شناسهٔ خبر: 71478676 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

اعلام جزئیات جلسات این هفته کمیسیون‌های تخصصی مجلس

برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلساتی با مسئولان دولتی داشتند و طرح‌ها و لوایح مختلفی را بررسی کردند که در این گزارش به آنها می‌پردازیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، کمیسیون‌های تخصصی مجلس هر هفته تشکیل جلسه داده و مواردی که در دستورکار هفتگی قرار دارد را بررسی می‌کنند. در این هفته نیز طبق روال نشست این کمیسیون‌ها با برخی از مسئولان دولتی برای بررسی طرح‌ها و لوایح و مسائل روز برگزار شد که در این گزارش مصوبات و موضوعات ارزیابی شده در کمیسیون‌ها را می‌خوانید:

*اقدام کمیسیون حقوقی و پزشکی قانونی برای کاهش رنج و انتظار متقاضیان پیوند قرنیه

بنابراین گزارش این هفته جلسه کمیسیون قضایی و حقوقی تشکیل شد که محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در تشریح این نشست درباره تسهیل فرایند حقوقی، قضایی و علمی اهدای عضو و مشخصاً پیوند قرنیه گفت: رئیس بانک چشم ایران، از کمیسیون درخواستی در مسیر کاهش مدت انتظار دریافت کنندگان عضو و تامین نیاز بخش پزشکی کشور به بافت قابل پیوند داشت تا برای دریافت رضایت از وراث قانونی متوفی جهت اهدا، سازوکاری ایجاد شود.

وی افزود: با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف این موضوع بررسی شد و میهمانان نظرات و ملاحظات خود را اعلام کردند و مقرر شد مجموعه بانک چشم در کنار پزشکی قانونی به طور آزمایشی در فرآیند اخذ رضایت از وراث قانونی متوفی، مشارکت کند همچنین مقرر شد جهت نظارت بر بانک اعضا و بافت‌های اهدایی وزارت بهداشت سامانه‌ای را ایجاد تا همه فرآیند اهدا در آن ثبت و مشخص شود صاحب عضو و بافت اهدایی چه کسی بوده و در کدام بیمارستان مورد پیوند و به چه کسی اهدا می‌شود. همینطور پیشنهاد شد با توجه به اهمیت موضوع بانک چشم از معاونت غذا و دارو به معاونت درمان منتقل شود و در نهایت پیشنهاد شد برای ساماندهی پیوند اعضا طرح یا لایحه‌ای با همکاری بخش‌های مرتبط تدوین و به مجلس تقدیم شود.

همچنین سیدعلی یزدیخواه نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به جلسه این هفته کمیسیون متبوعش از برگزاری انتخابات اعضای هیات تحقیق و تفحص از عملکرد اداره ورزش و جوانان خوزستان با محوریت شهرستان‌های (آبادان، اهواز، ماهشهر، خرمشهر و دزفول) خبر داد و گفت: در نتیجه این انتخابات چند تن از نمایندگان به انتخاب اعضای کمیسیون فرهنگی برای انجام تحقیق و تفحص از عملکرد اداره ورزش و جوانان خوزستان انتخاب شدند.

*تصمیم‌گیری‌ درباره «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» به جلسه بعدی موکول شد

ولی داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس هم با اشاره به بررسی «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» در نشست این هفته این کمیسیون، گفت: جلسه این هفته چهارمین جلسه‌ای بود که این لایحه در کمیسیون مطرح شد که باز هم به نتیجه قطعی نرسیدیم، اما به پایان بررسی طرح نزدیک شدیم و پیش‌بینی می‌شود تا هفته آینده این موضوع در کمیسیون جمع‌بندی شود.

*ضرورت ارائه نقشه حمایتی تامین امنیت دانشگاه‌ها

احسان عظیمی‌راد هم با اشاره به جلسه این هفته کمیسیون آموزش گفت: در این جلسه ابعاد مختلف کشته شدن امیر محمد خالقی، دانشجوی دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران با حضور جمعی از مسئولان مربوطه مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: اعضای کمیسیون تاکید به شکل گیری شورای تامین در کنار قوه قضاییه، فراجا و وزارت علوم داشتند که برای این موضوع نه تنها در وزارت علوم بلکه شهرستانها و استان‌ها تدبیری اتخاذ شود تا شاهد این اتفاقات و حوادث مشابه این چنینی نباشیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش بیان کرد: در مجموع نظر اعضای کمیسیون بر این بود که سه مرجع فراجا، قوه قضاییه و مجموعه وزارت علوم که درگیر شدند به صورت مشترک درخواستی را خدمت رئیس جمهور ارائه کنند تا نقشه حمایتی تامین امنیت دانشگاه‌ها و مراکز آسیب پذیر برای کل کشور عملیاتی شود.

* پایتخت نیازمند حداقل ۹ هزار اتوبوس جدید است

همچنین این هفته اعضای کمیسیون عمران با مسئولان شهرداری تهران جلسه داشتند که عبدالجلال ایری سخنگوی این کمیسیون در تشریح این نشست گفت: این جلسه با حضور رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و مسئولان شهرداری تهران برگزار شد.

وی افزود: در این جلسه گزارشی از وضعیت ناوگان تاکسیرانی و نیازهای آن ارائه شد که بر اساس این گزارش، حدود نیمی از ناوگان سواری شهر تهران فرسوده بوده و نیازمند نوسازی است. همچنین، بیش از ۹۵ درصد ناوگان ون فرسوده هستند. بر این اساس، شهر تهران به نوسازی حدود ۴۰ هزار تاکسی نیاز دارد که اولویت با تامین خودروی برقی بوده که باید با حمایت دولت و از طریق ارائه تسهیلات تأمین شود. علاوه بر این، در حوزه اتوبوس‌رانی نیز حدود ۷۰ درصد این ناوگان فرسوده بوده و پایتخت در شرایط فعلی حداقل به حدود ۹هزار دستگاه اتوبوس جدید نیاز دارد.

علاوه بر این سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نیز در تشریح نشست کمیسیون متبوعش ، از بررسی و جمع بندی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور برای ارائه گزارش به کمیسیون تلفیق با حضور مسئولان مربوطه خبر داد و گفت: در این نشست درباره وضعیت بودجه حوزه درمان در سال ۱۴۰۴ و تاثیر آن بر مردم هشدارهای لازم داده و تاکید شد که با توجه به میزان بودجه پیش بینی شده سال ۱۴۰۴ سال بسیار سختی برای حوزه درمان مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: در این رابطه درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ افزایش ۶۶ درصدی داشته اما اعتبارات بیمه سلامت ۴۰ درصد افزایش یافته و مابه التفاوت دیده نشده و به طور قطع این مابه التفاوت ۲۶ درصدی از جیب مردم پرداخت خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت افزود: همچنین، در حالی که ۸۵ همت برای دارو و ملزومات پزشکی پیش‌بینی شده اما وزارت بهداشت اعلام کرده که اعتبار واقعی برای این بخش ۱۷۰ همت است و این تفاوت اعتباری می‌تواند منجر به دو مشکل جدی شود یعنی تأخیر در پرداخت بیمه‌ها باعث می‌شود داروخانه‌ها انگیزه‌ای برای فروش دارو به بیماران نداشته باشند و همچنین کاهش توانایی مردم برای تأمین داروهای مورد نیاز را در پی دارد.

*ایجاد سامانه‌ای برای تسهیل تردد ایرانیان خارج از کشور به ایران

ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح نشست این هفته گفت: لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: مطابق ماده ۷ تصویب شده، مقرر شد معاونت حقوقی رئیس جمهور با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری نسبت به راه اندازی سامانه خدمات حقوقی رسیدگی به درخواست‌های حقوقی ایرانیان خارج از کشور اقدام کند و همینطور وزارت خارجه مکلف شد که بستر دسترسی ایرانیان خارج از کشور به خدمات مشاوره‌ای حقوقی را فراهم کند.

رضایی ادامه داد: در ماده ۸ نیز مقرر شد دولت در موارد ضروری اقدامات حمایتی لازم را برای ایرانیان خارج از کشور از طریق نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران یا سازمان‌های بین‌المللی و با هماهنگی دولت میزبان یا دولت ثالث به عمل بیاورد.

وی تصریح کرد: در ماده ۹ دولت مکلف شد نسبت به حفظ و تقویت هویت ایرانی اسلامی ایرانیان خارج از کشور و استمرار ارتباط فرهنگی آنها با سرزمین مادری از جمله از طریق برقراری امکان آموزش ایران شناسی، خط و زبان فارسی و فرهنگ و هنر ایرانی برای ایرانیان خارج از کشور اقدام کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: در ماده ۱۰ نیز مصوب شد به منظور تسهیل تردد ایرانیان خارج از کشور، دولت موظف است با تشکیل هیئتی به ریاست نماینده وزارت خارجه از طریق ایجاد سامانه استعلام، امکان اطلاع ایرانیان خارج از کشور متقاضی استعلام از آخرین وضعیت امکان تردد به کشور را که مبنای رفتار دستگاه‌های اجرایی ذیربط با استعلام کنندگان و متشکل از هیئت‌های ذی‌صلاح خواهد بود را فراهم کند.

انتهای‌ پیام/