به گزارش خبرنگار ایرنا، مایک والتز مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید با اشاره به اظهارات ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین مبنی بر اینکه ترامپ در «فضای اطلاعات نادرست» عمل میکند، گفت که اوکراین بر روی معامله مواد معدنی کمیاب تمرکز کند نه توهین به ترامپ.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید تصریح کرد: «بعضی از لفاظیهایی که صراحتاً از کی یف منتشر می شود و توهینها به رئیسجمهور ترامپ غیرقابل قبول است».
گفته می شود ترامپ از اظهارات زلنسکی خشمگین شده و این موضوع باعث شده است که رئیس جمهوری اوکراین را "دیکتاتور" خطاب کند.
والتز گفت: «وزیر خزانهداری ما شخصاً این سفر را انجام داد تا به اوکراینیها پیشنهادی را ارائه دهد که فقط میتوان آن را به عنوان یک فرصت تاریخی توصیف کرد، یعنی برای آمریکا سرمایهگذاری مشترک با اوکراین در مواد معدنی، در منابع خود و رشد واقعی.»
او در تبیین دستاوردهای دولت ترامپ در ماه نخست دومین دوره ریاست جمهوری اش، ضمن بیان اینکه تنها دونالد ترامپ قادر به رهبری جهان به سوی صلح است، نقش شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را در مذاکرات آمریکا با روسیه ارزشمند توصیف کرد.
مشاور امنیت ملی دولت ترامپ همچنین با تمجید از عربستان سعودی برای میزبانی مذاکرات «تاریخی» میان هیاتهای آمریکایی و روسی در ریاض گفت: نقش محمد بن سلمان را در مذاکرات با روسیه با ارزش میدانیم.
استیون ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ به خاورمیانه نیز با قدردانی از تلاشهای عربستان در پیشبرد صلح با روسیه، این تلاشها را «بزرگ» توصیف کرد و گفت که عربستان سعودی به طور مستقیم در تلاشها برای آزادی مارک فوگل، شهروند آمریکایی از روسیه، نقش داشت.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، پس از گفت وگوهای هیات های واشنگتن - مسکو در ریاض درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را به صراحت درباره کفایت و شایستگی او برای تداوم ریاست جمهوری آغاز کرده است و با عصبانیت از حجم کمک های دولت جو بایدن به کی یف، زلنسکی را روز چهارشنبه دو بار دیکتاتور خواند و تهدید کرد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: زلنسکی یک دیکتاتور بدون انتخابات است و بهتر است فورا اقدام کند زیرا در غیر این صورت کشوری برایش باقی نخواهد ماند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
در پی این تماسها، هیاتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز - سه شنبه ۳۰ بهمن - (۱۱ صبح به وقت تهران) گفتوگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند. هیات های روسیه و آمریکا به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی با یکدیگر گفت و گو کردند.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، لغو تمام تحریم های غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.