شناسهٔ خبر: 71510473 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

ضرورت تشکیل «اتحادیه کشور‌های اسلامی»

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حرکت کشور‌ها به سمت امت واحده اسلامی و تشکیل "اتحادیه کشور‌های اسلامی" را از اهداف برگزاری کنفرانس‌های وحدت اسلامی عنوان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین « حمید شهریاری» دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در کنفرانس گفت‌وگوی اسلامی که در روز‌های ۱۹ و ۲۰ فوریه با شعار «امت واحده و سرنوشت مشترک» در منامه پایتخت بحرین برگزار شد، اظهار داشت: در این شرایط تاریخی که مسلمانان در آن به سر می‌برند، وظیفه اصلی علما و مراجع دینی بیان این نکته است که هر کسی از امت اسلام که شهادتین بر زبان آورد، بخشی از امت واحده اسلامی به شمار می‌رود.

وی با بیان این که علمای مسلمان باید به این مفهوم پایبند باشد تا هر یک از مسلمانان حقوق و وظایف خود در برابر امت اسلامی را بداند و به اقتضای آن عمل کند، اظهار داشت: دراین باره باید یک چارچوب مفهومی از امت واحده اسلامی تعیین شود و برای تحقق این هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی کتابچه‌ای را که به هشت زبان از جمله عربی و انگلیسی ترجمه شده، تهیه کرده و خلاصه آن را برای کنفرانس ارسال نموده است.
 
حجت‌الاسلام شهریاری با اشاره به برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی در طول ۳۸ سال توسط جمهوری اسلامی ایران و بعد از تأسیس مجمع جهانی تقریب، تاکیدکرد: هدف اصلی ما از این کنفرانس‌ها تحقق دو هدف بوده است.

وی با بیان این که هدف نخست به حرکت درآمدن جوامع اسلامی به سمت امت واحده است و تقریب مذاهب اسلامی نخستین گام در راه تحقق این هدف بوده، گفت: خدا را سپاس می‌گوییم که کشور‌های بزرگ اسلامی نیز این گام را برداشته‌اند و امروز تهران تنها شهری نیست که ندای تقریب از آن بلند می‌شود بلکه امروز این ندا از قاهره، جده، استانبول و دیگر شهر‌های اسلامی نیز به گوش می‌رسد.

دبیرکل مجمع تقریب در ادامه افزود: گفت‌گوی اسلامی، جایگزین تفرقه و تندروی در خطاب اسلامی شده است و این افتخاری جدید برای امت اسلامی است و سزاوار است که همه علما ارزش آن را بدانند.

وی برپایی اتحادیه کشور‌های اسلامی را هدف دوم از برپایی کنفرانس‌های وحدت عنوان کرد و توضیح داد: مجمع تقریب در فصل آخر این کتابچه تلاش کرده است، چارچوب مفهومی اتحادیه کشور‌های اسلامی که بیانگر نظام حاکم بر امت اسلامی با بهره گیری از عناصری مانند حقوق شهروندی مورد توافق و حاکمیت قانون اساسی پیشنهادی از سوی کشور‌های اسلامی است را تبیین نماید.

حجت‌الاسلام شهریاری با اشاره به حذف گذرنامه و سهولت سفر میان کشور‌های مختلف، واحد پولی اسلامی، پارلمان مشترک و فعال در این اتحادیه به منظور تصویب قوانین مشترک و بهره‌گیری از سازمان‌های مشترک بدون تغییر قانون اساسی کشور‌ها و حفظ همه خط مشی‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موجود در هر کشور در این طرح، تاکیدکرد که بخشی از این طرح هم اکنون در مجموعه دی ۸ که شامل ایران، ترکیه، مصر، اندونزی، مالزی، پاکستان و نیجریه می‌شود، وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به چهارمحور در راستای دستیابی به امت واحده اسلامی اشاره کرد و افزود: محور نخست، دوری از تفرقه و اهانت به دیگران در جهان اسلام است که شامل دوری از جنگ و تشویق به اصلاح و صلح عادلانه، دوری از تروریسم و تشویق برادری، دوری از درگیری و تشویق همدلی و مهربانی، دوری از جدال و اهانت و تشویق به احترام و کرامت انسانی می‌شود.

دبیرکل مجمع تقریب از همکاری میان کشور‌های اسلامی به عنوان محور دوم نام برد و بر لزوم رویارویی با دشمن مشترک و صداقت میان مسلمانان تاکیدکرد.

وی افزود: هم‌افزایی کشور‌های اسلامی در سیاست، مسائل امنیتی، دانش و تکنولوژی، ثروت و ارائه خدمات مشترک، محور سوم تحقق امت واحده است.

توانمندسازی ملت‌های مسلمان و تحقق تکامل معنوی و اخلاقی در فضای عمومی جوامع اسلامی از جمله التزام عملی به شریعت اسلامی و تمسک به عبادات، مساجد و شعائر دینی، تقویت ارزش‌های اخلاقی اسلامی و اسلوب زندگی اسلامی، تقریب مذاهب اسلامی و تقویت برادری دینی، مبارزه با فساد، توسعه گستره عدالت اجتماعی و روحیه توجه به فقرا و محرومان و مظلومان محور چهارمی بود که دبیرکل مجمع تقریب به آن اشاره کرد.

وی ادامه داد که این چهار محور، مفهوم امت واحده را ایجاد کرده و زمینه را برای تحقق محور پنجم یعنی اتحادیه کشور‌های اسلامی به عنوان یک الگوی سیاسی برای حاکمیت امت اسلامی آماده می‌کند به گونه‌ای که در این محور اهداف این اتحادیه، اصول بنیادین آن، سیاست‌ها و ترکیب عمومی آن به صورت اجمالی نمایان شده است.

حجت‌الاسلام شهریاری تاکیدکرد که دو مفهوم اتحادیه کشور‌های اسلامی و امت واحده اسلامی دو عنصر اصلی برای ایجاد تمدن اسلامی به عنوان مهم‌ترین هدف جهان اسلامی به شمار می‌رود.

وی پیشنهاد داد که دبیرخانه شورای حکمای مسلمان این طرح را بررسی نموده و با تدوین مجدد آن و با توجه بر عناصر ذکر شده در تهیه متن همایش سالانه علما برای تحقق امت واحده بهره‌برداری کند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پایان سخنان خود به مسئله فلسطین اشاره کرد و تاکیدکرد که مسئله فلسطین باید مسئله نخست مسلمانان و بارزترین ارزش مشترک جهان اسلام برای تحقق وحدت اسلامی باقی بماند.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از انتفاضه ملت فلسین در همه اراضی اشغالی و نوار غزه و کرانه باختری تاکیدکرد که این حمایت به ویژه در کشور‌های همسایه فلسطین باید عملی و واقعی و نه تنها در شعار و رسانه‌ها باشد.

شهریاری در پایان ابراز امیدواری کرد که همه زندانیان آزاد شده و همه شهروندان از آزادی مذهبی برخوردار شوند تا بتوانند شعائر مذهبی خود را برگزار کنند.

انتهای پیام/ 112