شناسهٔ خبر: 71475597 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک پیشکسوت و مبارز انقلابی:

آیت‌الله مستجابی پهلوان و مجتهدی مردمی و جامع‌الاطراف بود

یکی از پیشکسوتان انقلاب و از دوستان مرحوم آیت‌الله مستجابی با اشاره به جامع‌الاطراف بودن شخصیت ایشان گفت: ایشان از نظر دانش، معرفت، فقه و اصول درجه اجتهاد و حرف برای گفتن داشتن، ضمن این‌که در زمینه هنر خوشنویسی، شعر و ادب هم فعال بود، بنابراین ایشان شخصیتی جامع‌الاطراف و مردمی بود که باید الگوی حوزویان جوان امروز باشد.

صاحب‌خبر -

فضل‌الله صلواتی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که آیت‌الله مستجابی از فرزندان علمای بزرگ و معروف اصفهان بودند، اظهار کرد: ایشان از اقوام نزدیک خانواده صدر بودند که به علت معروفیت پدربزرگ ایشان به استجابت دعا، نام خانوادگی خود را به مستجاب‌الدعواتی تغییر دادند. نسب ایشان به امام موسی بن جعفر(ع) می‌رسد و اجداد و نیاکان ایشان همه در رده علما و مجتهدان بزرگ در ایران و نجف بودند.

وی افزود: آیت‌الله مستجابی قرابتی با امام موسی صدر داشت و پسرعموی ایشان بود. ایشان حتی منزل خودشان در خیابان فروغی اصفهان را به درمانگاهی به نام امام موسی صدر تبدیل کردند، این نزدیکی به نحوی بود که ما فرزندان و خانواده صدر را در منزل ایشان زیاد می‌دیدیم.

این فعال سیاسی و فرهنگی ادامه داد: آیت‌الله مستجابی از جوانی در نجف با مرحوم نواب صفوی پایه‌گذار گروه فدائیان اسلام دوست و هم‌پیمان شد، افکار و اندیشه آن‌ها را پذیرفت و تنها شرط نداشتن دخالت در ترور افراد را مطرح کرد، اما در کارهای تبلیغی و ارشاد مذهبی فداییان فعال بود. آیت‌الله مستجابی در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت از طرفداران جدی دکتر مصدق و آیت‌الله کاشانی بود و در دوره هفدهم مجلس شورای ملی هم به عنوان سمپات آقای کاشانی از اصفهان کاندیدای مجلس شد، در همان زمان و در بحبوحه مبارزات نفتی، علمای بزرگ، محبوب و باسواد دیگری مثل ضیاءالدین علامه، آیت‌الله سِحری و ...کاندیدای مجلس شورای ملی بودند. آن دوره به دلایل مختلف که یکی از آنها تعدد چهره‌ها و کاندیداهای باسواد و محبوب میان مردم بود، انتخابات مجلس در اصفهان باطل شد، اما جبهه ملی به مجلس راه پیدا کردند و در طول دوران نمایندگی آیت‌الله کاشانی، روابط نزدیکی میان آقایان مستجابی و کاشانی در جریان بود و آیت‌الله مستجابی فعالیت زیادی در جریان مبارزات نفتی داشت.

صلواتی افزود: در سال ۱۳۳۴ یا ۱۳۳۵ که گروه فدائیان دستگیر و سران آن اعدام شدند، آیت‌الله مستجابی به دلیل نداشتن دخالت در ترورها به نجف و لبنان سفر کرد و به فعالیت مبارزاتی و تبلیغی در این کشورها پرداخت. ایشان در اوج مبارزات انقلابی به ایران بازگشت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم از چهره‌های فعال و مورد قبول بود. آیت‌الله مستجابی در زمینه ورزش‌های باستانی سرآمد بود و در زورخانه‌های اصفهان و تهران دارای کسوت و حق زنگ و حق صلوات بود؛ این فعالیت و سرآمدی در حدی بود که به ایشان مجتهد پهلوان لقب دادند.

وی با اشاره به ویژگی دیگر آیت‌الله مستجابی گفت: باز بودن درب خانه ایشان به روی مردم، سفره‌داری و پذیرایی مداوم ایشان از مراجعین و فقرا ویژگی خاص ایشان بود که او را از سایر روحانیت متمایز می‌کرد تا حدی که به او «آیت‌الله سفره» می‌گفتند. ایشان از نظر دانش، معرفت، فقه و اصول درجه اجتهاد و حرف برای گفتن داشت. در زمینه هنر خوشنویسی و شعر و ادب هم فعال بود کتابی از هنر خوشنویسی ایشان و چندین جلد کتاب از اشعار ایشان و اشعار جمع‌آوری شده توسط ایشان به چاپ رسیده است، آیت‌الله مستجابی نمونه یک انسان جامع‌الاطراف بودند که می‌توانند نمونه و الگوی خوبی برای حوزویان امروز باشد.

فرماندار اسبق اصفهان با اشاره به ویژگی‌های خاص شخصیتی آیت‌الله مستجابی بیان کرد: آزادگی، شهامت، صراحت لهجه شیرین ایشان توجه همه مراجعان را جلب می‌کرد، حرف حق را بدون ترس و واهمه بیان می‌کرد. انقلابی، آزادی‌خواه و مدام نگران مردم و وضعیت آنها بود، دست‌ودلبازی، سخاوت، کمک به نیازمندان و فعالیت‌های خیریه ایشان بین مردم معروف است و در یک کلام جذابیت شخصیت آیت‌الله مستجابی را می‌توان در تشییع ایشان دید که از مسئولان، اهل سیاست، ورزشکاران و هنرمندان تا مردم عادی و حتی چهره‌های دینی و بارز کشور عراق مثل آیت‌الله شهرستانی داماد آیت‌الله سیستانی در آن شرکت داشتند که نشان از محبوبیت ایشان دارد.

انتهای پیام