به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، آنتون علیخانوف روز پنجشنبه دوم اسفند ۱۴۰۳ در حاشیه مجمع فناوریهای آینده در مسکو در پاسخ به پرسش دیگری افزود: روسیه منتظر شرکت های خارجی خارج شده از این کشور با آغوش باز نیست.
وی اظهار داشت: آنها باید برای همه چیز از جمله رفتار خود هزینه پرداخت کنند.
وزیر صنعت و تجارت روسیه گفت: صنعت این کشور پس از خروج برندهای خارجی فرصتهای زیادی برای توسعه یافته است؛ به همین دلیل است که ما خروج شرکتهای غربی را فرصتی برای توسعه می دانیم و نمی خواهیم تسلیم شویم.
پیش از این، وزارت صنعت و تجارت روسیه اعلام کرده بود که این وزارتخانه مأموریتی در زمینه تشویق برندهای خارجی که بازار این کشور را ترک کردهاند ندارد، بلکه رویکرد آن، توسعه برندهای داخلی با حمایت دولت است.
این وزارتخانه افزود: موضوع بازگشت برندهای غربی به بازار روسیه به صورت موردی و جداگانه بررسی میشود و در عین حال، منافع تولیدکنندگان داخلی و حمایت از بازار داخلی در اولویت وزارت صنعت و تجارت فدراسیون روسیه است.
در همین حال، الویرا نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه نیز روز پنجشنبه اعلام کرد: برای صحبت درباره بازگشت ویزا و مسترکارت به روسیه زود است.
گمانهزنی و زمزمه بازگشت برندهای غربی که بازار روسیه را ترک کردهاند پس از تماسهای رؤسای جمهور و دیدار هیأتهای روسیه و آمریکا قوت گرفته است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
پس از آن، کشورهای غربی ضمن مصادره اموال روسیه، تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال کردهاند.
در تازه ترین اقدام، یک مقام اروپایی ۱۹ فوریه ۲۰۲۵ برابر با اول اسفند ۱۴۰۳ گفت: نمایندگان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا شانزدهمین بسته تحریم ها علیه روسیه همزمان با سومین سالگرد آغاز عملیات نظامی ویژه فدراسیون روسیه در اوکراین تصویب کردند. این بسته جدید تحریمی، ۲۴ فوریه برابر با ششم اسفندماه ۱۴۰۳ به تصویب وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا خواهد رسید.
این بسته جدید، واردات آلومینیوم از روسیه را ممنوع کرده و صادرات کروم و برخی مواد شیمیایی به روسیه را نیز متوقف میکند.
پیش از این، رئیس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه در مطلبی طعنه آمیز در کانال تلگرامی خود نوشت: قانون اجازه استفاده از پودر حشرات در محصولات غذایی که هم اکنون در اتحادیه اروپا در حال اجرا است، نتیجه تحریمهای غرب علیه روسیه است.
ویاچسلاو والودین افزود: این مقررات جدید اتحادیه اروپا، پیامد سیاست تحریمی غرب علیه روسیه است که منجر به اختلالات اقتصادی، تعطیلی صنایع و مشکلات قابل توجه در تجارت محصولات کشاورزی شده است.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا مجوز استفاده از پودر کرم حشرات را در نان، پنیر و ماکارونی تأیید کرده است و حال آنکه هیچ کس در این قاره نگران این نیست که مصرف حشرات میتواند موجب بیماریهای جدی شود.
رئیس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه از مخاطبان کانال تلگرامی خود دعوت کرد که خود در این زمینه نتیجه گیری کنند؛ وی سپس افزود: در روسیه، تنها حیوانات و ماهیها با حشرات یا کرم تغذیه میشوند.