به گزارش ایرنا، محمود اولیایی روز پنجشنبه در دومین همایش تجلیل از بانوان کارآفرین استان گلستان با عنوان «زن، خودباوری، اقتصاد» گفت: نیاز به تقویت خودباوری در زنان ایرانی بیشتر از پیش احساس میشود چرا که این قشر جامعه در حوزههای مختلف شامل اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی نشان دادهاند نقش مهمی در توسعه کشور دارند.
وی اشاره کرد: بر اساس آمار موجود، حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان جمعیت غیرفعال شناخته میشوند، که ۷۰ درصد این تعداد را زنان تشکیل میدهند.
اولیایی یادآور شد: در حال حاضر، ۲۵ میلیون زن در سن کار در کشور وجود دارند که این گروه بزرگ جمعیت به طور کلی از عرصه اقتصادی محروم هستند، و این وضعیت ناشی از کمتوجهی به ظرفیتهای اقتصادی زنان است.
رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران افزود: ظرفیت این جمعیت آماده کار، در حال از بین رفتن است؛ اما با برنامهریزی مناسب و برداشتن موانع موجود در راه فعالیت آنها، میتوان بخشی از اقتصاد کشور و همچنین زندگی شخصی آنها را تقویت کرد.
وی در مورد کارآفرین بانوان در کشور نیز گفت: این قشر با همت وصف ناپذیر، موانع سر راه فعالیت اقتصادی خود را برداشتند که باید به عنوان الگو در جامعه معرفی شوند.
رییس کمیسیون مسوولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر سرمایه گذاری در رفع موانع سر راه فعالیت بانوان کارآفرین در کشور، افزود: ۳۳ درصد از جمعیت کارآفرینان زن در کشوربه دلیل عدم سودآوری، کسب و کار خود را تعطیل کردند که علت اصلی آن به پایین بودن دانش مدیریتی در اختیار است.
وی گفت: برای برگشت این سرمایه به اقتصاد کشور باید بستر آموزش برای خودباوری بانوان علاقمند در حوزه کارآفرینی بیش از گذشته فراهم شود.
اولیایی پیشنهاد کرد میز مشاوره برای بانوان کارآفرین در استانها از جمله گلستان راهاندازی شود.
رییس کانون زنان کارآفرین اتاق بازرگانی گرگان نیز با اشاره به این که مشارکت زنان نقش به سزایی در افزایش درآمد خانوار دارد، گفت: باید از ظرفیت این قشر در توسعه اقتصادی جامعه و به ویژه استان گلستان استفاده بهینه شود.
فریده باستانبان افزود: نخستین و مهمترین موضوعی پیشروی بانوی کارآفرین، کسب رضایت خانواده در این راه است و اگر خانواده همراه باشد به طور قطع در فعالیت اقتصادی اش پیشرفت خواهد کرد که نمونه زیادی از بانوان موفق کار آفرین در استان داریم.
وی گفت: به بانوان علاقمند به کارآفرین به ویژه در استان گلستان توصیه کرد دانش و مهارت مدیریتی خود را برای موفق در این راه افزایش دهند.
آناهیتا مهشیدی معاون اداره کل اموربانوان و خانواده استانداری گلستان نیز با اشاره به نقش موثر بانوان کارآفرین استان برای مشارکت در توسعه اقتصادی، گفت: این قشر با وجود این که در کنار خانه داری، در حوزه اقتصادی فعالیت دارند باید برای ادامه کار بیش ازگذشته مورد حمایت دستگاههای خدمات رسان قرارگیرند.
رییس کمیسیون دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز تاکید کرد: توانمندی بانوان کارآفرین یک شعار نبوده و برای نقش آفرینی این قشر باید موانع پیشرو در جامعه برداشته شود.
میثم دومهری خواستار ایجاد فرصت شغلی برابر، حمایت همه جانبه از کارآفرینان، حمایت مالی از کسب و کار به ویژه در حوزه بانوان، وپررنگ شدن برگزاری دورههای آموزشی شد.
در پایان این همایش از شماری از بانوان کارآفرین استان گلستان با اهدا لوح و هدایایی قدردانی شد.
استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.