شناسهٔ خبر: 71477928 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

ارزیابی مشوق‌های بازآفرینی شهری و تدوین ضوابط ساختمان‌های بلند

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از ارزیابی اثربخشی مشوق‌های بازآفرینی در بافت‌های فرسوده، تدوین ضوابط ساختمان‌های بلند و توسعه حمل‌ونقل همگانی، شناسایی گسل‌ها و محدوده‌های فرونشست و اجرای طرح‌های پایلوت تاب‌آوری شهری با هدف بهبود کیفیت شهرسازی و ایجاد شهرهای پایدار خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، غزال راهب بخشی از مهم‌ترین رویکردها و سیاست‌های آن مرکز را در حوزه شهرسازی در همکاری با معاونت شهرسازی و معماری و دیگر نهادهای مربوطه که در تدوین سیاست‌های شهرسازی نقش دارند، تشریح کرد.

وی درباره راهبردهای مرکز برای بخش بافت‌های فرسوده افزود: در حوزه بافت‌های فرسوده، پروژه‌هایی در هماهنگی و مشارکت با شرکت بازآفرینی انجام شده است؛ در همین رابطه شرکت بازآفرینی شهری ایران برای پیشبرد کارهای خود، دستورالعمل مشوق‌ها را در بافت فرسوده در همراهی با شورای عالی شهرسازی و معماری تدوین و تصویب کرد. کاری که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام می‌دهد ارزیابی کارایی مشوق‌هایی است که در بافت‌های فرسوده در حال اجراست.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: در بافت‌های فرسوده، روش‌های مقاوم‌سازی و استفاده از مصالح ارزان با کیفیت نیز در حال پیگیری است که این راهبرد برای روستاها نیز کاربرد فراوانی دارد.

راهب درباره شهرسازی و اقداماتی که در این باره توسط مرکز در همکاری با معاونت شهرسازی و معماری انجام شده است، توضیح داد: در این بخش شاخص‌ترین اقدامات که در همکاری با شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران تعریف شد، شامل ضوابط استقرار ساختمان‌های بلند و توسعه حمل و نقل همگانی (TOD) است.

شناسایی حریم گسل‌ها و محدوده‌های فرونشست

وی ادامه داد: در کنار آن مرکز تحقیقات، همکاری‌هایی را با شورای‌عالی شهرسازی و معماری داشت که حریم گسل‌های شهرها و محدوده‌های فرونشست را شناسایی کرد و این‌ها می‌تواند در الحاق‌ها و توسعه‌های شهری و مکان‌یابی شهرهای جدید به کار بیاید.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: درباره ساختمان‌های بلند، مقرر شده بود تا بعد از ضوابط استقرار عام، تمام شهرها پهنه‌های بلندمرتبه خود را شناسایی کنند، در همین رابطه، مرکز اعلام آمادگی کرده است تا در ادامه این فرایند نه برای حذف ساختمان‌های بلند بلکه برای ساماندهی استقرار ساختمان‌های بلند بتواند نقش ایفا کند.

راهب بیان کرد: حمل و نقل همگانی، این طرح به عنوان ضابطه شورای عالی شهرسازی و معماری در پروژه‌های پایلوت در همکاری استان‌های مختلف با رویکرد بهینه سازی حمل و نقل عمومی پیگیری شد.

تاب‌آوری شهری از منظر شهرسازی

وی از جمله موارد دیگری که در دست انجام است و مقدمات آن فراهم شده را تاب‌آوری شهری از منظر شهرسازی عنوان کرد و گفت: در حوزه شهرسازی، پروژه‌های پایلوت در همکاری شورای عالی شهرسازی و معماری از جمله اقدامات مرکز بوده است. پروژه پایلوت طرح ویژه شهر کنگ به عنوان اولین طرح ویژه‌ای است که در بافت تاریخی جایگزین طرح جامع شهری انجام و کارهای مطالعات آن در مرکز تحقیقات انجام شد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: ارزیابی فضای شهری از منظر بهینه سازی مصرف انرژی نیز در مرکز شروع شده که در حال اتمام است. در این بخش به دنبال آن هستیم تا شاخص‌هایی را برای شهرهای پایدار از نظر مصرف منابع و انرژی در قالب مقیاس محله برنامه‌ریزی کنیم که به زودی به اتمام می‌رسد.