شناسهٔ خبر: 71479925 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

بازنگری در بودجه و هزینه‌های پنتاگون

صاحب‌خبر -
 گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از زمان آغاز کارش با یاری ایلان ماسک در صدد تغییرات ساختاری عظیم در دستگاه‌های دولتی است. ظاهرا پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا برای صرفه‌جویی در پنتاگون پیشقدم شده است.
پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا دستور بازنگری در تقسیم بودجه پنتاگون را صادر کرده‌است. به گزارش رسانه‌های آمریکا یکی از اهداف هگست صرفه‌جویی در هزینه‌های این وزارتخانه است.
او به مقامات ارشد وزارت دفاع دستور داده است که هشت درصد از بودجه‌ این وزارتخانه برای سال ۲۰۲۶ را برای امور دیگر برنامه‌ریزی کنند. صحبت از رقمی بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است که تا کنون صرف برنامه‌هایی می‌شده که در دوره ریاست جمهوری جو بایدن، رئیس جمهوری پیشین جریان داشتند.
حال قرار است که این مبلغ ۵۰ میلیارد دلاری که در پی بازنگری صرفه‌جویی می‌شوند، برای امور سیاسی‌امنیتی هزینه شوند که دونالد ترامپ آن‌ها را در اولویت قرار داده است.
طبق اعلام وزارت دفاع آمریکا، پتناگون از این پس "نیروی خود را بر وظیفه اصلی‌اش متمرکز خواهد: بازدارندگی و پیروزی در جنگ".
در بیانیه‌ای که وزارت دفاع آمریکا در این رابطه منتشر کرده، از هزینه‌هایی که تا کنون برای مقابله با تغییرات اقلیمی و همچنین بوروکراسی صرف می‌شده، انتقاد شده است.
پیش از آن، نشریه واشنگتن پست گزارش داده بود، هگست در راستای دستور بازنگری هزینه‌های پنتاگون از مقام‌های ارشد این وزارتخانه خواسته است که در طی پنج سال آینده، هر ساله ۸ درصد در بودجه وزارت دفاع صرفه‌جویی کنند.
به نوشته واشنگتن پست هزینه‌های مربوط به عملیات در مرزهای جنوبی آمریکا، سامانه‌های دفاع موشکی و همچنین مدرنیزه کردن سلاح‌های هسته‌ای از مواردی هستند که این صرفه‌جویی‌ها شامل آن‌ها نمی‌شود.در حالی که در گزارش این نشریه صرفه‌جویی در بودجه‌های سالانه وزارت دفاع سخن رفته، در بیناینه پنتاگون صحبت از تخصیص مبالغ صرفه‌جویی به امور دیگر است.
بودجه دفاعی ایالات متحده در سال جاری میلادی که از سوی کنگره آمریکا به تصویب رسید، بر ۸۹۵ میلیارد دلار بالغ می‌شود که ۸۵۰ میلیارد دلار از آن تحت کنترل وزارت دفاع قرار دارد. دونالد ترامپ به ایلان ماسک، مسئول "کارآمدسازی دولت" دستور داده است، هزینه‌های پنتاگون را زیر ذره‌بین بررسی کند تا ببیند چه مبالغی از بودجه وزارت دفاع "هدر می‌روند".
"بخش كارآمدسازی دولت" تحت هدایت ایلان ماسک که ترامپ دستور راه‌اندازی آن را داده است، نهادی بحث‌برانگیز محسوب می‌شود که حیطه اختیارات آن  کاملا مشخص نیست.
ماسک اقدامات خود را قانونی خواند و مدعی شده است که دستگاه‌های دولتی فدرال از فرمان بردن از دستورات ترامپ و کابینه‌اش سرپیچی می‌کنند.
او همچنین ادعا کرد: «وقتی اراده رئیس‌جمهور اجرا نشود − و رئیس‌جمهور نماینده اراده مردم است – یعنی اراده مردم اجرا نمی‌شود.» این ادعا البته تفکیک قوا در نظامی دموکراتیک را نادیده می‌گیرد. از آن گذشته شخص رئیس‌جمهور تنها نماینده مردم نیست، بلکه کنگره آمریکا نیز به عنوان یک نهاد فعال در قانون‌گذاری نماینده اراده شهروندان ایالات متحده است.
ترامپ گفته است که ایلان ماسک در راستای فعالیت‌ها و اقدامات مربوط به "کار‌آمدسازی" به این مسئله توجه خواهد کرد که بین وظایفش در این رابطه و علایق و مصالح شخصی‌‌اش تضادی و تلاقی صورت نگیرد. رئیس‌جمهور آمریکا اما نگفته است، نظارت بر رعایت شدن این امر چگونه خواهد بود.
ماسک که ثروتمندترین فرد در جهان محسوب می‌شود، از سفارش‌های دولت آمریکا سود کلانی می‌برد، برای نمونه در چارچوب فعالیت‌های شرکت فضانوردی اسپیس ایکس.
 

برچسب‌ها: