به گزارش بامداد جمعه ایرنا، خبرگزاری سودان افزود که این تصمیم در اعتراض به میزبانی نایروبی از نشستهای شبه نظامیان «پشتیبانی سریع» و متحدانش اتخاذ شده است.
وزارت خارجه سودان در بیانه رسمی با تاکید بر اینکه کنیا بخشی از تجاوز به سودان شده است، هشدار داد که استقبال نایروبی از آنچه که خارطوم آن را «دولت موازی» توصیف کرد، تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی سودان است.
وزارت خارجه سودان با اشاره به اینکه خارطوم از اتخاذ اقدامات لازم برای حفاظت از امنیت ملی خود تردید نخواهد کرد، از کنیا خواست از این اقدام که ممکن است وضعیت را پیچیدهتر کند، عقب نشینی کند.
تصمیم جدید برای بازگشایی گذرگاه مرزی «ادری» در سودان
از سوی دیگر، دولت سودان از ادامه بازگشایی گذرگاه «ادری» هم مرز با چاد به مدت سه ماه برای کاهش درد و رنج شهروندان دارفور خبر داد.
وزارت امور خارجه سودان در بیانیهای افزود که دولت این کشور متعهد به تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به مناطق آسیب دیده از جنگ به ویژه ایالتهای دارفور و استفاده از تمام گذرگاههای مرزی موجود برای این منظور است.
پیشتر شورای حاکمیت انتقالی سودان در آگوست گذشته تصمیم گرفته بود که گذرگاه مرزی ادری را برای یک دوره سه ماهه باز کند تا رسیدن کمکهای بشردوستانه از جمله مناطقی که مورد تجاوز نیروهای پشتیبانی سریع قرار گرفتهاند، چه در دارفور یا سایر مناطق مختلف سودان را تضمین کند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۲) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتوگوها ثمری نداشته است.
تاکنون چندین بار در سودان با وساطت بینالمللی آتشبس اعلام شده اما طرفهای درگیر به طور مداوم آن را نقض کردهاند.
این درگیریها که در مناطق جداگانه سودان که بیشتر آنها در خارطوم متمرکز شده، ادامه دارد و صدها غیرنظامی کشته یا زخمی شدهاند.
اختلافات بین عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش سودان و محمد حمدان دقلو فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع پس از امضای «توافقنامه چارچوب» برای ایجاد دوره انتقالی و انتقال قدرت به غیرنظامیان علنی شد.
دقلو پس از درخواست ارتش برای ادغام نیروهای واکنش در نیروهای مسلح، ارتش سودان را به برنامهریزی برای ابقا در قدرت وعدم واگذاری قدرت به غیرنظامیان متهم کرد، این در حالی است که ارتش تحرکات نیروهای واکنش سریع را یک شورش علیه دولت انتقالی خواند.
از زمان آغاز جنگ میان نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) و نیروهای مسلح سودان (SAF) در ۱۵ آوریل، به ویژه در خارطوم و ایالت دارفور، هزاران نفر کشته و بیش از چهار میلیون نفر آواره شدهاند.