شناسهٔ خبر: 71502459 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

اختصاصی اکونیوز|وزیر خارجه ترکیه:

صلح بدون توسعه اقتصادی شکننده است - اکونیوز

اقتصاد ایران: وزیر امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان، روز جمعه گفت که صلح بدون حمایت از توسعه اقتصادی و رفاه پایدار نخواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از ینی شفق، فیدان در سخنرانی در نشست وزرای خارجه G20 در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی، گفت: صلح در سوریه، غزه و بسیاری از مناطق دیگر جهان فوق العاده شکننده است. تلاش‌های مربوط به بهبود اقتصادی و توسعه این مناطق، در صورتی که چشم‌اندازهای واقع‌بینانه‌ای ارائه ندهیم، کوتاه‌مدت خواهند بود.

فیدان با تأکید بر اینکه G20 باید همچنان مهم‌ترین مجمع برای همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی باشد، گفت که باید یک سری اقدامات با عزم راسخ تجدید شوند تا انعطاف‌پذیری و ارتباط G20 حفظ شود.

این مقام ترک توضیح داد که این اقدامات شامل “تلاش برای یک سیستم حکمرانی جهانی فراگیرتر و نماینده‌تر، به ویژه در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و “افزایش مشارکت اقتصادهای در حال توسعه و بازیگران منطقه‌ای در فرآیندهای تصمیم‌گیری است.

وی همچنین بر اهمیت تقویت همکاری بین G20 و سازمان‌های منطقه‌ای مانند سازمان همکاری اسلامی (OIC)، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) و اتحادیه آفریقا تاکید کرد.

او گفت: به ویژه در آسیای مرکزی، قفقاز و خاورمیانه، ترویج ارتباط از طریق دالان‌های اقتصادی منطقه‌ای با دالان میانی ترانس خزر و پروژه جاده توسعه، نمونه‌های کلیدی این دیدگاه هستند.

فیدان بر اهمیت ترویج تقسیم عادلانه بار در رسیدگی به بحران‌های مهاجرت و پناهندگی و همچنین حمایت از کشورهای میزبان پناهندگان با چارچوب‌های پایدار تاکید کرد.