شناسهٔ خبر: 71487136 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

روبیو: آمریکا اگر بخواهد می‌تواند به رژیم ایران پایان بدهد

وزیر خارجه ایالات متحده مدعی شد: آمریکا اگر بخواهد می‌تواند به رژیم ایران پایان دهد، اما از آنجایی که دونالد ترامپ به‌دنبال صلح است، ترجیح می‌دهد از این شرایط اجتناب کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در مصاحیه با کاترین هریج در پاسخ به این پرسش که دستور‌العملی که دونالد ترامپ می‌گوید در صورت ترور (از سوی ایران) صادر کرده، حاوی چه مواردی است: گفت که نمی‌تواند وارد جزئیات شود، اما آمریکا اگر بخواهد می‌تواند به رژیم ایران پایان دهد، اما از آنجایی که دونالد ترامپ به‌دنبال صلح است، ترجیح می‌دهد از این شرایط اجتناب کند.

او در بخش دیگری از این مصاحبه بار دیگر مدعی شد کرد که ایران همه پولش را صرف گروه‌های نیابتی و «تروریسم» می‌کند و هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

روبیو همچنین در این گفت‌وگو اعلام کرد که ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن، تماس خود را با روسیه از دست داد، آن‌ هم به شکلی که حتی در اوج جنگ سرد سابقه نداشت.

وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان قطع ارتباط با روسیه در دوران بایدن اظهار داشت: «هیچ ارتباطی وجود نداشت. حتی در بحبوحه جنگ سرد و تاریک‌ترین روزهای آن، میان ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی نوعی تماس برقرار بود.»

روبیو با تاکید بر این که ایالات متحده و روسیه اکنون می‌توانند در زمینه‌های مختلف، همکاری کرده و خطر رویارویی را کاهش دهند، خاطرنشان کرد که درگیری در اوکراین همچنان یک مانع جدی محسوب می‌شود.

به گفته وی، دو کشور می‌توانند در موضوعاتی که امکان توافق در آن‌ها وجود دارد یا در زمینه‌هایی که خطر تشدید تنش مطرح است، همکاری کنند.

وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: «در بسیاری از مسائل اختلاف خواهیم داشت، اما می‌توانیم بر روی موضوعاتی که امکان توافق در آن‌ها وجود دارد، کار کنیم یا در مواردی که ممکن است به درگیری‌های خطرناک منجر شود، تا زمانی که مانع اوکراین بر سر راه باشد، تنش را کاهش دهیم، البته.»

روبیو در ادامه افزود: «روسیه همچنان یک قدرت جهانی است که در مناطق کلیدی جهان نفوذ دارد. در نهایت، چه بخواهیم و چه نخواهیم، روسیه یک قدرت جهانی محسوب می‌شود و در سوریه، خاورمیانه، حتی در نیمکره غربی و بدون شک در اروپا، فعال است.»

طبق گفته روبیو «ما باید بتوانیم با کشوری که بزرگ‌ترین ذخایر تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی و دومین ذخایر بزرگ سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک را در اختیار دارد، گفت‌وگو کنیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم، روسیه یک قدرت جهانی است و باید ارتباط خود را با آن حفظ کنیم. گام نخست در این مسیر، سفارت ما در مسکو است که به‌سختی فعالیت دارد.»

روبیو تأکید کرد که ارتباط با روسیه برای بررسی قصد مسکو در زمینه پایان دادن به درگیری اوکراین نیز ضروری است.

او افزود: «پرزیدنت ترامپ، از رفتار زلنسکی، به‌شدت ناراضی است. مردم در برخی موارد فراموش می‌کنند که جو بایدن نیز اختلافاتی با زلنسکی داشت. گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه بایدن در تماس تلفنی، او را با الفاظ تندی خطاب کرده است.»

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد برخی از اظهارات زلنسکی باعث ایجاد نارضایتی در واشنگتن شده است.

روبیو در ادامه این مصاحبه گفت: «ما درباره منابع معدنی با زلنسکی گفت‌وگو کردیم، پیشنهاد همکاری دادیم و او موافقت کرد و گفت که این موضوع را برای بررسی به پارلمان ارائه خواهد کرد. اما دو روز بعد، اعلام کرد که این ایده را رد می‌کند، درحالی‌که این چیزی نبود که به ما گفته بود.»

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به این که موضع ترامپ درباره اوکراین تغییری نکرده، افزود: «وقتی به‌جای قدردانی، اتهام‌های گمراه‌کننده مطرح می‌شود، این اقدام نتیجه‌ای کاملاً معکوس دارد. ترامپ از آن دسته افرادی نیست که چنین مسائلی را تحمل کند.»

روبیو اعلام کرد که هنوز جدول زمانی مشخصی برای دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، و دونالد ترامپ وجود ندارد و این دیدار به میزان پیشرفت در حل‌وفصل جنگ اوکراین بستگی خواهد داشت.

او تصریح کرد: «فکر می‌کنم زمانی که این دیدار (میان پوتین و ترامپ) برگزار شود، تا حد زیادی به این بستگی دارد که بتوانیم به هرگونه پیشرفت در زمینه پایان دادن به جنگ در اوکراین دست یابیم.»

روبیو در عین حال افزود که اطلاعی از زمان برگزاری این دیدار ندارد.

روبیو در مورد لغو تحریم‌ها از روسیه توضیح داد که این موضوع در دیدار اخیر با مقامات روسی در ریاض، مطرح نشد، زیرا مذاکرات هنوز به آن مرحله نرسیده است.

او تأکید کرد: «حتی اگر تمام تحریم‌های خود را لغو کنیم، که البته چنین موضوعی مورد بحث قرار نگرفت، اروپایی‌ها نیز باید همین کار را انجام دهند تا این اقدام منطقی باشد. این مسئله هنوز در دستور کار قرار ندارد.»

روبیو همچنین خاطرنشان کرد که دیدار در سعودی بر بررسی چشم‌انداز روند صلح در اوکراین متمرکز بود و نه بر شروط مشخص یک توافق احتمالی. او افزود: «ما درباره جزئیات، از جمله مسائل منطقه‌ای، مذاکره نکردیم.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین تصریح کرد: «اوکراینی‌ها از مواضع ما آگاه هستند و ما به‌طور منظم درباره همه مسائل با آن‌ها گفت‌وگو می‌کنیم.»

کپی لینک
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام