنان برتر» مربوط به بخش «سرزمین من» جشنواره هفدهم، فاطمه (سحر) رحمانیان از استان فارس، مریم کاشی از استان خراسان جنوبی، طیبه ظاهری از استان ایلام و فرزانه نصیری از استان زنجان حائز دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شدند.

همچنین در بخش مفاخر هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مسعود زنده روح کرمانی، محمدرضا ذبیح‌اله‌زاده، علی رضاییان، فتح‌الله زیارتی و احمد وکیلی تندیس جشنواره، مدال و هدیه نقدی دریافت کردند.

در این آیین تابلویی ناقص از هنر کاشی‌کاری از بالای صحنه به سمت پایین هدایت و در بخش‌های از اهدای جوایز، قطعات ناقص آن توسط میهمانان تکمیل شد. در این آیین یاد هنرمندان درگذشته هنرهای تجسمی همچون حبیب‌الله آیت‌اللهی، سیراک ملکونیان و صادق بریرانی گرامی داشته شد.

هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال با تغییرات ساختار، بدون رقابت با رویکرد مشارکت ملی، تمرکز زدایی و کشف استعدادهای جدید همزمان با تهران، در ۳۱ مرکز استان برگزار شد و شمار زیادی از هنرمندان جوان، امکان مشارکت در عرصه تجسمی پیدا کردند.

این جشنواره ۲۱ بهمن با نواختن زنگ بخش «سرزمین من» در شیراز آغاز شد. «سرزمین من» یکی از بخش‌های مهم جشنواره هفدهم تجسمی فجر امسال است که در آن آثار هنرمندان استان‌های مختلف کشور بدون برگزاری رقابت، به صورت نمایشگاه‌گردانی به این جشنواره راه پیدا کرده‌اند.

بخش اصلی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با عنوان ️«درخت زرین» با نمایش آثار هنرمندان تجسمی در رشته‌های مختلف با نمایشگاه‌گردانی جمشید حقیقت‌شناس با مضمون درخت ۲۶ بهمن ماه در مجموعه فرهنگی ـ هنری آسمان افتتاح شد و تا دهم اسفند برپاست. این بخش از هفدهمین جشنواره تجسمی فجر همچون بخش‌های دیگر غیررقابتی است و آثار بر اساس معیارهای هنری انتخاب شده‌اند.
بخش «گنجینه‌ها» با نمایشگاه‌گردانی آمنه رضایی مدیر موزه خوشنویسی نیز از ۲۴ بهمن در این موزه آغاز به کار کرده و تا هشتم اسفند ادامه دارد. بخش «یادداشت‌های یک دوربین»، مجموعه‌ای با نمایشگاه‌گردانی سیدعباس میرهاشمی از عکس‌های میشل ستبون عکاس فرانسوی از انقلاب اسلامی ۲۹ بهمن در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت و تا ششم اسفندماه برپاست.

بخش «جشن‌ها» جشنواره هفدهم نیز با نمایشگاه‌گردانی عادل صدرممتاز با نمایش پوسترهایی از آرشیو موزه گرافیک ایران با موضوع جشن دوم اسفندماه در موزه گرافیک افتتاح شد و تا ۲۴ اسفندماه ادامه دارد. بخش نمایشی درباره هنرهای تجسمی و نقالی توسط بهاره جهان‌دوست از دیگر بخش‌های این آیین بود.

همچنین بخش «هنر فاخر ملی» شامل آثار نگارگری و خوشنویسی با نمایشگاه‌گردانی امیر طهماسبی سوم اسفندماه- در باغ موزه نگارستان افتتاح شد و تا ۲۴ اسفندماه برپاست.