شناسهٔ خبر: 71488932 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان در مازندران

استاندار مازندران با اشاره به هشدار هواشناسی، از آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسانی در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، جلسه ستاد مدیریت بحران استان مازندران، صبح امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ در محل استانداری مازندران در ساری و بصورت وبیناری با مدیران شهرستانی برگزار شد.

استاندار مازندران در این جلسه گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی و اعلام وضعیت قرمز در سه استان مازندران، گیلان و اردبیل که با بارش برف و باران و تگرگ همراه است، دستگاه‌های امدادرسان کاملا آماده هستند و مردم هم در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.

یونسی افزود: تا آنجا که ممکن است اقدامات امدادرسان مانند اورژانس، هلال احمر، راهداری، تامین سوخت سیار، ذخایر گندم، آرد و برنج در استان آماده است تا مانند دو هفته قبل به نحو مطلوب مدیریت شود.

استاندار مازندران با بیان اینکه مردم نگران نباشند و پیش بینی‌های لازم انجام شده است، گفت: با توجه به اینکه از سمت کیاسر و گیلان در انتهای خط لوله گاز قرار داریم، احتمال قطع گاز وجود دارد، اما سوخت دوم را پیش بینی کردیم و در صورت لزوم در اختیار مردم قرار می‌دهیم. یونسی از شهروندان خواست: تا آنجایی که ممکن است از سفر‌های غیرضروری خود داری کنند و به مناطق بالادست سفر نکنند.

آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان در مازندرانمدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز با اشاره به هشدار هواشناسی از آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسانی در یک هفته آینده در استان خبر داد. ‎

حسینعلی محمدی‌شیرکلایی افزود: به‌واسطه ورود سامانه سرد بارشی از بعدازظهر روز جمعه سوم اسفند تا اواخر وقت سه‌شنبه هفته آینده، شاهد بارش متناوب باران و برف با احتمال وقوع تگرگ، وزش باد شدید و کاهش محسوس دما در سطح استان هستیم.

وی افزود: این سامانه موجب لغزندگی جاده‌ها، انسداد راه‌های روستایی و محور‌های کوهستانی، کولاک، سقوط بهمن و ریزش سنگ و احتمال رانش در مناطق کوهستانی خواهد شد.

محمدی ادامه داد: همچنین انتظار آب‌گرفتگی معابر و طغیان رودخانه‌ها در مناطق ساحلی و جلگه‌ای می‌رود.

وی با بیان اینکه توصیه و تاکید جدی ما پرهیز از سفر غیرضروری و همچنین فعالیت‌های کوهنوردی است، اظهار داشت: پاک‌سازی کانال‌ها و دهانه پل‌ها، مدیریت مصرف انرژی و سایر اقدامات پیشگیرانه را از مردم استان توقع داریم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با بیان اینکه در پی این هشدار، آماده‌باش تمام دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسانی را خواهیم داشت، تصریح کرد: به واسطه عبور موج از تراز میانی جو از پنجشنبه این هفته تا پنجشنبه هفته آتی هشدار نارنجی دریایی صادر شده و هرگونه فعالیت دریایی مرتبط ممنوع است.

مدیرکل هواشناسی مازندران هم گفت: پس از ۵ سال، وضعیت قرمز هواشناسی در استان صادر شد.

بهزادی افزود: از امروز جمعه ۳ اسفند تا روز صبح یکشنبه ۵ اسفند وضعیت جوی نارنجی و از صبح یکشنبه تا عصر سه شنبه ۷ اسفند هشدار قرمز صادر شده است.

وی تصریح کرد: پیش بینی می‌شود مقدار بارش برف از روز یکشنبه ۵ اسفند به بعد در ارتفاعات مانند نوشهر یک تا یک و نیم متر باشد و در پایین دست ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر خواهد بود.

به گفته مدیرکل هواشناسی مازندران، پیش بینی می‌شود تا صبح پنجشنبه ۹ اسفند هوای مازندران رو به کاهش و سردی برود.

مدیر عامل شرکت گاز مازندران هم خاطر نشان کرد: با توجه به سردی بیش ار حد هوا از مشترکان می‌خواهیم در روز‌های سرد پیش‌رو، در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

جوادی افزود: از ۴ روز گذشته با ۶۰ نفر نیروی امدادی و تعمیراتی خودمان را آماده کردیم و در سال ۹۲ هم این برف زیاد را تجربه کردیم.

وی تصریح کرد: ۹ هزار دستگاه بخاری نفتی و ۷ هزار دستگاه بخاری برقی آماده شده تا در صورت قطع گاز از آن‌ها استفاده شود.

مدیر عامل شرکت گاز تاکید کرد: با پوشیدن لباس گرم در منزل، کاهش دمای محیط زندگی و کار به میزان ۲ درجه و حفظ آن در محدوده مطلوب ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد، همچنین تنظیم دمای پکیج و موتورخانه‌ها حداکثر بین ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتی‌گراد، می‌توانیم در مصرف گاز صرفه‌جویی کرده و نقش مهمی در تامین گاز همه مناطق ایفا کنیم.

جوادی گفت: خدمت‌گزاران شرکت گاز مازندران با آمادگی کامل و به صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا گازرسانی به مشترکان خانگی به‌طور مستمر انجام شود و با همکاری و همدلی همه شهروندان، ان‌شاءالله از این شرایط آب‌وهوایی سرد به سلامت عبور خواهیم کرد.

سرپرست پلیس راه مازندران هم در این جلسه گفت: پایگاه زمستانه پلیس راه در مازندران فعال است و در کنار نیرو‌های گشت، ۲۰ نیروی ثابت در این پایگاه‌ها حضور دارند.

سرهنگ عبادی افزود: تمهیدات لازم در خصوص بستن برخی جاده‌ها مانند هراز و کندوان در موقع حادثه باید اندیشیده شود و در صورت بسته شدن اطلاع رسانی می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران هم گفت: با توجه به پیش بینی‌های هواشناسی مازندران، همه دستگاه‌ها باید کنند تا با کمک آن‌ها و تجهیزات و ماشین آلات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران بتوانیم از این مسئله عبور کنیم.

جهانیان افزود: در حال حاضر ۲۵۰ دستگاه ماشین آلات با ۳۰۰ نفر نیرو در جاده‌های مازندران مستقر هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران در ادامه جلسه تصریح کرد: بسته‌های غذایی برای احتمال در راه مانده‌ها آماده کردیم تا در صورت بروز مشکل، بتوانیم به مردم خدمت رسانی کنیم.

فخاری گفت: نیرو‌های انسانی و خدمات دهی ما در محور‌ها در ۳۸ پایگاه امداد و نجات و تیم‌های گشت زنی و واکنش سریع در حالت آماده باش هستند و در نقاط مهم خودرو‌ها را مستقر کردیم.

به گفته وی تمام نیرو‌های لجستیکی تغذیه‌ای، اضطراری و عمرانی در آماده باش کامل بوده و خدمات لازم برای در راه ماندگان اندیشیده شده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران تصریح کرد: با توجه به سرما و یخبندان، احتمال یخ زدن لوله‌های آب بسیار زیاد است و برای جلوگیری از مشکل یخ زدگی تمهیدات لازم اندیشیده شده است.

برارزاده افزود: همکاران آب و فاضلاب در نقاط سردسیر استان مستقر هستند و در این زمینه جای نگرانی نیست.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران هم گفت: تا روز سه شنبه مشکلی در حوزه سیلاب در رودخانه‌ها نداریم و با توجه با بارش باران و پیش بینی افزایش دما پس از بارش برف سنگین، احتمال طغیان رودخانه‌ها و سیلاب از چهارشنبه ۸ اسفند ماه در استان وجود دارد.

داودیان افزود: رودخانه‌های چالوس و سردآبرود مهم‌ترین چالش ما هستند و می‌توانند خطرآفرین باشند.