شناسهٔ خبر: 71490797 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

زلنسکی مجبور است این ساندویچ آشغال را بخورد!

یک منبع آمریکایی به آکسیوس گفته که توافقی که ترامپ به دنبال آن است مثل یک ساندویچ به دردنخور است اما زلنسکی مجبور است آن را بخورد!

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، سه مقام آمریکایی آشنا به مذاکرات با روسیه در عربستان سعودی، به پایگاه خبری آکسیوس گفته‌اند که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین طی یک دو هفته گذشته به قدری دونالد ترامپ را عصبانی کرده که ترامپ در آستانه قطع حمایت نظامی واشنگتن از کی‌یف بود.
تنش بین ترامپ و زلنسکی طی روزهای اخیر به جنگی لفظی شدید بین این دو تبدیل شد که نگرانی فزاینده متحدان اروپایی درباره جسورتر شدن ولادیمیر پوتین و پاداش دادن به توسعه‌طلبی بی‌رحمانه او را موجب شده است.
مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه در نشست خبری کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ در حال حاضر از رئیس‌جمهور زلنسکی بسیار ناامید است.»
ترامپ و زلنسکی از زمانی که ترامپ در سال ۲۰۱۹ به دلیل تلاش برای استفاده از کمک نظامی آمریکا به این کشور جنگ‌زده در ازای تحقیق زلنسکی در مورد پسر جو بایدن به دلیل سمتش در یک شرکت گاز اوکراینی، استیضاح شد، رابطه نامناسبی با هم داشته‌اند.
آکسیوس در ادامه گزارش داد، امروز، ترامپ برآورده کردن تعهد خود برای اجرای سریع توافقی برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین را دشوارتر از آنچه که انتظار داشت می‌یابد.
منابع آمریکایی همچنین به آکسیوس گفته‌اند که در 9 روز گذشته، پنج رویداد رخ داده که مقامات ارشد آمریکایی را از زلنسکی عصبانی کرده است.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز 12 فوریه برای ارائه پیشنهادی که به ایالات متحده دسترسی به حقوق معدنی اوکراین را در ازای حمایت واقعی آمریکا میدهد، با زلنسکی در کی‌یف دیدار کرد. ترامپ بعد از این دیدار زلنسکی را بی ادب خطاب کرد
14 فوریه در کنفرانس امنیتی مونیخ، جی دی ونس و مارکو روبیو با زلنسکی ملاقات کردند تا موافقت او را برای توافق حقوق معدنی بگیرند. اما طبق گفته مقامات آمریکایی، زلنسکی به آنها گفته بدون اجازه پارلمان نمیتواند تصمیم بگیرد.
زلنسکی روز 15 فوریه نیز این پیشنهاد را در این کنفرانس علناً رد کرد. مقامات کاخ سفید اظهارات زلنسکی را ضد و نقیض خواندند.
و در نهایت روز 18 فوریه زمانی که روبیو، والتز و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ با مذاکره‌کنندگان روسی در عربستان سعودی برای گفتگو در مورد صلح نشستند، زلنسکی این دیدار را به دلیل عدم حضور اوکراین در میز مذاکره مورد انتقاد قرار داد. ترامپ از انتقادات زلنسکی شدیدا عصبانی شده و در یک کنفرانس خبری در اقامتگاه خود در فلوریدا به زلنسکی حمله کرد و ادعا کرد که زلنسکی جنگ را با روسیه آغاز کرده است و تنها ۴ درصد از مردم از او حمایت می‌کنند.
زلنسکی در پاسخ به ترامپ گفت گفت که رئیس‌جمهور آمریکا «در فضایی از اطلاعات نادرست توسط روسها زندگی می‌کند». سپس ترامپ با ارسال پستی زلنسکی را یک «کمدین نسبتاً موفق» خطاب کرد و تلویحا او را دیکتاتور خواند.
از دیدگاه کاخ سفید، زلنسکی بیش از حد به حمایت بی‌قید و شرط رئیس‌جمهور سابق بایدن از تلاش جنگی اوکراین، حمایت تمام عیار کشورهای ناتو و مطبوعات مثبتی که همراه آن بود، عادت کرده بود. بنابراین، او زیاده‌روی کرد.
یک مقام کاخ سفید که در این مذاکرات شرکت داشته، گفت: «زلنسکی بازیگری است که اشتباه رایج بچه‌های تئاتر را مرتکب شده است: «بله، او شجاع بوده و در برابر روسیه ایستاده است. اما اگر میلیون‌ها دلاری که هزینه کردیم نبود، او زیر خاک می‌بود و باید با تمام این درام‌ها از صحنه خارج شود.»
یک مقام دیگر که در مذاکرات شرکت داشت، گفت: «ما از زلنسکی هیولا ساختیم. و این اروپایی‌های دیوانه مشاوره های غلطی به او داده اند.
با وجود بی‌اعتمادی و خشم، تیم ترامپ به مذاکره با زلنسکی ادامه داده است و توافق جدیدی در مورد حقوق معدنی که بخشی از توافق صلح خواهد بود که در حال انجام است.
با این حال آکسیوس میگوید، توافقی که ترامپ در حال مذاکره بر سر آن است می‌تواند بسیار بحث‌برانگیز باشد. طبق اظهارات خصوصی و عمومی انتظار می‌رود که تیم ترامپ زلنسکی را تحت فشار قرار دهد تا کریمه (که پوتین در سال ۲۰۱۴ تصرف کرد)، بخش‌هایی از شرق اوکراین و ساحل آزوف (اشغال شده در حمله روسیه در سال ۲۰۲۲) را رها کند.
پافشاری ایالات متحده بر ادعای سهمی از حقوق معدنی که بسیاری آن را اخاذی مافیایی خوانده اند نیز باعث از دست دادن امتیازات زیادی از سوی اوکراین در قبال دستاورد بسیار کم خواهد شد.
یک مقام دولت ترامپ به آکسیوس گفته، «این یک ساندویچ آشغال است.» «اما اوکراین مجبور است آن را بخورد، زیرا ترامپ روشن کرده است که این دیگر مشکل ما نیست.»