شناسهٔ خبر: 71481226 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله العظمی سبحانی:

ندای تشیع به وسیله افراد آگاه به جهان می‌رسد

یکی از مراجع عظام تقلید شیعه بر زنده نگاه داشتن پژوهش در حوزه و اسلام تاکید کرد و گفت: ندای تشیع به وسیله افراد درس خوانده و آگاه به جهان می‌رسد.

صاحب‌خبر -

جعفر سبحانی، از مراجع تقلید شیعه

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت الله جعفر سبحانی، از مراجع عظام تقلید شیعه امروز، پنجشنبه دوم اسفندماه در مراسم اختتامیه بیست و ششمین دوره جشنواره بین المللی شیخ طوسی که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) جامعه المصطفی برگزار شد، اظهار کرد: اولین شخصیتی که در تاریخ، «پژوهش» را آغاز کرده، امیر مؤمنان علی (ع) است. هنگامی که مردم قرآن را غلط می‌خواندند، حضرت قواعد نحو را منظم کرد. ایشان سپس به ابوالاسود فرمود: برو دنبال این. او را به پژوهش دعوت کرد. او هم توانست در حد خودش مقدار زیادی از قواعد صرف و نحو را از لغت عرب جمع کند و تحویل دیگران دهد؛ لذا امیرالمومنین (ع) پایه گذار پژوهش است.

ایشان ادامه داد: متأسفانه آنچه در اختیار ماست، اندک است ولی آنچه اهل سنت در تاریخ نقل کردند، خیلی مفصّل است. قواعدی که امیرالمومنین (ع) استخراج کردند و سپس ابوالاسود و دیگران این مسیر تحقیق را ادامه دادند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق (ع) تاکید کرد: ما مسلمانان بالاخص شیعه باید افتخار کنیم که پیشوای ما «پژوهش» را برای اولین بار پایه گذاری کرد.

ایشان بیان کرد: امام خمینی(ره) می‌فرمود: «اگر امام صادق (ع) همه احکام را در یک کتابی نوشته و به ما داده بود، اسلام پیشرفت نمی‌کرد و با مشکلات برخورد می‌کرد». آنچه اسلام را زنده نگاه داشته، همین «ان قلت» و «ان قلتها» و این پژوهش هاست. اگر در یکجا جمع کرده بود و به ما داده بودند، این، سبب انجماد می‌شد؛ لذا باید علما یکی پس از دیگری پژوهش کنند، مطلب را پیش ببرند تا مطلب را به اینجا برسانند.

آیت الله سبحانی گفت: روشی که در حوزه علمیه ما بوده و انشاء الله هست، سبب زنده ماندن قرآن و احکام و اسلام است و الا اگر ما پژوهش را به همین قدما متوقف کنیم، «لموت و مات الاسلام».

ایشان تاکید کرد: پژوهش باید ادامه پیدا کند، نباید عظمت علما چشم ما را بگیرد. شیخ طوسی با آن عظمت یک مسئله، اما ابن ادریس هم در کنار او می‌آید انتقاد می‌کند. این نشانه عظمت شیخ طوسی است که مانند ابن ادریس گاهی قبول و گاهی رد می‌کند.

استاد سطوح عالی و خارج فقه حوزه علمیه بر زنده نگاه داشتن پژوهش در حوزه و اسلام تاکید کرد و گفت: از نقد نترسیم، نقد سبب رشد علم ماست. ان قلت‌ها سبب پیشرفت ماست.

ایشان با بیان اینکه قبل از انقلاب گاهی یکی دو نفر از آفریقا برای تحصیل به اینجا می‌آمدند و ما بال در می‌آوردیم، افزود: امروز جامعة المصطفی به عنوان یک واحد جهانی درآمده است، از همه اطراف می‌آیند و اینها توانسته‌اند ندای اسلام را به همه جهان برسانند و این یکی از نتایج انقلاب ماست که توانستیم به عنوان یک واحد در جهان طلبه بپذیریم.

ایشان تاکید کرد: برخی دانشکده‌ها در جهان، پذیرش را محدود به مذهب خاص می‌کنند اما درب جامعه المصطفی به روی همه باز است. این یکی از افتخارات ما و نتایج انقلاب اسلامی است.

ایشان ادامه داد: شیخ کاشف الغطاء می‌نویسد: «عده‌ای از عراقی‌ها را برای تحصیل به مصر فرستادند، مصری‌ها آنها را همانند حیوانات می‌زدند». اما امروز می‌بینیم که کتاب‌های متعدد شیعی به وفور در مصر چاپ شده است.

آیت الله سبحانی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که دستور می‌دهد «اسلام باید جهانگیر باشد» گفت: یکی از راه‌های جهانگیر بودن اسلام این است که «مبلغ» تربیت کنیم و آنها ندای اسلام و تشیع را به جهانیان برسانند. ندای تشیع به وسیله افراد درس خوانده و آگاه به جهان می‌رسد.

انتهای پیام