به گزارش ایرنا، حجتالاسلام محسن محمدی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگاران ضمن اشاره به فلسفه وجودی ایجاد این دبیرخانه در مدیریت حوزههای علمیه افزود: جامعه در مسیر حرکت خود با مسائل زیادی روبرو است که اگر حوزه با رویکرد اسلامی به آن پاسخ دهد، جامعه به سمت اسلامی حرکت میکند.
وی بر نقش محوری حوزههای علمیه در پاسخگویی به مسائل جامعه با رویکرد اسلامی تأکید کرد و هشدار داد: عدم ارائه پاسخ مناسب از سوی حوزهها، جامعه را به سمت نظامات غیراسلامی سوق خواهد داد.
محمدی با اشاره به نقش تاریخی حوزههای علمیه در شکلگیری انقلاب اسلامی، اظهار داشت: حوزههای علمیه مهد اصلی تشکیل و پیروزی انقلاب بودند و تئوریهای انقلاب از این نهاد نشأت گرفت و پویایی نظام اسلامی نیز وابسته به حضور فعال حوزههاست.
وی اهداف این دبیرخانه را توسعه و تقویت پژوهشگران حوزوی، حل مسائل اساسی حوزه و نظام و گسترش مرزهای دانش در این عرصه برشمرد و افزود: توانمندسازی پژوهشگران برای انجام تحقیقات کاربردی، از اولویتهای اصلی این نهاد است.
محمدی با اشاره به عملکرد دبیرخانه اعلام کرد: بررسی بیش از پنج هزار و ۵۰۰ اثر پژوهشی شامل پایاننامه، کتاب و مقاله، برگزاری ۶۷۰ جلسه علمی در ۲۶ گروه تخصصی، و تشکیل ۱۵۰ جلسه نهایی که برخی از این جلسات با حضور اعضای شورای عالی حوزههای علمیه بوده، از جمله اقدامات انجامشده در این دبیرخانه بودهاست.
رئیس دبیرخانه همچنین از انعقاد ۳۰۰ قرارداد پژوهشی با محققان خبر داد و افزود: ۲۳۰ کتاب در موضوعات مرتبط با مسائل نظام اسلامی انتشار یافتهاست.
وی همچنین به همکاری با بیش از ۵۰ نهاد علمی کشور اشاره کرد و گفت: حقوق مادی آثار تولید شده با مشارکت مراکز پژوهشی و تحت مالکیت مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهد بود.
محمدی در پایان با اشاره به موفقیتهای این دبیرخانه اظهار داشت: هفت اثر حمایتشده توسط این دبیرخانه در جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به عنوان آثار برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی شدهاند که گواه اثربخشی تلاشهای صورت گرفتهاست.