شناسهٔ خبر: 71500056 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

العربی‌الجدید بررسی کرد؛

اهداف پنهان اصرار تل‌آویو برای ماندن در جنوب لبنان

تهران- ایرنا- پایگاه خبری العربی‌الجدید نوشت: رژیم صهیونیستی از تداوم اشغالگری در جنوب لبنان اهداف پنهانی را دنبال می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از العربی الجدید، ارتش لبنان در حالی در شهرک‌ها و مناطق مرزی در جنوب این کشور که اسرائیل از آن عقب نشینی کرده، مستقر شده که ارتش رژیم صهیونیستی همچنان مناطقی را در مرز در تصرف خود دارد و به حملات و نقض آتش بس ادامه می دهد.

سرتیپ «منیر شحاده» هماهنگ کننده سابق دولت لبنان با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب این کشور (یونیفل) درباره علت بقای اسرائیل در مناطق مرزی به العربی الجدید گفت: مساله ماندن اسرائیل در مناطقی از جنوب لبنان در دست بررسی و در حالی است که نظامیان اسرائیلی در هفت نقطه الحمامص، کفرکلا-العدیسه، الدواویر، جل الدیر، جبل بلاط، اللبونه و البطیشیه حضور دارند نه پنج نقطه.

وی افزود: بهانه ها و اهداف ظاهری که تل آویو برای ماندن در این مناطق اعلام می کند، با واقعیت جور در نمی‌آید؛ زیرا ادعای اول آن مبنی بر اینکه این مناطق مشرف هستند و از طریق آن توان سیطره بر کل جنوب رودخانه «لیتانی» از سمت غرب و حتی شرق را دارد، باطل است زیرا در عصری نیستیم که ارتش ها نیاز به تمرکز در بلندی ها داشته باشند آنهم در سایه حضور پهپادها، ماهواره ها و تسلیحات هوشمند.

شحاده ادامه داد: بهانه دیگر تل آویو حمایت از شهرک‌های اسرائیلی در شمال فلسطین اشغالی است، در این باره هم ۱۰۰ مرکز اسرائیلی در غرب و حتی شرق منطقه برای حمایت از این شهرک ها وجود دارد و به نیاز به تمرکز ارتش اشغالگر در پنج یا هفت نقطه برای حمایت از این شهرک ها را خط بطلان می کشد.

شحاده با بیان این که اهداف مرموز و پنهانی در ورای اصرار اسرائیل برای ماندن در این مناطق وجود دارد، اضافه کرد: اول اینکه به لبنان و جامعه جهانی بگوید که خط آبی به عنوان محور مذاکره طی سالیان گذشته از سال ۲۰۰۷ تا صدور قطعنامه ۱۷۰۱ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، دیگر مطرح نیست و خط عقب نشینی جدید در امتداد این نقاط پنجگانه یا هفتگانه از غرب به عمق ۳۰۰ متر داخل اراضی لبنانی، از مرکز تا ۹۰۰ متر تا یک کیلومتر و از شرق تا دو کیلومتر است.

وی گفت: اسرائیل می‌خواهد به لبنان بگوید که خط آبی سابق تمام شده است و امروز باید درباره خط عقب نشینی جدید گفت وگو شود.

هدف دیگر اسرائیل از نگاه شحاده، این است که به مقاومت فشار وارد کرده و از آن باج گیری کند و بگوید تا زمانی که مقاومت خلع سلاح نشود، یا دولت لبنان آن را از شمال لیتانی بیرون نکند، خارج نمی شود.

هماهنگ کننده سابق دولت لبنان با یونیفل اظهار داشت: هدف سوم و پنهان تل آویو مرتبط با سوریه است، اسرائیل از جولان به سمت شمال پیشروی کرده و به چند کیلومتری دمشق رسیده و مراکز جدیدی در جولان و حتی در نزدیکی مرز با اردن احداث کرده و این از تصاویر ماهواره ای گویاست.

شحاده ادامه داد: این مناطق تازه احداث شده در سوریه و نیز در لبنان به مثابه خط جدید برای اسرائیل برای طرح های آتی و توسعه طلبانه رژیم اسرائیل و آغاز گامهای اولیه برای ایجاد اسرائیل بزرگ است.

از سوی دیگر، یک منبع نزدیک به حزب الله لبنان به العربی الجدید گفت: اسرائیل با پوشش و چراغ سبز آمریکا به دنبال ماندن در لبنان نه فقط برای اهداف نظامی، بلکه برای نابودی حزب الله و سلاحش است؛ خواه در یک منطقه بماند یا ۱۰ منطقه.

وی افزود: آمریکا هیچگاه میانجی گر، حامی یا فشارآورنده علیه رژیم اسرائیل نبوده، بلکه حامی آن و طرحهایش بوده و هرگز به نفع لبنان عمل نمی کند و به این رژیم برای عقب نشینی کامل فشار وارد نمی آورد، بلکه همواره به لبنان برای تضعیف حزب الله و نابودی آن فشار می آورد.

هماهنگ کننده سابق دولت لبنان با یونیفل گفت: آمریکا همواره لبنان را به قطع کمک و عدم بازسازی با سوء استفاده از این حربه تهدید می کند؛ اما باید بداند که احدی نمی تواند حزب الله را به حاشیه ببرد یا حذف کند.

در همین حال، منابع رسمی لبنانی به العربی الجدید گفتند: اسرائیل باید از تمامی اراضی لبنان عقب نشینی کند.

یک منبع وابسته به ارتش لبنان نیز در گفت وگو با العربی الجدید با اشاره به استقرار ارتش در مناطقی که رژیم صهیونیستی از آنها عقب نشینی کرده است، گفت: ارتش در راستای آواربرداری و گشودن راهها و انفجار مهمات منفجر نشده به منظور تامین بازگشت امن ساکنان حرکت می کند.

وی افزود: دشمن مطابق معمول به تعهدات خود پایبند نیست و اصرار به ماندن در مناطق مرزی دارد و به شهروندان و شهرک‌ها و حتی مراکز نظامی حمله می کند. رایزنی مقامات لبنانی با آمریکا و فرانسه و نیز از طریق کمیته ناظر بر آتش بس به منظور فشار بر اسرائیل برای عقب نشینی کامل در اسرع وقت ادامه دارد.