شناسهٔ خبر: 71504781 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

گزارش/

کلاهبرداران موضوع ریجستری را وسط کشیدند

پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی با ترفند ارسال پیامک‌های جعلی رجیستری گوشی هشدار داده است. مجرمان سایبری با فریب و هدایت آنها به سایت‌های جعلی، اطلاعات بانکی را سرقت کرده و حساب‌ها را خالی می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کلاهبرداران هر روز و هر لحظه به دنبال راهی جدید برای اجرای اهداف شوم خود به منظور فریب مردم و خالی کردن حساب آنها هستند، مجرمان سایبری که از طریق ابزار‌های الکترونیکی و در بستر اینترنت و با استفاده از ترفند‌های مختلفی همچون اجاره حساب بانکی و رمز ارزی، کلاهبرداری از طریق اپلیکیشن‌های جعلی همراه بانک، کلاهبرداری با رسید‌های واریزی جعلی و انواع روش‌های مختلف، تلاش می‌کنند تا قربانیان خود را به دام انداخته و اطلاعات آنها را به سرقت ببرند.

یکی از روش‌های جدید این کلاهبرداران، ارسال پیامک‌های جعلی با عنوان رجیستری تلفن همراه است که کاربران را به سایت‌های جعلی هدایت می‌کند و اطلاعات بانکی آنها را به سرقت می‌برد.

هشدار پلیس فتا در مورد پیامک‌های جعلی رجیستری تلفن همراه

پلیس فتا با ابراز نگرانی از افزایش موارد کلاهبرداری اینترنتی، به شهروندان هشدار داد که مراقب پیامک‌های با عنوان رجیستری تلفن همراه باشند.

مجرمان سایبری با ارسال پیامک‌هایی حاوی لینک‌های آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را به سامانه و سایت‌های جعلی هدایت کرده و از آنها می‌خواهند اطلاعات شخصی و بانکی خود را وارد کنند، به‌محض وارد کردن این اطلاعات، حساب‌های بانکی کاربران خالی می‌شود.

روش‌های پیشگیری از کلاهبرداری‌های رجیستری تلفن همراه

برای پیشگیری از افتادن در دام کلاهبرداران پس از خرید و دریافت گوشی، کافی است تلفن همراه هوشمند خود را در سامانه همتا ثبت کنید. این کار را به شیوه‌های مختلفی می‌توانید انجام دهید:

۱ استفاده از کد دستوری: سریع‌ترین شیوه رجیستری تلفن همراه، شماره‌گیری کد دستوری #۷۷۷۷* و پس از آن انتخاب گزینه فعال‌سازی (گزینه ۲) است، سپس شناسه ۱۵ رقمی دستگاه (IMEI)، شماره همراه و کد فعال‌سازی را وارد کنید.

۲. فعال‌سازی گوشی همراه از طریق اپلیکیشن همتا: اپلیکیشن سامانه همتا برای انواع سیستم عامل‌ها از جمله اندروید و آی‌اواس، طراحی و منتشر شده است، با دانلود و ورود به این اپلیکیشن، در چند مرحله ساده و طبق دستورالعمل می‌توانید تلفن همراه خود را در سامانه همتا ثبت کنید.

۳. فعال‌سازی گوشی همراه از طریق سامانه همتا: رجیستری در وب‌سایت سامانه همتا همانند اپلیکیشن آن است، در وب‌سایت سامانه همتا، وارد بخش فعال‌سازی شوید و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید، تمامی این مراحل در کمتر از یک دقیقه انجام می‌شود.

پلیس فتا تأکید دارد که شهروندان باید آگاهی خود را در رابطه با نحوه رجیستری تلفن همراه افزایش دهند و به‌هیچ‌عنوان بر روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنند.

همچنین باید دقت داشته باشند که هیچ سازمان رسمی و حاکمیتی از جمله سامانه همتا، قوه قضاییه و... با شماره‌های شخصی و سرشماره‌های نامعتبر پیامکی ارسال نمی‌کند.

پلیس فتا با جدیت تمام با این‌گونه جرایم برخورد می‌کند و شهروندان می‌توانند با همکاری با پلیس فتا، به کاهش وقوع این جرایم کمک کنند.

شهروندان می‌توانند هر موضوع مشکوک به کلاهبرداری و جرایم سایبری را از طریق تماس با مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس [csirc.fata.gov.ir](https://csirc.fata.gov.ir) گزارش کنند.

نتیجه

کلاهبرداری اینترنتی یکی از جرایمی است که بسیار افزایش یافته و مجرمین امروزه از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا مردم را فریب دهند، تا به حساب‌های بانکی دسترسی پیدا کنند و یکی از این روش‌ها لینک‌هایی است که برای مردم میفرستند و معمولا از عنوان‌هایی استفاده می‌کنند تا مردم به این لینک‌ها وارد شوند مثل پیامک‌هایی جعلی قضایی، ریجستری، جایزه و ...

اگاهی مردم از این روش‌ها مهم‌ترین عاملی است تا مورد کلاهبرداری قرار نگیرند و با کمک پلیس فتا هم می‌توان پیگیر این موضوعات شد و در اخر می‌توان گفت، پیشگیری از وقوع جرم بهترین روش است که با آگاهی مردم صورت میگیرد.

 

نگارنده: ساسان سوری

برچسب‌ها: