شناسهٔ خبر: 71486678 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

ماهواره‌ها مانع کار ستاره شناسان می‌شوند

افزایش تعداد ماهواره‌ها در فضا مانع کار ستاره شناسان می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، والری کلیوچنیکوف، عضو آکادمی علوم فضایی روسیه گفت که خوشه‌های ماهواره‌ای یا ماهواره‌های مجموعه‌ای در واقع مانع کار ستاره شناسان می‌شوند.

این‌ استاد دانشگاه خاطرنشان می‌کند: «تاکنون این گروه‌ها هیچ خطری برای سلامت ساکنان کره زمین نداشته‌اند، اما در آینده نیاز به اتخاذ تدابیر ویژه برای جلوگیری از آلودگی نوری شدید اجسام فضایی ساخته دست بشر خواهد بود.»

او می‌گوید: «البته برای ساکنان زمین، روشنایی آسمان شب از صورت‌های فلکی ماهواره‌ای هیچ خطری ایجاد نمی‌کند، اما در آینده هنگام استقرار زیرساخت‌های مختلف فضایی، تدابیر و راهکار‌های فنی ویژه‌ای برای جلوگیری از آلودگی شدید نوری لازم خواهد بود.»

به گفته وی، پیش از این مشخص شد که صورت فلکی ماهواره استارلینک اسپیس ایکس مانع کار اخترشناسان در طول رصد‌های بصری شده است. به عنوان مثال، هنگام غروب، پرتو‌های خورشید از سطح آنتن‌های ماهواره منعکس می‌شود و در نتیجه، به دلیل درخشش دستگاه ها، تشخیص آن ها از سیارک‌ها و دنباله دار‌ها دشوار می‌شود.

او اشاره می‌کند که اسپیس ایکس در این مورد با ستاره شناسان به توافق رسیده و شروع به تولید ماهواره‌هایی با روشنایی ۴.۶ برابر کمتر از رنگ آمیزی آنتن‌ها با رنگ مخصوص یا نصب سایبان برای محافظت از آن ها در برابر اشعه‌های خورشید کرده است.

با این حال، تعداد کل صورت‌های فلکی چند ماهواره‌ای متعلق به موجودات مختلف در آینده افزایش خواهد یافت؛ بنابراین احتمالاً همه با اتخاذ چنین اقداماتی موافقت نخواهند کرد.

این کارشناس آکادمیک درباره پروژه‌هایی برای روشن کردن مناطق مختلف زمین در شب با استفاده از منابع نور فضایی هشدار می‌دهد؛ بنابراین به گفته وی، معضل آلودگی نوری آسمان شب را ۵باید در منظری گسترده‌تر بررسی کرد.

او می‌گوید: «تأثیر نور بر انسان در شب و اختلال در ساعت بیولوژیکی (ناهمزمانی) از عوامل اصلی عدم تعادل بدن، کاهش عملکرد ذهنی و فیزیکی، بی خوابی، افسردگی و اختلالات گوارشی است.»