به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و وزیر امور خارجه این کشور، در ژوهانسبورگ و در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه بیست، با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند، دیدار کرد.
وانگ یی در این دیدار اظهار داشت: سال گذشته، رئیسجمهور شی جینپینگ و نخستوزیر نارندرا مودی در کازان دیداری موفق داشتند و مسیر کلی بهبود و توسعه روابط دوجانبه را مشخص کردند.
وی افزود: دو طرف به توافق رسیدند که چین و هند بهعنوان دو تمدن کهن و دو کشور همسایه بزرگ، باید به یکدیگر اعتماد داشته باشند، از همدیگر حمایت کنند و برای موفقیت یکدیگر تلاش نمایند. مراودات بین دو کشور بهتدریج از سر گرفته شده و نمایندگان ویژه در موضوع مرزی نیز برای مدیریت اختلافات خاص به توافق رسیدهاند.
وانگ یی همچنین تأکید کرد: بازسازی اعتماد متقابل و دستیابی به همکاری برد-برد مطابق با انتظارات مشترک مردم دو کشور است. چین و هند باید با پایبندی به اجماع رهبران دو کشور، مسیر توسعه روابط دوجانبه را در مسیر درست حفظ کنند. چین همچنین آماده است تا همراه با هند، برنامههای مربوط به هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک را تدوین کند و به روابط دوجانبه نیروی تازهای ببخشد.
سوبرامانیام جایشانکار نیز در پاسخ به اظهارات وانگیی خاطرنشان کرد: دیدار نخستوزیر مودی و رئیسجمهور شی جینپینگ در کازان، راهنمای مهمی برای بازسازی روابط هند و چین بوده است و مراودات در حوزههای مختلف میان دو کشور بهتدریج از سر گرفته شده و پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
وی تصریح کرد: هند بر این باور است که ایجاد اعتماد متقابل به نفع هر دو طرف خواهد بود و از بهبود روابط دوجانبه حاصلشده حمایت میکند. هند آماده است تا با چین، همکاریهای دوجانبه را سریعتر احیا کند، تبادلات فرهنگی را افزایش دهد، تسهیلات لازم برای تردد شهروندان دو کشور را فراهم نماید و بهطور مشترک، صلح و ثبات در مناطق مرزی را حفظ کند.
جایشانکار در آخر تأکید کرد: در شرایطی که جهان با خطرات ناشی از قطببندی و شکافهای ژئوپلیتیکی مواجه است، هند و چین بهعنوان اعضای گروه بیست (G20)، سازمان همکاری شانگهای (SCO) و گروه بریکس، باید همکاریهای بینالمللی خود را تقویت کنند. هند مایل است در این زمینه با چین هماهنگی و ارتباط بیشتری داشته باشد.
روابط میان هند و چین در طی سالیان اخیر به دلایل سیاسی و سرزمینی به خصوص درگیریهای مرزی، رو به تیرگی گذاشته بود. طی ماههای اخیر سران دو کشور در دیدارهای خود از یکدیگر برای حل اختلافات میان دو کشور دعوت کرده و پالس مثبتی را برای بهبود روابط میان دو کشور ارسال کردهاند.
دیدار وانگیی با مدیر کل سازمان تجارت جهانی
وانگ یی پس از دیدار با همتای هندی خود در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه بیست (G20) در ژوهانسبورگ، با نگوزی اوکونجو-ایویالا، مدیر کل سازمان تجارت جهانی (WTO) دیدار و رایزنی کرد.
وانگ یی در این دیدار تأکید کرد: چین یکی از اعضای بنیانگذار سازمان ملل متحد است و بهعنوان مدافع سرسخت نظم بینالمللی موجود، به اجرای واقعی چندجانبهگرایی پایبند است. چین قاطعانه از نظام بینالمللی با محوریت سازمان ملل و نظام تجارت آزاد با محوریت سازمان تجارت جهانی حمایت میکند.
وی افزود که در شرایطی که یکجانبهگرایی و حمایتگرایی در حال گسترش است، اما روند جهانیشدن اقتصادی غیرقابل بازگشت است. همه طرفها باید بهطور مشترک، تجارت آزاد و تسهیل تجارت را ترویج کرده و روند بهبود اقتصاد جهانی را تسریع بخشند.
وانگ یی همچنین تصریح کرد: چین همچنان از تلاشهای مدیر کل سازمان تجارت جهانی برای اصلاح این نهاد حمایت خواهد کرد، به صدای کشورهای جنوب جهانی گوش فرا داده و با روند پیشرفت در دوران فعلی همگام خواهد شد. چین بهعنوان یک کشور درحالتوسعه، همواره به تعهدات بینالمللی خود پایبند بوده و مسئولیتهای خود را در سطح جهانی بر عهده خواهد گرفت.
نگوزی اوکونجو-ایویالا نیز در پاسخ به اظهارات وانگیی بیان داشت: در شرایطی که جهان با بحرانهای متعددی روبهروست، چین در مسیر درست حرکت میکند. این کشور توانسته است اهداف کاهش فقر سازمان ملل را پیش از موعد محقق کند، صنعتیسازی را با سرعت پیش ببرد و به دستاوردهای چشمگیری در حوزه آموزش دست یابد.
وی تأکید کرد که موفقیت چین الگویی ارزشمند برای بسیاری از کشورهای درحالتوسعه محسوب میشود. سازمان تجارت جهانی از موضع چین در حمایت از گفتوگو و حل اختلافات تجاری از طریق مکانیسمهای چندجانبه قدردانی میکند و امیدوار است چین همچنان در فرآیند اصلاحات سازمان تجارت جهانی نقش فعالی ایفا کند و حمایت خود را ادامه دهد.