شناسهٔ خبر: 71494605 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

سردار حسین رحیمی

مقابله با قاچاق سوخت برای رفع ناترازی‌های اقتصادی 

ایجاد نا‌ترازی در حوزه سوخت مشکلات متعددی را در همه حوزه‌ها از جمله اقتصادی و اجتماعی به وجود می‌آورد.

صاحب‌خبر -

ایجاد نا‌ترازی در حوزه سوخت مشکلات متعددی را در همه حوزه‌ها از جمله اقتصادی و اجتماعی به وجود می‌آورد. در بررسی دلایل ایجاد این ناترازی عوامل متعددی دخالت دارد؛ از جمله این موارد، مسئله قاچاق سوخت، عدم توزیع مناسب سوخت و سهمیه‌های سوخت، مصرف بالای وسیله نقلیه، وجود کارت‌های اجاره‌ای و مواردی از این دست است که همه سهم خاص خود را در ایجاد عدم ناترازی سوخت دارند. هر چند که برخی دلایل از اولویت بیشتری برخوردار است و برخی در مراتب پایین‌تر یا تأثیر‌گذاری کمتری هستند، از این‌رو برای مقابله با این ناترازی لازم است مسائل مهم‌تر در اولویت بر‌خورد قرار گیرد. در بررسی دلایل ناترازی سوخت به طور قطع می‌توان اذعان داشت قاچاق سوخت و عدم توزیع مناسب از مهم‌ترین دلایل ایجاد این موضوع هستند که امروز برخورد و مقابله جدی و همه‌جانبه با این مشکل از جمله مهم‌ترین مأموریت‌های پلیس امنیت اقتصادی فراجا است. تشکیل قرارگاه مقابله با قاچاق سوخت در بهمن ماه و تمرکز پلیس بر مقابله هدفمند، مدیریت شده با پایش منابع و عوامل قاچاق سوخت، نشانه عزم پلیس در مقابله جدی و همه‌جانبه با این موضوع و همچنین بهره‌برداری از ظرفیت سایر سازمان‌ها و نهاد‌هایی هستند که می‌تواند پلیس را در انجام بهتر این مهم یاری برساند. امروز با توجه به مستندات موجود و سوء‌استفاده‌های صورت گرفته در حوزه قاچاق فرآورده‌های نفتی، مقابله با قاچاق سوخت امری لازم و ضروری است، چراکه وجود ناترازی در موضوع سوخت، چالش‌های متفاوتی را در حوزه‌های مختلف ایجاد می‌کند که به طور حتم حل و فصل و مدیریت این ناترازی می‌تواند کشور را در رسیدن به اهداف تعیین شده و جلوگیری از ایجاد تنش‌های مختلف اقتصادی رهنمون کند. رفع ناترازی‌های سوخت می‌تواند مانع از هرز هزینه‌های متعدد شود و به طور قطع می‌تواند با مدیریت و مرتفع کردن ناترازی‌های سوخت بهره‌برداری‌های لازم را از حرفه‌جویی‌های انجام شده به عمل آورد. امروزه رفع ناترازی‌های موجود در حوزه سوخت امری لازم و ضروری است که هر گونه تعلل و کوتاهی در این زمینه می‌تواند چالش‌های متعددی را ایجاد کند، از این‌رو مقابله جدی و همه‌جانبه با پدیده شوم قاچاق سوخت، امری لازم و ضروری است که همه سازمان‌ها باید خود را در حل و رفع این موضوع سهیم و شریک بدانند. 
البته در این راستا، همراهی و همکاری مردم همچنان از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار است، از این رو هموطنان گرامی می‌توانند اخبار و اطلاعات خود را در خصوص قاچاق و نگهداری و دپو سوخت‌های قاچاق و عوامل دخیل در این موضوع را با سامانه ۰۹۶۳۰۰ در میان بگذارد، به طور حتم این همراهی و همکاری نقش و سهم عمده‌ای در بر خورد همه‌جانبه با قاچاق سوخت خواهد داشت. 
قاچاق سوخت یک تجارت مسموم است که شریان‌های اقتصادی و تجاری کشور را مسدود و این مهم مشکلات عدیده‌ای را برای کشور ایجاد می‌کند، از این‌رو مقابله با قاچاق سوخت یعنی دفاع و حمایت از فعالان اقتصادی و کسب و کار‌های کوچک و بزرگ است که پلیس در راستای دفاع از حقوق شهروندان و ایجاد ثبات در مسائل اقتصادی، خود را مکلف بر اجرای دقیق و مقتدرانه این مأموریت می‌داند.