شناسهٔ خبر: 71492745 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

غنای فرهنگی، مانع از هم گسیختگی ایران در طول تاریخ شده است

یزد - ایرنا - رییس انجمن ایران شناسی گفت: در طول تاریخ، فرهنگ ایرانی دائما در معرض خطر بوده اما به خاطر غنای آن، رشته این فرهنگ هیچ وقت گسیخته نشده و تداوم یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمود جعفری دهقی روز جمعه به مناسبت راه اندازی دفتر انجمن ایران شناسی در نشستی با اندیشمندان استان یزد در موسسه جوادالائمه با تبریک راه اندازی شعبه این انجمن در یزد اظهار داشت: ادب و فرهنگ ایرانی گنجینه‌ای ارزشمند است که ما میراث دار آن هستیم و هنوز هم این فرهنگ در میان ملل جهان درخشان است.

وی همچنین اضافه کرد: استان یزد از چهره‌های علمی ارزشمندی در حوزه ایران شناسی برخوردار است که در زمینه‌های مختلف این حوزه می‌توانند فعال باشند، ایجاد مرکز ایران شناسی در این استان بستر مناسبی را برای گرد هم آمدن ایران دوستان فراهم می‌آورد.

عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران نیز با قدردانی از اهتمام موسسه جوادالائمه و دانشگاه امام جواد علیه السلام یزد که برای ایجاد مرکز ایران شناسی در این استان اقدام کرده است، گفت: تاکنون در ۱۱ دانشگاه کشور رشته ایران شناسی دایر شده است که ۲ مورد از موفق‌ترین دانشگاه‌ها در این زمینه در استان یزد قرار دارند .

"علی شهیدی" ادامه داد: جای خالی رشته ایران شناسی در مراکز علمی و دانشگاهی شهرهای تاریخی مانند اصفهان و تبریز خالی است و این در حالی است که معضلات هویتی در مناطقی که چنین رشته‌ای در آن دایر نیست، بیشتر از دیگر مناطق کشور است.

وی با ابراز خرسندی از اقدام دانشگاه امام جواد علیه السلام یزد به عنوان سومین دانشگاه استان و دوازدهمین دانشگاه در کشور برای راه اندازی رشته ایران شناسی اظهار داشت: دغدغه ما این است که در این دانشگاه در زمینه ایران شناسی قرار است چه اتفاقی بیفتد که در سایر دانشگاه ها نیفتاده، لذا باید رسالت‌های ویژه ای برای آن تعریف شود.

"سیداحمد محیط‌ طباطبایی" رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران نیز در این نشست با بیان این که ایران شناسی فراتر از شناسایی یک فرهنگ یا زبان خاص است، گفت: ایران یک مفهوم فرهنگی فراگیر است و حاکمیت فرهنگی ایران باعث شد تا فارسی، زبان دوم کل این منطقه در زمان سفر مارکوپولو باشد و او مترجمی فارسی زبان به همراه خود داشت .

مدرس ایران شناسی دانشگاه میبد نیز گفت: امروز پای ایران ایستادن، هزینه دارد، این میراث نیازمند یک رستگاری جمعی است و بخشی از میراث جهانی توسط نیاکان ما خلق شده است و امروز ایران آبستن تغییراتی است که اگر قصور کنیم فردا از ما به خوبی یاد نمی‌شود.

دکتر سامان قاسمی فیروزآبادی افزود: تحولات بنیادین قرار نیست در حوزه ایران شناسی از سوی مرکز رخ دهد، بلکه از حاشیه‌ها که گفتمان غالب ضعیف تر است این امکان وجود دارد تا در این زمینه کارهای ماندگاری صورت گیرد و یزد می تواند بار قابل توجهی از ایران شناسی را بر دوش بگیرد.

استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی و چهره ماندگار سال ۸۱ کشور در حوزه ادبیات و عرفان نیز گفت: بار سنگین ایرانیت بیشتر بر دوش گروه‌های زحمت کشی بوده که همیشه بی مهری دیده‌اند و تمام آدم حسابی‌هایی که در این مملکت برای فرهنگ ایران کار کردند، از خودشان مایه گذاشتند.
" اصغر دادبه" افزود: امروز برخی آدم های بانفوذ با استفاده از قدرت خود موفق شده‌اند فارسی را از کنکور حفظ کنند، تا بچه های ما کلا با فارسی بیگانه شوند.

غلامعلی سفید رییس موسسه خیریه جواد الائمه یزد نیز در این نشست گفت: این مجموعه هم اکنون با ۹ بخش از کودکستان تا دانشگاه به عنوان یکی از بزرگترین زیرساخت‌های آموزشی استان یزد در زمینه فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی فعال است.

دکتر داریوش پورسراجیان رییس دانشگاه امام جواد علیه السلام یزد نیز گفت: تلاش می شود تا در مهرماه سال آتی برای رشته ایران شناسی در این دانشگاه دانشجو در مقطع کارشناسی جذب شود.

حدود ۵۵۰۰ دانش آموز و ۲۶۰۰ دانشجو در مراکز آموزشی جوادالائمه یزد مشغول به تحصیل هستند.