شناسهٔ خبر: 71511349 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

لزوم احیای ستاد فولاد/ رشد ۸ درصدی در زنجیره آهن و فولاد چگونه محقق می‌شود؟

یکی از برنامه‌های کلیدی وزارت صمت در دولت چهاردهم احیای ستاد فولاد است که با جلب مشارکت تشکل‌های صنفی زنجیره آهن و فولاد کشور عملیاتی شده و حضور وزیر در نخستین جلسه این ستاد نشان‌دهنده اهمیت این حوزه برای دولت است. این اقدام در راستای تحقق رشد هشت درصدی در زنجیره آهن و فولاد کشور ارزیابی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری دانشجو، با شدت گرفتن مشکلات واحد‌های فولادی، ستاد ویژه فولاد در وزارت صمت با حضور سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونین مربوطه و روسای انجمن‌های نورد، فولاد و سنگ آهن تشکیل شد. در نخستین نشست این ستاد چالش‌های ارزی تولیدکنندگان زنجیره ارزش فولاد به دلیل تحریم‌ها و تاثیر آن بر تامین مواد اولیه و صادرات مورد بررسی قرار گرفت.

سید عباس حسینی - عضو هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) - در خصوص اهمیت تشکیل ستاد فولاد گفت: یکی از برنامه‌های کلیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت چهاردهم، احیای ستاد فولاد بوده است. این اقدام با جلب مشارکت مؤثر تشکل‌های صنفی زنجیره آهن و فولاد کشور عملیاتی شد. این رویکرد در راستای تحقق رشد ۸ درصدی در زنجیره آهن و فولاد کشور ارزیابی می‌شود.

وی با بیان اینکه ستاد فولاد؛ فرماندهی یکپارچه زنجیره تولید و تجارت را در پی دارد، تصریح کرد: یکی از چالش‌های ساختاری صنعت فولاد در ایران، نبود یک مرکز فرماندهی مشخص برای سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری این صنعت است. این خلأ باعث شده که تصمیمات جزیره‌ای و غیرهمسو، مشکلات متعددی در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد ایجاد کند. در این راستا، ستاد فولاد که ترکیبی از نمایندگان بخش دولتی و خصوصی است، می‌تواند نقش مؤثری در تنظیم بازار داخلی، توسعه صادرات و هماهنگ‌سازی سیاست‌ها ایفا کند.

حسینی بیان کرد: این ستاد علاوه بر ایجاد هماهنگی در سیاست‌گذاری‌ها، با راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی، چالش‌های کلیدی صنعت فولاد مانند ناترازی انرژی را رصد کرده و راهکار‌های کارشناسی ارائه می‌دهد. از جمله موضوعات مهمی که این ستاد می‌تواند به آن بپردازد، کاهش هزینه‌های تولید از طریق بهینه‌سازی مصرف انرژی و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در تولید فولاد است. همچنین، توجه به زیست‌محیطی و کاهش آلایندگی صنایع فولادی از دیگر مأموریت‌های این ستاد خواهد بود. مانع‌زدایی از صنعت فولاد و توسعه صادرات مهمترین اصلی است که با پویا شدن ستاد فولاد شاهد آن خواهیم بود.

برچسب‌ها: