شناسهٔ خبر: 71481754 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون ترامپ: اروپا شهروندان خود را سانسور می‌کند؛ جنگ اوکراین باید پایان یابد

 نیویورک – ایرنا- «جی دی ونس» معاون دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، در گردهمایی کنش سیاسی محافظه‌کاران (CPAC) در واشنگتن دی سی، ادعاهایش در کنفرانس مونیخ، مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی شهروندان خود را سانسور می‌کنند و دموکراسی‌های خود را تضعیف کرده اند، تکرار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، جی دی ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا یک بار دیگر رومانی را مثال زد که انتخابات در دسامبر را پس از مشکوک شدن به دخالت روسیه لغو کرد.

معاون ترامپ گفت: « بدیهی است که ما به اتحادهای مهم با اروپا ادامه خواهیم داد، اما من واقعاً فکر می‌کنم قدرت این اتحادها به این بستگی دارد که آیا ما جوامع خود را در مسیر درست قرار می دهیم یا خیر؟»

جی دی ونس افزود که "دوستی" اروپا و آمریکا باید "بر اساس ارزش های مشترک" باشد. او همچنین با دفاع از استراتژی ترامپ در ارتباط با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، به مذاکرات جاری برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین اشاره کرد.

وی گفت: آنها (اروپایی ها) می گویند، چرا با روسیه گفتگو می کنید؟ چگونه می خواهید جنگ را پایان دهید؟ آیا نباید با روسیه گفتگو کنید؟ اگر واقعاً می‌خواهید درگیری را به پایان برسانید، باید با همه افراد درگیر در جنگ گفتگو کنید.

معاون رئیس جمهور آمریکا با اشاره به اینکه اروپا باید تابع سیاست‌های ترامپ باشد، گفت که صلح در اوکراین به نفع روسیه و اوکراین و تمام اروپا است.

اما اوکراین استدلال کرده که از مذاکرات صلح آمریکا و روسیه که ممکن است آینده این کشور را تعیین کند، کنار گذاشته شده است.

او درباره آتش بس غزه نیز گفت که ترامپ برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه به سرزمین‌های اشغالی خواهد جنگید.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، پس از گفت وگوهای هیات های واشنگتن - مسکو در ریاض درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را به صراحت درباره کفایت و شایستگی او برای تداوم ریاست جمهوری ‌آغاز کرده است و با عصبانیت از حجم کمک های دولت جو بایدن به کی یف، زلنسکی را روز چهارشنبه دو بار دیکتاتور خواند و تهدید کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: زلنسکی یک دیکتاتور بدون انتخابات است و بهتر است فورا اقدام کند زیرا در غیر این ‌صورت کشوری برایش باقی نخواهد ماند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.

وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.

در پی این تماس‌ها، هیات‌های روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز - سه شنبه ۳۰ بهمن - (۱۱ صبح به وقت تهران) گفت‌وگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند. هیات های روسیه و آمریکا به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی با یکدیگر گفت و گو کردند.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.

مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، لغو تمام تحریم های غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.