محمد حسین کبادی مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به صدور هشدار قرمز هواشناسی، اظهار کرد: با توجه به بارشهای سنگین در ارتفاعات و بروز برودت و سرمای بسیار زیاد در مناطقی در کشور از شهروندان خواهشمندیم که سفرهای خودشان را در این استانها به تعویق بیندازند.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به هشدار قرمز هواشناسی و احتمال انسداد محورهای کوهستانی و روستایی گفت: مردم تا پایان هشدار هواشناسی از تردد در این محورها خودداری کنند.
کبادی ادامه داد: با توجه به بارشهای سنگین در ارتفاعات و بروز برودت و سرمای بسیار زیاد در مناطقی در کشور از شهروندان خواهشمندیم که سفرهای خودشان را در این استانها به تعویق بیندازند.
وی یادآور شد: تحت هیچ عنوان از زمان شروع تا پایان هشدار قرمز هواشناسی از تردد در محورهای کوهستانی و مواصلاتی کشور خودداری کنند.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر خاطرنشان کرد: کسانی که در مناطق روستایی و صعبالعبور زندگی میکنند، اگر نیاز به دارو و یا اتخاذ تمهیدات لازم مبنی بر این که در شرایط اضطرار شخص بیماری دارند و یا این که نیاز هست که مایحتاجی را تامین و تهیه کنند و تمهیدات لازم را مردم داشته باشند.
وی همچنین عنوان کرد: شهروندانی که بنا بر ضرورت نیاز است در برخی از محورهای مواصلاتی تردد کنند، بحث فنی خودرو خود را بررسی و چک کنند. به سالم بودن سیستم گرمایش و برف پاکنهای خود توجه داشته باشند.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر در ادامه خاطرنشان کرد: داخل خودروی خود، البسه و پوشاک و پتو همراه داشته باشند. باک خودرو همیشه در اولین پمپ بنزین در بالاترین سطح تکمیل شود. آماده باشند اگر به هر دلیل نیاز شد که توقف طولانی در جایی را داشته باشند، سوخت کافی داشته باشند.
کبادی بیان کرد: مسئولیت حفظ جان شما، رعایت نکات ایمنی توسط خود شماست. زنجیر چرخ خودرو به همراه داشته باشید. نحو بستن زنجیر چرخ را اگر نمیدانید، یاد بگیرید. تحت هیچ عنوان سفرهای غیرضروری را تا پایان هشدار قرمز هواشناسی نداشته باشید و به تعویق بیندازید.
جلوگیری از تردد تریلرهای ۵ محور هنگام بارش برف
در این هفته حتی سفر ضروری هم انجام ندهید/جلوگیری از تردد تریلرهای ۵ محور هنگام بارش برف
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به شرایط جوی چند روز آینده به شهروندان تاکید کرد: از انجام سفر خودداری کنند.
به گزارش ایسنا، سردار سید تیمور حسینی در خصوص شرایط جوی چند روز آینده، گفت: تاکید موکد ما بر این است که به هیچ عنوان در این چند روز آینده با توجه به شرایط بسیار خاصی که به لحاظ بارش برف و برودت در پیش داریم، حتی اگر سفر ضروری نیز دارید، آن را چند روز به تعویق بیندازید. این موضوع تاکید جدی پلیس راهور است.
سردار حسینی همچنین ضمن بیان این که اگر الزاما باید یک سفری داشته باشید که در مسیر از محورهای کوهستانی و برف گیر باید عبور میکند، چند نکتهی اساسی را باید مدنظر قرار بدهید، عنوان کرد: به هیچ عنوان در ساعات شب سفر نکنید. حتما در طول روز تردد خود را انجام بدهید. شرایط شب ما بسیار ویژهتر است و میتواند کار را برای رانندگان سخت کند.
وی در ادامه خطاب به شهروندان، خاطرنشانکرد: قبل از سفر حتما از وضعیت فنی وسیله نقلیه خودتان اطمینان پیدا کنید و باک خوردو را تکمیل کنید تا در بین راه با کمبود سوخت مواجه نشوید.
سردار حسینی تاکید کرد: زنجیر چرخ، پتو، مواد غذایی به همراه داشته باشید.
رئیس راهور فراجا اعلام کرد: در طول روزهای آینده در محورهای کوهستانی و برفگیر در زمان بارش برف، همکاران ما در پلیسراه از تردد این تریلرها جلوگیری خواهند کرد. در زمان بارش برف و لغزندگی، تریلر ۵ محور خیلی سریع میتواند قیچی کند و برای خود و سایر خوردوها مشکل ایجاد کند.
وی در ادامه گفت: زمانی که یک تریلر قیچی کند در جاده، تا زمانی که این وسیله را کنار خواهند کشید، چند ساعت شرایط را بهم میریزد و میتواند دلیل یک انسداد و بحران باشد. رانندگان عزیزی که با تریلرهای ۵ محور در سطح کشور تردد دارند و فعالیت میکنند، این نکته را مد نظر داشته باشند که پلیس هنگام بارش برف از تردد آنها جلوگیری میکند.
آمادگی کلیه دستگاههای خدماتی و امدادرسان در پی هشدار قرمز هواشناسی
وزیر کشور و رئیس ستاد ملی مدیریت بحران کشور در پی هشدار قرمز و نارنجی سازمان هواشناسی به ۲۲ استان، بر آمادگی کلیهها دستگاههای خدماتی و امدادرسان تأکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، در پی هشدار قرمز هواشناسی و کاهش دمای هوا در برخی از استانهای کشور، جلسه ستاد ملی مدیریت بحران به ریاست اسکندر مومنی، وزیر کشور و رئیس ستاد ملی مدیریت بحران کشور تشکیل شد.
اسکندر مومنی وزیر کشور در این جلسه با اشاره به گزارش سازمان هواشناسی و دیگر گزارشهای دریافتی از استانها در خصوص شرایط جوی گفت: هفته آینده نسبت به این هفته حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه سردتر خواهد بود. حجم و مدت زمان بارشها و همچنین باد و کولاک، نیز بیشتر خواهد بود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه هشدار قرمز و نارنجی برای کلیه دستگاهها ملی و استانی ارسال شده است؛ لذا عدم آمادگی به هیچ وجه از دستگاهها قابل قبول نیست.
مؤمنی افزود: تکالیف در دستورالعملی که در خصوص سیلاب و بارش برف و باران ابلاغ شده، مورد تأکید است و حتماً باید به دقت پیگیری و اجرا شود. باید ستادهای مدیریت بحران در استانهایی که تشکیل نشده، به سرعت تشکیل شود و مصوبات به صورت مستمر پیگیری و نظارت لازم صورت بگیرد.
وزیر کشور با تأکید بر نظارت میدانی همه دستگاهها به خصوص استانداران، فرمانداران و شهرداران، ادامه داد: تخلیه مناطقی که احتمال خطر بیشتری دارند نظیر رودخانهها و مسیل ها، مورد تأکید است.
رئیس ستاد ملی مدیریت بحران کشور تصریح کرد: آمادگی کامل سازمانهای امدادی، سازمانهای مربوط به نجات، سازمان راهداری و پلیس راه در رابطه با کلیه راهها و گردنههای برفگیر تأکید میشود. لازم است هلال احمر، اورژانس و بسیج در رابطه با امدادرسانی هماهنگ و آماده باشند.
مؤمنی گفت: با توجه به شرایط هشدار قرمز، شاید نیاز باشد در خصوص اسکان موقت و اضطراری و همچنین مایحتاج عمومی نیز پیش بینی شود.
وزیر کشور با تأکید بر ادامه اطلاعرسانی مستمر درخصوص مدیریت مصرف انرژی، تصریح کرد: این اطلاعرسانی از طریق رسانه ملی آغاز شده و ادامه خواهد داشت. مسئولان دستگاهها نیز از هر فرصت رسانهای برای ترویج پویش ۲ درجه کمتر استفاده کنند.
مومنی در پایان از مردم خواست که سفرهای غیرضروری خود را به تعویق انداخته و از ورود به مسیرهایی که احتمال مسدودی دارد و قبلاً درخصوص آن اطلاعرسانی شده بپرهیزند و همچنان در پویش دو درجه کمتر مشارکت داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت بحران، معاونان وزرای نفت، نیرو، راهوشهرسازی، جمعیت هلال احمر، رئیس پلیس راهور، عملیات فراجا و استاندار تهران از حاضران در این جلسه بودند، که گزارشی به وزیر کشور ارائه کردند.
همچنین استانداران ۱۹ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، اصفهان، مرکزی، قزوین، زنجان، قم، کردستان، البرز، همدان و کرمانشاه به صورت وبیناری در این جلسه حضور داشتند.
به هشدارها توجه کنید
رئیس سازمان مدیریت بحران از مردم درخواست کرد تا در چند روز آینده هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند.
حسین ساجدینیا گفت: با توجه به موج سرمایی که در پیش رو داریم، ستاد ملی بحران به ریاست وزیر کشور و حضور همه دستگاههای متولی، به خصوص دستگاههای امدادی تشکیل شد. سازمان مدیریت بحران از ۷۲ ساعت قبل با توجه به گزارش هواشناسی آماده بود.
وی افزود: ۲۲ استان ما در این شرایط جوی در وضعیت قرمز و وضعیت نارنجی قرار میگیرند. با توجه به هشدارهایی که از طریق رسانه ملی و دیگر رسانهها اعلام میشود، مسئولان مربوطه، هلال احمر و سازمان اورژانس آمادگی خوبی دارند و مردم نیز به هشدارها توجه کنند. وزارت راه و خصوصاً حوزه پلیس راهور که متولی راهها هستند، آمادگی خود را اعلام کردند و پیشبینی لازم در طرح زمستانی آمادگیها وجود دارد.
منبع: ایسنا و فارس