شناسهٔ خبر: 71496492 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

۲۲ فوریه در تاریخ؛ از آغاز تولید انبوه فولکس واگن تا سرقت از انبار سکیوریتاس

روز ۲۲ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویداد‌های آن می‌پردازیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۲۲ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویداد‌های آن می‌پردازیم.

۵۶۰ - شکست قوم آوار Avar از ارتش ایران و پراکنده شدن در اروپا

یگان‌های مرزبانی ایران مستقر در حاشیه سیردریا (رود سیحون) در یک جنگ یک روزه که ۲۲ فوریه سال ۵۶۰ میلادی رخ داد، قوم آوار (Avar) را که در استپ‌های میان آلتا و تی‌ان‌شان سکونت داشتند و قصد مهاجرت به منطقه فرارود ایران را داشتند، شکست دادند و مسیر آنان به سمت اروپا (روسیه امروز و بالکان) منحرف شد. این یگان‌های معروف به مرزبان، یکی از چهار ارتش اصلی ایران بودند.

در پی این شکست، دسته‌ای از آوارها سال بعد تلاش کردند تا از دربند قفقاز (حاشیه غربی دریای مازندران و امروزه شهری در داغستان روسیه) وارد ایران شوند که در اینجا نیز از سپاهیان ایران به فرماندهی اسپهبد گیو شکست خوردند و به اروپا فرار کردند. این قوم ده‌ها سال به تاخت‌وتاز در قاره اروپا پرداختند تا سرانجام شارلمانی آنها را سرکوب کرده و اسکان داد. از آن زمان دیگر هیچ تعرضی از سوی آوارها مشاهده نشد.

 

۲۲ فوریه در تاریخ؛ از فروش فلوریدا به آمریکا تا سرقت از انبار سکیوریتاس

 

۱۸۲۱ - فروش فلوریدا به آمریکا

دولت اسپانیا ایالت فلوریدا را به قیمت پنج میلیون دلار به دولت ایالات متحده آمریکا فروخت. این ایالت از مستعمرات اسپانیا بود و در آن زمان به عنوان مهاجرنشینی اسپانیایی به شمار می‌رفت.

 

۲۲ فوریه در تاریخ؛ از فروش فلوریدا به آمریکا تا سرقت از انبار سکیوریتاس

 

۱۸۲۵ - تعیین مرز آلاسکا و کانادا

روسیه و انگلستان مرز میان آلاسکا و کانادا را تعیین کردند. در آن زمان آلاسکا متعلق به روسیه بود و به عنوان یک مهاجرنشین شناخته می‌شد.

 

۲۲ فوریه در تاریخ؛ از فروش فلوریدا به آمریکا تا سرقت از انبار سکیوریتاس

 

۱۹۳۶ - آغاز تولید انبوه فولکس واگن

در سال ۱۹۳۶، تولید انبوه فولکس واگن با دستور هیتلر و طراحی مهندس پورشه آغاز شد. این خودرو که به نام "اتومبیل مردم" شناخته می‌شد، هدفش این بود که هر آلمانی بتواند یکی از این خودروها را داشته باشد.

 

۲۲ فوریه در تاریخ؛ از فروش فلوریدا به آمریکا تا سرقت از انبار سکیوریتاس

 

۲۰۰۶- سرقت از انبار سکیوریتاس

سرقت از انبار سکیوریتاس بزرگ‌ترین دزدی پول نقد در بریتانیا بود که در تن‌بریج، در جنوب شرقی انگلستان رخ داد. این سرقت در ۲۱ فوریهٔ ۲۰۰۶، با آدم‌ربایی آغاز شد و در ساعات آغازین ۲۲ فوریه، زمانی که هفت سارق بیش از ۵۳ میلیون پوند را از این انبار خارج کردند، به پایان رسید. باند خلافکاران ۱۵۴ میلیون پوند دیگر را که نمی‌توانستند با خودشان ببرند، رها کردند.

اعضای گروه سارقان پس از زیر نظر گرفتن و فرستادن شخصی نفوذی برای کار به انبار، مدیر انبار و خانواده‌اش را ربودند. همان شب، آن‌ها توانستند با فریب وارد ساختمان شوند و با تهدید اسلحه، دست و پای چهارده نفر از کارکنان انبار را بستند. این گروه ۵۲٬۹۹۶٬۷۶۰ پوند از اسکناس‌های بانک انگلستان را دزدیدند. بسیاری از وسیله‌های نقلیهٔ درگیر در این سرقت، یک هفته بعد پیدا شدند که در یکی از آن‌ها ۱٫۳ میلیون پوند از اسکناس‌های سرقتی کشف شد. طی یورش پلیس کنت، ۹ میلیون پوند در ولینگ و ۸ میلیون پوند در ساوت‌بورو پیدا شد. تا سال ۲۰۰۷، ۳۶ نفر در ارتباط با این جرم دستگیر شدند.

طی دادگاهی که در سال ۲۰۰۷ در اولد بیلی برگزار شد، پنج نفر، از جمله امیر هیسناج به‌عنوان عامل نفوذی به حکم‌های طولانی‌مدت محکوم شدند. زنی که برای این باند دماغ‌های مصنوعی ساخته بود، تصمیم گرفت تا برای سلب اتهامش، بر علیه متهمان شهادت دهد. لی موری، مغز متفکر این سرقت و پاول آلن، دوست و هم‌دست وی به مراکش فرار کردند. موری موفق شد تا مانع استردادش به بریتانیا شود و به‌خاطر این سرقت در مراکش زندانی شد. آلن به بریتانیا مسترد و پس از دادگاه دوم در سال ۲۰۰۸، در این کشور به زندان رفت. او پس از آزادی، در سال ۲۰۱۹ مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد. تا یک دهه پس از وقوع این سرقت، هنوز ۳۲ میلیون پوند کشف نشده‌است و چندین مظنون نیز متواری هستند.

 

۲۲ فوریه در تاریخ؛ از فروش فلوریدا به آمریکا تا سرقت از انبار سکیوریتاس

 

زادروزها

  • ۱۴۰۳ – شارل هفتم، پادشاه فرانسه (درگذشت ۱۴۶۱)
  • ۱۷۳۱ – جورج واشنگتن، سیاست‌مدار آمریکایی و نخستین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا
  • ۱۷۸۸ – آرتور شوپنهاور، فیلسوف آلمانی
  • ۱۸۱۰ – فردریک شوپن، نوازنده پیانو و آهنگساز لهستانی
  • ۱۸۵۷ – هاینریش هرتز، فیزیک‌دان آلمانی و پایه‌گذار واحد هرتز
  • ۱۹۷۴ – جیمز بلانت، آهنگساز و ترانه‌سرای انگلیسی
  • ۱۸۸۳ – کارل یاسپرس، فیلسوف اگزیستانسیالیست آلمانی
  • ۱۹۰۰ – لوئیس بونوئل، فیلمساز اسپانیایی

درگذشت‌ها

  • ۱۵۱۲ – آمریگو وسپوچی، کاشف ایتالیایی که قاره آمریکا به نام او نامگذاری شده است
  • ۱۹۱۳ – فردینان دو سوسور، زبان‌شناس سوئیسی
  • ۱۹۸۷ – اندی وارهول، هنرمند پیشرو آمریکایی
  • ۲۰۰۲ – چاک جونز، انیماتور دیزنی و خالق شخصیت‌هایی چون دانلد داک و کایوت