باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - مرکز تحقیق و بررسی الاتحاد در گزارشی نوشت: سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله پس از ربع قرن تعقیب و گریز رژیم تروریستی اسرائیل که هزینههای جانی، فنی و مادی و بودجه آمریکا و این رژیم را تمام کرد، به شهادت رسید. شهادت او بینظیر و جدید بود، هیچکس بهگونهای که او مورد هدف قرار گرفته بود، ترور نشده بود، که نشاندهنده اضطراب، وحشت و تهدید وجودی بود که برای دشمنان ایجاد کرده بود.
سید حسن نصرالله همانطور که تاریخ به یاد میآورد در حین رهبری نبرد حمایت از غزه به شهادت رسید که ده هواپیمای جنگی در اقدامی که تاکنون سابقه نداشته است، ۸۳ تن موشک و بمب را در امتداد پنج خیابان به منطقهای که او در آن بود پرتاب کردند تا هر امیدی به زنده ماندن یا حتی نفس کشیدن داشت، از بین ببردند. رژیم تروریستی اسرائیل و متحدان آن امیدوار بودند که شهادت سید حسن نصرالله اعلام پایان یک مرحله تاریخی باشد که در آن سلاحها به پایان میرسد، مقاومت پایان مییابد و رژیم دوران جدیدی را در تاریخ تسلط و اشغال خود آغاز میکند.
اما شهادت سید حسن نصرالله آغاز جنگی بود که چند ساعت پس از شهادت او آغاز شد، دشمن جنگ خشونت آمیزی را در جنوب، بقاع و بیروت آغاز کرد و جنگ به به طرابلس، زغارتا و هرمل رسید تا مردم مقاومت را که از شهادت رهبر خود با معنای فداکاری و نوع دوستی الهام گرفته بودند، تضعیف کند، اما جنگ پاییزی ۲۰۲۴ نتوانست تأثیرات و نتایج منفی خود را آنطور که دشمن میخواست، بر جای بگذارد.
به تعویق افتادن مراسم تشییع سید حسن نصرالله به مدت نزدیک به پنج ماه، همراه با وقایع پیشین، زمینهای را فراهم آورد که از طریق آن، مراسم تشییع، ایستگاهی زمانی، تاریخی و نقطه عطفی باشد که در اعماق خاطره جمعی همه کسانی که در دوران سید حسن نصرالله در سراسر پنج قاره زندگی میکردند، حک شود.
روز تاریخی: نقطه عطف
تشییع پیکر سید حسن نصرالله آنطور که برخی معتقدند یا تصور میکنند صفحه بستهای نخواهد بود، بلکه یک نقطه عطف تاریخی تعیین کننده در موضوع بازسازی مقاومت است. روز تاریخی تدفین نه تنها ایستگاهی برای ابراز احساسات و عواطف است، بلکه پیامی است که نشان دهد این جماعت که رهبر، حامی و پشتیبان خود را از دست دادند، با مرگ او نمیمیرند و آنطور که دشمنانشان میخواهند، شکست نمیخورند، بلکه با خون و آموزهها و دستورات او روشن میشوند تا راهی را که او دنبال کرده است، دنبال کنند و آن را الگو قرار دهند.
زمان تشییع پیکر سید حسن نصرالله مصادف با دورهای است که نقطه عطف سیاسی ظریفی در منطقه عربی و اسلامی است، زیرا ترامپ آماده میشود تا از طریق تهدید و ارعاب، کشورهای عربی منطقه را وادار کند تا پایان یک دوره زمانی و یک محور کامل از رهبران، نمادها، و برخی و عناصر زنده و زندگی اعتراف کنند.
در شرایطی که عدهای به دنبال تبعید مردم غزه به مصر و اردن هستند، آیا تشییع کنندگان موفق خواهند شد صدای و پیام خود را به گوش جهانیان برسانند؟ آنها همچنان به عهد و عهد پایبند هستند و مصممتر از گذشته شدهاند، زیرا شهادت مسئولیت سنگینی بر جای میگذارد که دیگران باید آن را به خوبی به دوش بکشند. تداوم و اصرار بر پیروی از
رویکرد
شخصی که الهام، حافظ، رهبر و پدر دلسوز بود، جایگاه و حضورش هرگز از بین نمیرود، بلکه عمیقتر در جان عاشقانش ریشه میکند، به گونهای که احساسات نسبت به او به انگیزههای متعددی برای پایبندی به آموزههایش، حفظ فرامینش، همذات پنداری با سخنانش و ابراز وفاداری به او حتی پس از نبودنش تبدیل میشود.
تردیدی نیست که احساسات مردم مقاومت نسبت به رهبر مقاومت برای هر رهبر یا سیاستمدار، دوست یا دشمن سوالات بسیاری ایجاد میکند، زیرا الگوی منحصربهفردی از رابطه رهبر و مردم را تشکیل میدهد، رابطهای که بسیاری از سران جهان نتوانستند آن تکمیل بکنند. این باعث میشود که شخص از خود بپرسد: راز این انبوه احساسات، اشتیاق و وفاداری چیست؟ چگونه سید توانست این مقام را در میان تودهها به دست آورد؟ راز شخصیت، زندگی نامه و مناصب او چیست؟ چگونه یک رهبر میتواند ویژگیهای کاریزماتیکی مانند ویژگیهایی که او دارد ایجاد کند؟
این مرکز در ادامه تاکید کرد که در تشییع جنازه سید باید صبر و مشت و سرهای برافراشته و شعار سنجیده مشهود باشد چرا که سید شهید شد تا ملت ذلیل نشوند و این وظیفه مخاطبانش است که با شهادت و مواضع او سر بلند کنند. شهادت سید نقطه عطفی در مسیر تاریخ، در ساخت و نگارش آن است.
انتقام و الهام
شکی نیست که همه بدون استثنا میخواهند انتقام سید حسن نصرالله را بگیرند، اما چگونه این احساس عاطفی را متبلور شود تا ارزشی جهادی داشته باشد؟ در روز تشییع جنازه، مردم احساساتی را تجربه خواهند کرد که به ظاهر متناقض، اما اساسا مشابه هستند. اینها احساساتی است که مردم از پنج ماه پیش برای آن آماده شدهاند، در حالی که برخی سعی در انکار یا برداشتن مسئولیت آن از روی دوش دشمن دارند.
بهترین گواه بر انتقام و خشم، اقدام مجاهدان و رزمندگان مقاومت در خط مقدم است که روحیه رزمی نادری از شجاعت و دلاوری دارند و همچنین مردم در زمان ایستادگی و شکیبایی خود، فداکاری هایشان را یک هدف بسیار ناچیز از این فداکاری میدانند روح، احساسات و باورها را میخورد.
الاتحاد در پایان تاکید کرد که تشییع پیکر سید حسن نصرالله فرصتی برای تثبیت ایده الهام گرفتن از زندگی نامه ایشان است و این در واقع نوعی جبران روانی است که در مکانیسمهای دفاعی فرد در مواجهه با بحرانها به آن متوسل میشود. الهام از سید در چه موقعیتها و موضوعاتی لازم است؟ تبیین شبهه ها، حفظ روحیه بالا، اهتمام به امور تربیتی و نقش افراد در خانواده، دعوت همیشگی مسلمانان به وحدت، اولویت دادن به فلسطین، حمایت از مظلوم و خدمت به دیگران و دیگر مواضعی که سید شهید بر آن تأکید داشت.
منبع: مرکز تحقیق و بررسی الاتحاد