شناسهٔ خبر: 71497116 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

 آنتن‌دهی تلفن همراه در جاده‌های طبس از چالش‌ تا راهکار

بیرجند- ایرنا- یکی از مشکلات جاده ای شهرستان طبس که همواره مورد گلایه شهروندان بود دسترسی نداشتن به آنتن تلفن همراه است که مسئولان مربوطه ضمن اشاره به چالش‌های این مشکل راهکارهایی را در دست پیگیری دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا بر اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ۹۵ درصد جاده های اصلی و بین دو فرمانداری باید دارای پوشش و آنتن دهی مناسب باشد و ۸۶ درصد راه‌های فرعی، اصلی نوع دو، ریلی نیز پوشش قابل قبول داشته باشند.

اما باتوجه به وسعت استان و تراکم پایین جمعیتی یکی از چالش‌های عمده در محورهای مواصلاتی توسعه ارتباطات از قبیل آنتن دهی تلفن همراه است.

خراسان جنوبی چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر جاده دارد که بخش عمده آن مشکل تأمین برق مواجه است لذا برنامه پوشش تلفن همراه در برخی از نقاط به خاطر ضعف زیرساخت‌های برق با مشکل مواجه است.

از آنجایی که شهرستان طبس یکی از نقاط وسیع استان بوده نبود آنتن دهی تلفن همراه همواره گلایه شهروندان و مسافران را به همراه دارد زیرا هنگام بروز تصادفات رانندگی دسترسی به نهادهای امدادی با مشکل مواجه می شود.

از آنجایی که بسیاری از خدمات دولت مرتبط با فناوری ارتباطات است این موضوع باید در دستور کار جدی قرار گیرد تا زیرساخت‌های مربوطه فراهم شود.

یکی از برنامه هایی که همواره مسئولان استان بر آن تاکید دارند پوشش کامل ارتباطات در زمینه تلفن ثابت و همراه به خصوص در مناطق روستایی استان است که نیاز به توسعه دارد اما تامین تجهیزات مخابراتی، هزینه بالای توسعه ارتباطات به دلیل پراکندگی جمعیت و وسعت زیاد خراسان جنوبی و سرقت تجهیزات مخابراتی از مهمترین موانع اجرای پروژه‌های زیرساختی این حوزه است.

سه راهی جعفری به شبکه برق سراسری متصل نیست

در همین خصوص معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه طبس گفت: یکی از مشکلات اساسی این شهرستان در حوزه راه‌های ارتباطی آنتن دهی تلفن همراه در محدوده سه راهی جعفری بوده که پیگیری‌هایی از سوی مدیران انجام شده است.

علی اکبرزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منطقه مذکور در کیلومتر ۷۵ جاده طبس-اصفهان واقع شده و به شبکه برق سراسری متصل نیست.

وی با اشاره به اینکه اکنون سایت مخابراتی با استفاده از پنل‌های خورشیدی و باتری فعالیت می‌کند ادامه داد: این همین رو در روزهای ابری و پس از اتمام شارژ باتری، اختلالاتی در پوشش شبکه ایجاد می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه طبس با بیان اینکه حدود ۱۲ کیلومتر از مسیر به دلیل ناهمواری‌ها و تپه‌های متعدد از پوشش خارج است گفت: تلاش‌هایی برای رفع این مشکل انجام شده اما نیاز به پیگیری مستمر دارد.

وی ادامه داد: تاکنون سه مرحله تجهیزات ریپیتر جاده‌ای در فواصل پنج کیلومتری نصب، اما هر بار به دلیل سرقت پنل‌ها و باتری‌ها از سرویس خارج شده است.

اکبرزاده تاکید کرد: با وجود این چالش‌ها، پیشنهاد احداث یک سایت جدید مطرح شده، اما به دلیل هزینه‌های بالای تأمین برق، هنوز اجرایی نشده است.

وی با اشاره به اینکه پیگیری‌ها برای اجرای این پروژه همچنان ادامه دارد گفت: از سال ۱۴۰۰، راه‌اندازی مجتمع خدمات رفاهی در سه‌راه جعفران نقش مؤثری در کاهش حوادث جاده‌ای داشته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه طبس بیان کرد: با توجه به محدودیت شدید منابع مالی، تمامی پروژه‌های شهرستان بر اساس کار کارشناسی و اولویت‌بندی اجرایی می‌شوند و رفع مشکلات زیرساختی، از جمله پوشش ارتباطی، همچنان در دستور کار قرار دارد.

اتصال ۸۶ درصد روستاهای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز گفت: در یک سال گذشته ۵۲ سایت جدید با هدف توسعه شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه در ۷۰ روستای استان احداث شد و در مجموع ۶ هزار خانوار از اینترنت بهره‌مند شدند.

مصطفی بهی با اشاره به ارتقای ۵۰ سایت موجود تلفن همراه به فناوری نسل چهارم همراه از سال گذشته تاکنون اظهار کرد: ارتقای این سایت‌ها به منظور برقراری اینترنت پرسرعت همراه در ۵۸ روستای استان با جمعیت پنج هزار و ۵۰۰ خانوار انجام شد.

وی گفت: در این مدت سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه ارتباطات در مناطق روستایی از محل منابع طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای استان جذب و هزینه شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۸۶ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است تصریح کرد: ۱۴۴ روستای بالای ۲۰ خانوار باقیمانده تا پایان سال جاری به شبکه ملی متصل می‌شوند.

بهی افزود: از نیمه مرداد تاکنون ۶ سایت جدید توسعه شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه در استان راه‌اندازی شد و سه سایت تلفن همراه موجود در روستاها به فناوری نسل چهارم همراه مجهز شده است.

وی گفت: سایت‌های جدید در روستاهای سیوجان، طوطی و گیوشاد شهرستان خوسف، چاه رزمندگان شهرستان سربیشه، یوسف آباد شهرستان عشق آباد و زیدان شهرستان درمیان قرار دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین با تجهیز سه سایت دیگر تلفن همراه به فناوری نسل چهارم در روستاهای بصیران شهرستان خوسف، طاهریه شهرستان فردوس و زمانی شهرستان قاینات، این روستاها از پوشش اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

بر اساس آخرین آمار رسمی در استان خراسان جنوبی هزار و ۷۵۲ روستای دارای سکنه شناسایی شده که از این تعداد ۹۲۸ روستا بالای ۲۰ خانوار است.