مرتضوی امروز ۲ اسفندماه در پنجمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد صادق اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان، کولیوند استاندار سمنان، جمعی از اعضای مرتبط شورای قضایی استان و مسئولان دستگاههای قضایی، اجرایی و انتظامی در سالن شهدای هفتم تیر دادگستری استان برگزار شد به اهمیت نهاد خانواده به عنوان اولین پایگاه اجتماعی اشاره و اظهارکرد: والدین نقش بسیار مهمی در تربیت فرزندان و فرهنگسازی جامعه دارند و مسئولان هم باید به این موضوع توجه ویژهای کنند.
وی با اشاره به تجربه موفق تشکیل کمیتههای پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی به ضرورت انجام تحقیقات و پژوهشهای علمی برای شناسایی راهکارهای خروج از چالشهای اجتماعی، تاکید کرد: نباید فقط به طرح مشکلات بسنده کنیم، بلکه باید به دنبال راهکارهای عملی باشیم و آسیبهای اجتماعی امروزه به منزله حوادث طبیعی هستند و برای رفع و حل آن مسائل، نیاز به همکاری بین دستگاههاست.
مرتضوی با بیان اینکه هیچ دستگاهی به تنهایی نمیتواند در اجرای برنامههای پیشگیرانه موفق باشد، خواستار همکاری همه جانبه نهادها برای کاهش آسیبهای اجتماعی شد و افزود: ما در قوه قضاییه در هر دو زمینه پیشگیری از وقوع جرایم و آسیبهای اجتماعی و همچنین برخورد قاطع با منشأهای فساد و گلوگاههای فسادزا توجه و اقدام میکنیم تا شاهد کاهش وقوع و ارتکاب به جرایم باشیم.
وی با اشاره به رویکرد هدفمند قوه قضاییه در برخورد با بسترهای فسادزا در عرصههای مختلف، گفت: برای نمونه سامانه پنجره واحد در حوزه زمین یکی از این اقداماتی است که با محوریت روسای کل دادگستری استان و معاونین اجتماعی در حال پیگیری است و این سامانه به کاهش جرایم در حوزه مربوطه کمک کرده و به سمت هوشمندسازی و کنترل بهتر وضعیت پیش میرود.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: مردم باید قبل از هر اقدامی تحقیق کنند و تصمیمات عاقلانه بگیرند و سپس اقدام کنند و مسئولان مربوطه نیز وظیفه دارند با اطلاعرسانی و فرهنگسازی مناسب، زمینههای ابتلا به آسیبهای مختلف را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه برخورد با اتباع بیگانه باید طبق موازین قانونی، اصولی و هدفمند باشد، در خصوص وضعیت اقامت اتباع بیگانه در کشور گفت: ما مسئولان باید به طور دقیق و اصولی درباره اتباع بیگانه تصمیمگیری کنیم و برنامهریزی لازم را انجام دهیم تا بتوانیم وضعیت آنها را بهطور مؤثر مدیریت کرده و همه اقدامات باید در راستای رعایت قوانین باشد.
تبدیل پیشگیری از وقوع جرم به گفتمان عمومی، نیاز امروز جامعه است
حجتالاسلام والمسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به آیهای از سوره نمل، بر اهمیت مسئولیت همگانی در پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی تأکید کرد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با اشاره به ضرورت تبدیل پیشگیری به یک گفتمان عمومی، خواستار همکاری تمامی مسئولان و آحاد جامعه در این راستا شد.
وی در ادامه گفت: پیشگیری یک امر عمومی است و همه افراد جامعه باید در این زمینه مسئولیت پذیر باشند.
رئیس کل دادگستری استان سمنان همچنین به ضرورت پیشبینی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در ابعاد مختلف اشاره و تصریح کرد: پیشگیری هزینه کمتری نسبت به درمان دارد و باید تلاش کنیم که مردم از آثار و عواقب جرم آگاه شوند.
اکبری با قدردانی از اقداماتی که در استان در امر پیشگیری از وقوع جرم انجام گرفته با تأکید بر اینکه پیشگیری باید به یک گفتمان همگانی تبدیل شود، عنوان کرد: پیشگیریها شامل پیشگیری وضعی، فرهنگی اجتماعی، اقتصادی و ... است و همه مسئولان و آحاد جامعه باید در امر پیشگیری از وقوع جرم پیش قدم شوند تا بتوانیم جامعهای سالم و عاری از وقوع و ارتکاب جرایم داشته باشیم.
لزوم آموزش مستمر مدیران دستگاههای اجرایی استان در امر پیشگیری از وقوع جرم
محمدجواد کولیوند استاندار سمنان نیز در این جلسه بر لزوم آموزش مستمر مدیران دستگاههای اجرایی استان در امر پیشگیری از وقوع جرم تأکید کرد و گفت: مدیران دستگاههای اجرایی باید به عنوان رئیس پیشگیری از جرم در دستگاههای خود عمل کنند و به بررسی قوانین مرتبط بپردازند و این مهم به یک فرآیند دائمی تبدیل شود.
وی با اشاره به اهمیت نقش آموزش و پرورش و همچنین دستگاههای فرهنگی، هنری و مذهبی در شکلگیری ذهن و فکر افراد جامعه، افزود: از بدو ورود کودکان به مهدکودک، باید آموزشهایی ارائه شود که مقررات دینی و اجتماعی را در قالبی مناسب به آنان ارائه کرد.
استاندار سمنان تصریح کرد: هر دستگاه باید مسئولیت خود را در پیشگیری از وقوع جرم بپذیرد و با دقت، به تجزیه و تحلیل قوانین بپردازد و باید به موقع و با دقت عمل کند تا از بروز مشکلات اجتماعی جلوگیری شود؛ چرا که پیشگیری از وقوع جرم یک فرآیند مستمر و دائمی است.
انتهای پیام