جدیدترین شواهد نشان میدهند که درپی برگزاری اعتراضهای ضدرژیم صهیونیستی در دانشگاههای انگلیس، مسئولان دانشگاههای این کشور با پلیس برای سرکوب اعتراضها همکاری و همدستی میکردند.
به گزارش اسکاینیوز، بررسیها نشان میدهند که چگونه دانشگاهها با پلیس و حتی شرکتهای نظارتی خصوصی برای مقابله با اعتراضهای طرفدار فلسطین در دانشگاههای سراسر انگلیس در بحبوحه تنشهای مداوم بین آزادی بیان و امنیت دانشجویان، همکاری کردند.
موجی از اعتراضهای دانشجویی حامیان فلسطین در سال گذشته، دانشگاههای سراسر انگلیس را فرا گرفت؛ اعتراضهایی که به برگزاری تجمعها و استقرار چادرهای تحصن منجر شد.
دانشگاههای انگلیس در مواجهه با اعتراضهای یادشده معترضان حامی فلسطین را به پلیس معرفی میکردند؛ تعداد زیادی از دانشجویان معترض را هدف تنبیههای انضباطی قرار دادند؛ حتی با شرکتهای نظارت خصوصی همکاری کردند.
براساس گزارش اسکاینیوز درپی دسترسی به اطلاعات بیش از ۱۵۰ دانشگاه انگلیس، مشخص شد که دستکم ۴۰ دانشگاه درباره فعالیتهای اعتراضی دانشجویان در موضوع جنگ علیه غزه، با پلیس و سازمانهای اطلاعاتی خصوصی صحبت کردند؛ ۳۶ دانشگاه نیز با پلیس ارتباط مستقیم برقرار کردند.
- بیشتر بخوانید:
- آزادی بیان به سبک غرب؛ دانشگاهها به پادگان تبدیل شدند
- سرکوب اعتراضها به جنگ غزه در غرب؛ همدستی آمریکا و اروپا با رژیم صهیونیستی
۱۳ دانشگاه ازجمله دانشگاه لندن، کمبریج و منچستر نیز در جلسههای مشترک با پلیس درباره اعتراضها شرکت کردند؛ ۲۸ دانشگاه تحقیقاتی را علیه ۱۱۳ دانشجو آغاز کردند و برخی از کارکنان به دلیل نقض احتمالی قوانین مرتبط با فعالیتهای حامیان فلسطین، مورد بازرسی قرار گرفتند.
بیش از ۲۰ دانشگاه با ارسال ایمیلهایی به سازمانهای امنیتی خواستار نظارت آنها بر دانشجویان حامی فلسطین شدند.
اگرچه این واضحترین تصویر عمومی از مقیاس فعالیت اعتراضی در آن زمان است، اما ۴۷ دانشگاه اطلاعات درخواستی را ارائه نکردند؛ بیشتر دانشگاهها از بیان دلایل و نتایج تحقیقات انضباطی علیه دانشجویان و کارکنان با استناد به مسائل محرمانه خودداری کردند.
انجمن دانشگاههای انگلیس مدعی است که ارتباط دانشگاهها با پلیس در این زمینه قانونی بوده است؛ این اتفاق گهگاه رخ میدهد.
این در حالی است که بررسیها نشان میدهند که افسران پلیس از تاکتیکهای سنگین علیه دانشجویان معترض استفاده کردند تا اعتراضهای آنها را سرکوب کنند.
بهعنوان نمونه ورود خشونتبار افسران پلیس به اعتراض مسالمتآمیز دانشجویان در ۲۹ مه ۲۰۲۴ (۹ خرداد ۱۴۰۳) به درگیری و هرجومرج گسترده منجر شد.
تصاویر متعددی از اعمال خشونت افسران پلیس علیه دانشجویان معترض وجود دارد؛ در عین حال مدارکی از انتقال دانشجویان آسیبدیده به بیمارستان وجود دارد.
یکی از دانشجویان گفت: حضور من بهعنوان یک زن مسلمان در بازه زمانی اعتراضها در دانشگاه نیوکاسل وحشتناک بود.
برخی از دانشجویان معترض هم گفتند که دیگر در محوطه دانشگاه احساس امنیت نمیکنند.
دانشگاه نیوکاسل ادعا کرد در مواردی که فعالیت اعتراضی فراتر از محدوده اعتراض قانونی است، این حق را برای خود محفوظ میدارد که از پلیس کمک بگیرد.
دانشجوی دانشگاه لیدز نیز به موضوع نقض آزادی بیان در این دانشگاه در جریان اعتراضها اشاره کرد و گفت: من به اتهام شرکت در «اعتراضهای غیرمجاز و عضویت در اردوگاه» به مدت ۲ ماه تحت بازجویی قرار گرفتم.
انتهای پیام/