به گزارش خبرنگار ایرنا، امید جهاننژادیان، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان، پنجشنبه در این آیین اظهار کرد: دومین جشنواره ملی نان در خوزستان از هفتم تا دهم اسفندماه ۱۴۰۳ با حضور ۱۵ استان در ۱۱۵ غرفه در محل سیلوی شهید آذرپیکان اهواز برای بازدید عموم مردم برپا خواهد بود.
جهاننژادیان هدف از برگزاری این جشنواره ملی را ارتقای کیفیت نان، آشنایی مردم با زنجیره تولید و عملآوری نان سنتی و صنعتی، ایجاد نشاط و فرهنگسازی و جلوگیری از ضایعات و دورریزی نان بیان کرد.
وی گفت: در حاشیه این جشنواره، نمایشگاهی از ابزارآلات تهیه، فرآوری و پخت نان در دهههای اخیر برپا خواهد بود.
معاون اقتصادی استاندار خوزستان نیز در این آیین با بیان اینکه آموزش نیروی انسانی و مهارت، مهمترین عامل ارتقای کیفیت نان است، افزود: در استان خوزستان به دلیل شرایط خاص اقلیمی و گرمای شدید، در عملآوری خمیر و پخت نان مشکلاتی ایجاد میشود، ولی انتظار داریم در ماههایی که هوا خنک است، کیفیت نان بهبود یابد.
محمد راضی جلالی افزود: در این جشنواره، مردم با زنجیره تهیه و پخت نان از مزرعه تا سفره آشنا خواهند شد و اهمیت نان در امنیت غذایی کشور در عمل تبیین خواهد شد.
وی دومین جشنواره ملی نان در خوزستان را مردمیترین جشنواره دانست که اقشار مختلف جامعه در آن حضور دارند و ابراز امیدواری کرد این جشنواره در آستانه حلول ماه مبارک رمضان در ایجاد طراوت و نشاط مؤثر باشد.
باید زنجیره تولید نان در خوزستان ارتقا پیدا کند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در این آیین گفت: خوزستان به لحاظ کمیت و کیفیت تولید گندم در صدر کشور قرار دارد، ولی مردم از کیفیت پخت نان رضایت ندارند.
جواد سلطانکاظمی با بیان اینکه در جشنواره ملی نان، کیفیت و تنوع پخت نان و زنجیره تولید در معرض دید عموم قرار میگیرد، افزود: باید تلاش کنیم با فرهنگسازی، ضایعات و دورریزی نان را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه کیفیت نان در برخی استانها از خوزستان بهتر است، اظهار کرد: باید زنجیره تولید نان در استان با آموزش نیروی انسانی و بهروز کردن تجهیزات ارتقا داده شود تا کیفیت عملآوری و پخت نان افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی استان به دلایل مختلف دورریز میشود، گفت: با برپایی چنین جشنوارههایی میتوان ضمن ارتقای فرهنگ عمومی، از ضایعات نان جلوگیری کرد.
دکتر مسعود مهدوینیا، معاون غذا و دارو دانشگاه جندیشاپور اهواز، نیز گفت: نان قوت غالب بخش عمدهای از جامعه ایرانی است، بنابراین سلامت مردم با بهداشت و سلامت نان گره خورده است.
وی پخت نان با گندم کامل (سبوسدار) را گامی مهم در ارتقا و سلامت نان توصیف کرد و گفت: با گذشت زمان ذائقه مردم در مصرف نان تغییر کرده، ولی با آموزش و ارتقای فرهنگ عمومی، در حال بازگشت به گذشته و مصرف نان کامل هستیم.
مهدوینیا آموزش نیروی انسانی و عملآوری صحیح همراه با استراحت مناسب خمیر را در بهبود کیفیت نان مؤثر دانست و گفت: اگر مقدمات عملآوری نان به خوبی رعایت شود، شاهد بهبود کیفیت نان و افزایش رضایتمندی مردم خواهیم بود.
بخش پایانی این آیین، رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی نان در خوزستان بود.